astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΧΕΙΡΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΕΝΤΝΑ

Go down

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΧΕΙΡΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΕΝΤΝΑ Empty ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΧΕΙΡΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΕΝΤΝΑ

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 12:56 am

ΧΕΙΡΩΝΑΣ
Κυβερνήτης: Στάδιο Παρθένου μέχρι Τοξότη ;;;
Έξαρση: Υδροχόος ;;;
Αδυναμία: Ιχθύς μέχρι Διδύμους ;;;
Πτώση: Λέων;;;

Ο Χείρωνας έχει ερευνηθεί τα τελευταία χρόνια αρκετά από πάρα πολλούς αστρολόγους. Υπάρχει μάλιστα μία συγκεκριμένη σχολή που μελετά τους «κενταυροειδής» μία συγκεκριμένη ομάδα ουράνιων σωμάτων σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Το κυριότερο σώμα από αυτούς είναι ο Χείρωνας.
Ο Χείρωνας στην μετάφραση του ως πλανητικό σώμα έχει επηρεαστεί περισσότερο από τη μυθολογία του στην Αρχαία Ελλάδα. Πολύ λοιπόν τον ερμηνεύουν σαν ένα σημείο που φανερώνει μία βαθιά πληγή μας. Μία πληγή που όμως δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε και να γιατρέψουμε αλλά περισσότερο κάτι που μέσα από τον αφόρητο πόνο που μας προσφέρει μας εξελίσσει και μας βοηθά να προσφέρουμε περισσότερο στον κόσμο με τον δικό μας τρόπο. Ο Χείρωνας για πολλούς κυβερνά όλη την εξελικτική πορεία του ατόμου από την Παρθένο μέχρι και τον Τοξότη. Αυτό σημαίνει είναι ένα σώμα που μας βοηθά όχι μόνο στο να μπορέσουμε να γίνουμε χρήσιμοι προς το κοινωνικό σύνολο ( Παρθένος) αλλά να ανακαλύψουμε την ύπαρξη μας μέσα από της σχέσεις μας ( Ζυγός), να μεταμορφωθούμε μέσα από τον αβάσταχτο πόνο του δηλητηρίου που όλοι έχουμε μέσα μας ( Σκορπιός) έτσι ώστε να ανακαλύψουμε περισσότερο τον κόσμο και να βρούμε νέους ορίζοντες και μία καινούργια φιλοσοφία για τα πράγματα γύρω μας ( Τοξότης).
Επίσης ο Χείρωνας ερμηνεύεται ως μία γέφυρα. Επειδή η τροχιά του είναι ανάμεσα σε Κρόνο και Ουρανό ουσιαστικά θεωρείτε σαν ένας πλανήτης όπου φέρνει σε επικοινωνία το παλιό με το καινούργιο. Για αυτό ακριβώς το λόγο και θεωρείτε ένας ιδιαίτερα σημαντικός εξελικτικός πλανήτης.


ΟΥΡΑΝΟΣ
Κυβερνήτης: Υδροχόος
Έξαρση: Σκορπιός
Αδυναμία: Λέων
Πτώση: Ταύρος

Ο Ουρανός είναι από τους πλανήτες που ανακαλύφθησαν τους νεώτερους χρόνους.
Η μακρόχρονη πορεία του λόγω της μακρινής του απόστασης από τον Ήλιο τον κάνει να σχετίζεται περισσότερο με εξελίξεις σε κοινωνικό, πολιτικό επίπεδο παρά σε προσωπικό. Θεωρείτε ότι είναι ο Πλανήτης των ξαφνικών αλλαγών. Σχετίζεται με την επανάσταση, την αλλαγή καθώς και με τις νέες ιδέες και την τεχνολογία. Πλανήτης που σχετίζεται με τον εξτρεμισμό αλλά και τις τάσεις διαφοροποίησης στο κοινωνικό περιβάλλον.
Η Ουράνια επιρροή είναι ιδιαίτερα σημαντική για το κίνημα New age το οποίο και θεωρεί ότι μπαίνουμε σταδιακά στην Εποχή του Υδροχόου άρα και η Ουράνια επιρροή όλο και περισσότερο θα είναι αισθητή.
Ο Ουρανός αν και έχει πάρει το όνομα του από τον Πατέρα του Κρόνου στην Ελληνική μυθολογία τελικά φαίνεται ότι συνδέεται περισσότερο με τον μυθολογικό Προμηθέα ο οποίος και έφερε τη φωτιά στους ανθρώπους κάνοντας την πρώτη επαναστατική κίνηση στην μυθολογία απέναντι σε μία άρχουσα δύναμη. Το ότι μετέπειτα οδηγήθηκε σε βασανιστήρια δείχνει ίσως μία πλευρά του Ουρανού που δεν έχουμε ακόμη οι αστρολόγοι βρει.
Η αστρολογική New Age κουλτούρα επηρεασμένη από τις πεποιθήσεις της και από τα πιστεύω της ίσως έχει προσδώσει στον Ουρανό μία πλευρά η οποία και δεν του αντιστοιχεί και πιο πολύ ικανοποιεί τις ελπίδες και τις προσδοκίες μίας αστρολογικής κοινότητας που ψάχνει τη θέση της απεγνωσμένα σε ένα περιβάλλον που διαρκώς την προσπερνά.
Πλανήτης που σχετίζεται με την Αστρολογία για κάποιους και γενικότερα με τις επιστήμες. Πρόκειται για ένα πλανήτη που σχετίζεται ιδιαίτερα με την ιδιοφυΐα αλλά και με την Τρέλα.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Κυβέρνηση: Ιχθύες
Έξαρση: Τοξότης
Αδυναμία: Παρθένος
Πτώσης: Δίδυμοι

Ο Ποσειδώνας επίσης ένα σώμα το οποίο και ανακαλύφθηκε στη νεώτερη ιστορία. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πλανήτη για τον οποίο πιστεύω έχουμε ανακαλύψει ελάχιστα στοιχεία σε σχέση με αυτό που αντιπροσωπεύει πραγματικά.
Πλανήτης της ψευδαίσθησης έχει κατηγορηθεί για τα λάθη και τα λανθασμένα όνειρα εκατομμυρίων ανθρώπων. Αν και κάποιοι αστρολόγοι θεώρησαν υπερβολική αυτή τη δήλωση τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι ο Ποσειδώνας είναι ο εχθρός της λογικής.
Αν όμως είναι εχθρός της λογικής και δημιουργεί παγίδες στους ανθρώπους είναι ένας πολύ δυνατός σύμμαχος για τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς. Είναι ένα πλανητικό σώμα που έχει δώσει λένε ουσιαστικά την διαφορετικότητα και τη δημιουργία σε αυτό το πλανήτη άρα και είναι αυτός που μας προστατεύει από την ανία.
Πλανήτης που σχετίζεται επίσης ιδιαίτερα πολύ με τη μεταφυσική. Αρκετοί λοιπόν θεωρούν ότι πρόκειται για ένα παράθυρο που μας βγάζει στο κόσμο του αλλόκοτου του υπερφυσικού ακόμη και του άγιου.
Παρόλα αυτά είναι ένας πλανητικό σώμα που σχετίζεται ιδιαίτερα και με το όνειρο καθώς και είναι καθρέφτης για πολλούς της ίδια της ψυχής. Αν λοιπόν ο Ουρανός θεωρείτε ο Πλανήτης της επιστήμης για πολλούς ο Ποσειδώνας είναι ο δρόμος της πίστης.
Σύμφωνα με πολλούς είναι ένας πλανήτης που μπορεί να αποκωδικοποιήσει πολλά γύρω από την παλιά ιστορία της Γης. Έχει λοιπόν να κάνει με τις παλιές αμαρτίες και για κάποιους που ανήκουν στη σφαίρα του μεταφυσικού η για άλλους στη σφαίρα της ψευδοεπιστήμης έχει να κάνει σχέση με την Καταστροφή της Ατλαντίδας αλλά και την ύβρι και την Νέμεση.
Θεωρείτε ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης γιατί φέρνει την καλλιτεχνία και την επικοινωνία με τις ανώτερες μορφές έκφρασης σε ένα πολύ ανώτερο επίπεδο σχετικά με αυτό της Αφροδίτης.
Επίσης θεωρείτε ένας πλανήτης με τον οποίο καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε τα στενά όρια του εγώ μας είτε αυτό είναι με το διαλογισμό είτε με τα ναρκωτικά.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Κυβέρνηση: Σκορπιός
Έξαρση: Υδροχόος
Αδυναμία: Ταύρος
Πτώση: Λέων

Ο Πλούτωνας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα. Παρόλα αυτά έπειτα από την ανακάλυψη νέων πλανητοειδών και μάλιστα συγκεκριμένα με τον πλανητοειδή Έρις που είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος από τον Πλούτωνα φαίνεται ότι τελικά η ηγεμονία του δεν έχει πολλά χρόνια ακόμη…
Παρόλα αυτά θεωρείτε ότι είναι ο αντιπρόσωπος της μεταμόρφωσης και της αλλαγής μέσα από ακραίες καταστάσεις. Οι αλλαγές του Πλούτωνα δεν είναι απαραίτητα ριζοσπαστικές παρά μακροχρόνιες και απόλυτες.
Οτιδήποτε δεν είναι λειτουργικό για τον Πλούτωνα πρέπει να τερματιστεί και να προχωρήσει σε ένα νέο επίπεδο.
Εκτός από κυρίαρχο της μεταμόρφωσης είναι και ο πλανήτης του Θανάτου με όλες τις μορφές του. Αυτό το χαρακτηριστικό του μπορεί να είναι και το πιο επίφοβο αλλά ίσως να είναι από τους πιο φυσικούς πλανήτες στον κόσμο μιας και ο θάνατος μαζί με την γέννηση φαίνεται να είναι τα πιο φυσικά φαινόμενα σε έναν άνθρωπο.
Ο Πλούτωνας λειτουργεί επίσης ως ένας πολλαπλασιαστής οτιδήποτε ακουμπήσει θα το κάνει να λειτουργήσει ακόμη πιο έντονα από ότι θα λειτουργούσε κανονικά αυτό τον κάνει βέβαια και ένα ακραίο πλανήτη ως προς τη συμπεριφορά.
Πολύ σημαντικός επίσης είναι σε ότι έχει να κάνει με την Κληρονομικότητα, μέσα στον Πλούτωνα φαίνονται κρυμμένα μυστικά για τις γενιές των ανθρώπων αλλά και συγκεκριμένα κάθε ατόμου και μπορούμε να καταλάβουμε πολλά γύρω από τις γενετικές πληροφορίες που φέρει το άτομο.
Εκτός από πλανήτης της Κληρονομικότητας είναι και ο πλανήτης του φόβου και της τρομοκρατίας για αυτό και συνδέθηκε ιδιαίτερα με τον αιώνα που μας πέρασε και την τρομοκρατία που άνθισε καθώς και τον πιο άσχημο σε απώλειες πόλεμο που πέρασε ποτέ η ανθρωπότητα.
Παρόλα αυτά φαίνεται ότι ο Πλούτωνας σταδιακά έχει και άλλες επιρροές πέρα από αυτές τις οποίες και είχαμε μάθει όλοι οι αστρολόγοι να αναλύουμε και ίσως αυτές να είναι και οι πιο σημαντικές.

ΕΡΙΣ
Κυβέρνηση: ;;;;
Έξαρση : ;;;;
Αδυναμία: ;;;;
Πτώση: ;;;;

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον πλανήτη που κατάφερε και έριξε από το θρόνο του τον Πλούτωνα. Ανακαλύφθηκε μόλις πριν 3 χρόνια και λίγα πράγματα ξέρουν οι αστρονόμοι για αυτόν. Ακόμη λιγότερα ξέρουμε εμείς οι αστρολόγοι μιας και η έρευνα δεν έχει καν αρχίσει σε μεγάλο ποσοστό. Η προσπάθεια ερμηνείας του πλανήτη με βάση το όνομα το οποίο και δόθηκε από την αστρολογική κοινότητα είναι ίσως μία εγκληματική πράξη ασυνέπειας εκ μέρους των αστρολόγων.
Πολλοί πιστεύουν παρόλα αυτά ότι σχετίζεται με την ισορροπία των πραγμάτων στο κόσμο σε ένα μακροκοσμικό επίπεδο και πως σαν εξισσοροπητής φέρνει την αρμονία μετά τους κατακλυσμούς του Πλούτωνα.

ΣΕΝΤΝΑ
Κυβέρνηση: ;;;;
Έξαρση: ;;;;
Αδυναμία: ;;;;
Πτώση: ;;;;

Ένα επίσης σώμα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και δεν ξέρουμε ακόμη την ερμηνεία του. Πρόκειται για το πιο απομακρυσμένο πλανητικό σώμα που έχει βρεθεί ποτέ στο Ηλιακό μας σύστημα. Βρίσκεται στα έσχατα σύνορα αυτού και κάνει περίπου 12.000 χρόνια για να γυρίσει γύρω από τον Ήλιο.
Θεωρείται ότι έχει να κάνει με τους μεγάλους εξελικτικούς κύκλους της ανθρωπότητας και του κόσμου.
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 40
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum