astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΙ

Go down

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΙ Empty ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΙ

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 12:58 am

ΠΡΟΟΔΟΙ
Οι πρόοδοι πάντα έχουν έναν συμβολικό χαρακτήρα στο χάρτη. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται πάντα για όχι πραγματικές κινήσεις των πλανητών στο χάρτη. Οι μοναδικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν πραγματικές κινήσεις στο χάρτη είναι οι διελεύσεις και οι επιστροφές πλανητών. Οι πρόοδοι από την άλλη έχουν όπως αναφέραμε έναν συμβολικό χαρακτήρα μέσα τους.
Υπάρχουν πάρα πολλές πρόοδοι που έχουν εφευρεθεί για διάφορους λόγους παρόλα αυτά οι πιο πετυχημένες που χρησιμοποιούμε είναι οι Δευτερεύσουσες. Υπάρχουν και άλλες υποκατηγορίες στις προόδους τις οποίες και θα αναλύσουμε στο επόμενο μάθημα.

Συνοπτικά η ουσία της δευτερεύουσας προόδου είναι ότι 1 μέρα ζωής ενός ατόμου αντιστοιχεί στην ουσία με ένα χρόνο ζωής. Δηλαδή αν κάποιος γεννήθηκε στις 5 το Πρωί στις 8 Αυγούστου του 1969 ο πρώτος χρόνος ζωής του θα φανεί από τις 8 Αυγούστου 1969 (5 το πρωί) μέχρι τις 9 Αυγούστου 1969 (5 το πρωί).

Για να κάνουμε άλλο ένα παράδειγμα:
Η Φωτεινή είναι γεννημένη στις 5/4/1980 στις 19: 28 το απόγευμα. Έρχεται σε εσάς αυτό το χρόνο το 2009 και την ενδιαφέρει πως θα πάρει η χρονιά της. Εσείς σαν γνώστης αστρολογίας χρησιμοποιείτε και τη μέθοδο των δευτερεύουσων προόδων για να μπορέσετε να καταλάβετε πως θα πάει η χρονιά της.
Η Φωτεινή αυτή τη στιγμή είναι 29 ετών οπότε θα πρέπει να βρούμε στο ημερολόγιο πια είναι η ημερομηνία της Φωτεινής 29 μέρες μετά από την γέννηση της.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον είναι γεννημένη στις 5/4 και ο Απρίλιος έχει συνολικά 30 μέρες μέχρι το τέλος του απριλίου η Φωτεινή με τη μέθοδο μίας μέρας για ένα χρόνο είχε φτάσει μέχρι και το 25ο έτος της ηλικίας της. Άρα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε πως θα είναι το 29ο και 30ο έτος της θα πρέπει να μεταβούμε στο Μάιο του 1980. Εφόσον τα 25 έτη φαίνονται από τον Μήνα Απρίλιο μας μένουν άλλα 4 για να φτάσουμε τα 29. Αυτό σημαίνει ότι η Φωτείνη είναι ουσιαστικά στον δευτερεύοντα προοδευτικό της χάρτη στις 4/5/80 από τις 19:28 το απόγευμα μέχρι τις 5/5/80 στις 19:27 το απόγευμα. Αυτό όμως είναι το 29ο έτος της και η Φωτεινή αν σας έρθει τώρα Φεβρουάριο για το 29ο έτος της δεν θα έχουν μείνει και πολλά μιας και θα γίνει 30 σε 2 μήνες. Για αυτό λοιπόν θα κοιτάξουμε και την επόμενη μέρα δηλάδή από 5/5/80 στις 19:28 το απόγευμα μέχρι και 6/5/1980 στις 19:27 το απόγευμα. Κοιτώντας τώρα τους πλανήτες και τις θέσεις τους εκείνη την ημερομηνία θα μπορέσουμε να καταλάβουμε πολλά για το μέλλον της φωτεινής εκείνη την περίοδο. Παρόλα αυτά μπορεί να παρουσιάσουμε κάποιο πρόβλημα στην ανάλυση.
Μέχρι τώρα επηρεασμένοι από τις διελεύσεις αυτό που κάναμε ήταν να κοιτάμε την επιρροή των εξωτερικών πλανητών στους προσωπικούς. Αυτό που βλέπουμε όμως τώρα είναι ότι οι εξωτερικοι πλανήτες ούτε που έχουν κουνηθεί και έχουν κινηθεί όμως σχετικά αρκετά οι προσωπικοί πλανήτες.
Πολλοί μαθητές αστρολογίας επηρεάζονται από αυτό το γεγονός και θεωρούν ότι οι πρόοδοι δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικοί μιας και δεν κινούνται οι εξοκρόνιοι πλανήτες. Επίσης πολλοί αναφέρουν ότι δεν μπορούν να προβλέψουν γεγονότα όπως με τις διελεύσεις ενώ για πολλούς οι πρόοδοι είναι μία άχρηστοι μέθοδος που δεν μας δίνει καμία πληροφορία.

Παρόλα αυτά η αλήθεια είναι κάπου αλλού.
Στην πραγματικότητα δεν μας φταίνε οι πρόοδοι για την μη χρησιμότητα τους από εμάς αλλά εμείς οι ίδιοι που κάνουμε κάποια πολύ σημαντικά λάθη.
Αν εγώ για παράδειγμα είχαμε μαγικές δυνατότητες και σας έλεγα πηγαίνεται στις 6 το απόγευμα σε εκείνο το μαγαζί γιατί θα σας φανεί μπροστά σας ένας θησαυρός ο οποίος θα σας λύσει στο μέλλον πολλά προβλήματα πολλοί από εσάς μπορεί να πηγαίνατε εξώ από το μαγαζί και μπορεί δυστυχώς να περιμένατε να πέσει στα πόδια σας εξ ουρανού ένα μπαούλο με χρυσά νομίσματα η κανένα πορτοφόλι με την μοντέρνα εκδοχή. Καθώς όμως περιμένατε με αγωνία το μπαούλο να σας έρθει κατακέφαλα και να χαρείτε και εσείς στη ζωή σας έρχεται ένας ενοχλητικό νέος ο οποίος προσπαθεί να σας πιάσει κουβέντα, εσείς ενοχλημένοι από την παρουσία του αυθάδη νέου που σας ενοχλεί απλά αδιαφορείτε για αυτόν. Εξάλλου όχι μόνο σας ενοχλεί τη στιγμή που εσείς περιμένετε το μπαούλο με το χρυσάφι σκέφτεστε ότι ενώ αυτός είναι εκεί μπορεί να πέσει το μπαούλο και να πρέπει να μοιραστείτε και τα χρήματα με έναν ενοχλητικό άγνωστο. Παρόλα αυτά το μπαούλο η το πορτοφόλι η ότι άλλο μπορεί να φανταστείτε δεν θα έρθει ποτέ και αμα μείνεται εκεί φλεβάρη μήνα αντι για θυσαυρό μπορεί να κολλήσετε κανένα κρυολόγημα και εκτός αυτού θα αρχίσετε να με βρίζετε γιατί σας έβαλα να περιμένετε τσάμπα ολόκληρο θησαυρό και δεν βρήκατε τίποτα. Όμως ο θησαυρός ήταν μπροστά σας και ήρθε και σας μίλησε!
Ο νέος που πριν από λίγο φτύσατε ήταν ο θησαυρός. Αυτός μπορεί να σας βοηθούσε στη συνέχεια και να γινόταν φίλος σας και μπορεί και στη συνέχεια να σας στήριζε στη ζωή σας σε πολλά επίπεδα και πραγματικά να τον θεωρήσετε έναν από τους θησαυρούς της ζωής σας. Παρόλα αυτά εσείς περιμένατε μπαούλα…
Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις Προόδους, δίνουν πληροφορίες και προβλέπουν πράγματα για τη ζωή μας αλλά όχι με τον τρόπο που εμείς θα τις θέλαμε η εμείς θα τις περιμέναμε.
Δυστυχώς μας φαίνονται πολύ πιο εύκολες οι διελεύσεις παρά οι πρόοδοι και αυτό γιατί είναι πιο κοντά στη φύση του μπαούλου. Παρόλα αυτά η εμμονή μας σε κάποια συγκεκριμένη μορφή η εικόνα μας κάνει όπως είδαμε να χάνουμε πράγματα που τελικά θα είχαν ίση η και μεγαλύτερη αξία.
Με αυτό τον τρόπο πιστέψτε με έχουμε χάσει στη ζωή μας ΑΠΕΙΡΕΣ ευκαιρίες και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Καλύτερα τώρα που το σκέφτομαι που δεν το έχουμε καταλάβει γιατί θα μας έπιανε κρίση από τις βλακείες που κάναμε μέχρι τώρα.

Οι πρόοδοι λοιπόν μας δίνουν συνταρακτικές πληροφορίες αλλά αυτές οι πληροφορίες εκτός του ότι έχουν να κάνουν με μακροχρόνιες καταστάσεις από την άλλη δεν έρχονται τόσο από το εξωτερικό περιβάλλον αλλά από εμάς τους ίδιους.
Ουσιαστικά οι δευτερεύουσες πρόοδοι μιλούν για τη δική μας εξέλιξη και τη δική μας δυνατότητα να μπορέσουμε να καταλάβουμε τους ανθρώπους γύρω μας. Είναι λοιπόν μία μέθοδος ή οποία κοιτά την ενέργεια που ξεκινά από μέσα προς τα έξω. Είναι πολύ δύσκολες να τις χειριστούμε γιατί απαιτούν από εμάς την πλήρη κατανόηση των ευθυνών μας αλλά όχι μόνο αυτό. Είναι υπεύθυνες κυρίως για ζητήματα που θα πρέπει εμείς να κάνουμε κάτι και αν δεν κατάφερουμε να αποκτήσουμε αυτάρκεια πολύ δύσκολα μπορούμε να τις κατανοήσουμε αλλά και να επωφεληθούμε από αυτές. Παρόλα αυτά αυτό που κερδίζουμε είναι σε χρόνο γιατί τα αποτελέσματα των προόδων έχουν μία μακρόχρονη επιρροή και εγκαθιδρύονται για πάρα πολλά χρόνια στην καθημερινότητα μας.

Πάνω από όλα οι πρόοδοι μιλούν για τις εσωτερικές μας αλλαγές αλλά και την αντίδραση μας επάνω στο εξωτερικό περιβάλλον. Αυτή την περίοδο οι πρόοδοι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ακριβώς γιατί όλοι έχουμε μάθει να περιμένουμε τα πάντα από τους έξω και δεν προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Προτού τελειώσουμε αυτό το μάθημα να αναφέρω ότι αντί για τη μία μοίρα προς ένα χρόνο κάναμε το παράδειγμα μία μέρα σε ένα χρόνο γιατί είναι πιο ορθό μιας και ο Ήλιος σε μία μέρα κινείτε 00’ 58’’ και έτσι δεν θα κάνουμε λάθη όταν το άτομο αρχίζει να μεγαλώνει. Η μέθοδος μία μοίρα = ένας χρόνος δεν έχει καμία λογική εξήγηση και βασίζεται σε μυσταγωγικούς παραλληρισμούς οι οποίοι δεν έχουν επιβεβαιωθεί ποτέ για αυτό και καλό είναι να είμαστε κάποιες φορές και λίγο πραγματιστές.
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 40
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum