astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Αλλάζω τον εαυτό μου. Τα 4 στοιχεία ως δίαυλοι αλλαγής της ενέργειας μας.

Go down

Αλλάζω τον εαυτό μου. Τα 4 στοιχεία ως δίαυλοι αλλαγής της ενέργειας μας. Empty Αλλάζω τον εαυτό μου. Τα 4 στοιχεία ως δίαυλοι αλλαγής της ενέργειας μας.

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 12:10 am

Αλλάζω τον εαυτό μου.
Τα 4 στοιχεία ως δίαυλοι αλλαγής της ενέργειας μας.

Christos Archos
Αστρολόγος – Ψυχολόγος Μ.sc
URL: astroconfess.wordpress.com

Πόσες φορές οι άνθρωποι δεν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που θα θέλαμε να αλλάξουμε και δεν μπορούσαμε. Ο εγκλωβισμός είναι ένα στοιχεία που συναντάτε συχνά στην κοινωνία μας. Δεν έχουμε χώρο, δεν έχουμε περιθώρια και δεν έχουμε στο τέλος ζωή.
Παραμένουμε τις περισσότερες φορές σε αυτές τις καταστάσεις σχεδόν ασφυξίας γιατί φοβόμαστε για το μέλλον, νοιώθουμε ότι δεν ελέγχουμε τη ζωή μας άρα και είναι καλύτερο να παραμείνουμε σε μία κατάσταση που δεν μας καλύπτει.
Υπάρχουν όμως δρόμοι διαφυγής από τα μονοπάτια που μας έχουν καταπνίξει και η αστρολογία έχει ένα μοντέλο που μας δίνει τη δυνατότητα να μπορέσουμε πέρα από την αυτογνωσία να επιτύχουμε την «συμβίωση» με τον εαυτό μας και την «βίωση του εγώ» σε μία ζωή που είναι πάνω από όλα δική μας επιλογή.

Τα 4 στοιχεία
Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό τα 4 στοιχεία της φύσης που από τα αρχαία χρόνια συμβολίζουν τις 4 δυνάμεις του υλικού ανθρώπου για να μπορέσει να αλλάξει τη ζωή του.
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε πλανήτες σε διάφορα στοιχεία όμως κάποιο στοιχείο από όλα αυτά επικρατεί περισσότερο.
Αυτό σημαίνει ότι είμαστε και περισσότερο συνδεδεμένοι και εκπέμπουμε με αυτό το στοιχείο στο ίδιο περίπου μήκος κύματος.
Τα στοιχεία δεν είναι τίποτα άλλο από μορφές της ζωής οι οποίες επιτρέπουν στην ενέργεια του ανθρώπου να μπορέσει να έρθει σε ροή με τον ίδιο και το περιβάλλον του.
Ένας άνθρωπος που έχει σταματήσει να εξελίσσεται και δεν μπορεί να προχωρήσει στη ζωή του ουσιαστικά έχει αρρωστήσει, έχει διακόψει τη ροή μέσα του και από το περιβάλλον του. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζει από τη μία να συσσωρεύει πράγματα στη ζωή του που δεν του χρησιμεύουν ενώ από την άλλη έχει χάσει την οποιαδήποτε επαφή με το περιβάλλον του. Είτε αυτό είναι οι άνθρωποι είναι η ίδια η φύση. Το μπλοκάρισμα της ροής προκαλεί από τεχνικά προβλήματα και σε δύσκολες καταστάσεις σε διάφορα θέματα της ζωής του ατόμου μέχρι και προβλήματα υγείας. Με το να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με το αρχετυπικό μας στοιχείο καταφέρνουμε να γιατρευτούμε και να επιτρέψουμε στη ροή να αρχίσει ξανά.

Τα ζώδια και τα 4 στοιχεία.
Κάθε άνθρωπος έχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο πιο δυνατό μέσα του. Ανάλογα με το ζώδιο του έχει και μεγαλύτερη πιθανότητα να αντιστοιχεί σε αυτό το στοιχείο αν και κάποιες φορές αυτό δεν συμβαίνει. Αν δεν ξέρετε λοιπόν το χάρτη σας θα ήταν καλό να δείτε απλά το στοιχείο που αντιστοιχεί στο ζώδιο σας.

Ζώδιο Στοιχείο
Κριός Φωτιά
Ταύρος Γη
Δίδυμοι Αέρας
Καρκίνος Νερό
Λέων Φωτιά
Παρθένος Γη
Ζυγός Αέρας
Σκορπιός Νερό
Τοξότης Φωτιά
Αιγόκερως Γη
Υδροχόος Αέρας
Ιχθείς Νερό
Πίνακας 1. Τα ζώδια και οι στοιχειακές τους αντιστοιχίες

Έτσι λοιπόν αν κάποιος έχει τους περισσότερους πλανήτες του σε κάποιο στοιχείο τότε θα έχει περισσότερη ενεργειακή συμβατότητα με αυτό. Αν όμως δεν ξέρετε να κοιτάξετε το ζώδιο σας γιατί ο Ήλιος έτσι και αλλιώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο ωροσκόπιο και έχει να κάνει με τη ζωτική σας ενέργεια.


4 στοιχεία - 4 μονοπάτια
Κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να μπορέσει να ξεφύγει από τις καταστάσεις που τον βαραίνουν αν μπορέσει και μιλήσει την γλώσσα του στοιχείου του. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να κυριαρχήσει ξανά στη ζωή του και να γίνει ευτυχισμένος

Φωτιά
Αν είσαι παιδί της φωτιάς σημαίνει ότι έχεις ανάγκη να εξαπλωθείς και να μπορέσεις να αποκτήσεις σημαντικές εμπειρίες. Πολλές φορές όμως το πείσμα, ο εγωισμός, ο θυμός και η επιθετικότητα δεν είναι καλοί σύμβουλοι και μπορεί να χάσεις σημαντικούς ανθρώπους από γύρω σου. Πρέπει να μάθεις να βρίσκεις τη γαλήνη μέσα σου και στο περιβάλλον σου. Μία φωτιά μπορεί εύκολα να δηλητηριαστεί αν δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να λάμψει περισσότερο. Μην προσπαθείτε διαρκώς να επιλύσετε προβλήματα προσπαθήστε να πιστέψετε στον εαυτό σας χωρίς να επιβεβαιώνεστε όλη την ώρα από τους άλλους. Κυρίως δείτε τον εαυτό σας καθαρά μην αφήσετε το φίλτρο της σύγκρισης να σας χαλάσει την άποψη για τον εαυτό σας. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η μεγαλύτερη δύναμη δεν είναι άλλη από αυτή της αγάπης που όμως δεν έχει ανάγκη το πάθος για να επιβιώσει. Προσπαθήστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και μην συγκεντρωθείτε σε τίποτα, αφήστε απλά τον εαυτό σας να έρθει σε επαφή με το άυλο αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε με τις αισθήσεις.
Θα ακούσετε σταδιακά τον ίδιο σας τον εαυτό να σας μιλάει και να σας δίνει οδηγίες για το πώς θα είναι καλύτερη η ζωή σας μακριά από τις τεχνητές εντάσεις. Τέλος αρχίστε να θαυμάζετε όχι την εικόνα αλλά την ουσία και τις πράξεις των ανθρώπων, σαν έντονο φλογερό άτομο που είσθε δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να ταλαιπωρηθείτε από την μαγεία της επιφάνειας που όμως δεν θα σας βοηθήσει ποτέ και πουθενά. Η φωτιά είναι η πηγή της ζωής, είστε οι προστάτες κάθε ζωντανού πλάσματος, αγαπώντας και στηρίζοντας τη ζωή σε όλες τις της πλευρές και μεταμορφωμένοι σε εστία δημιουργικότητας θα δείτε ότι η ζωή σας μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη.

Γη
Αν είσαι παιδί της Μάνας Γης προσπάθησε να αλλάξεις μέσα σου σε διάφορα πράγματα που έχεις αποκρυσταλλώσει. Συνήθως η Γη είναι ένα στοιχείο που ναι μεν μπορεί να εξελιχθεί τέλεια χρειάζεται όμως πάρα πολύ χρονικό διάστημα να δεχτεί την αλλαγή και κυρίως να μπορέσει να αποδεχτεί ότι πρέπει να αλλάξει η ίδια.
Πολύ πιθανό να έχεις επικεντρωθεί περισσότερο στα υλικά ζητήματα όπως λεφτά, η καθημερινή σου εργασία και η καριέρα σου. Όσο όμως επιμένεις να νομίζεις ότι τα χρήματα και η επαγγελματική επιτυχία είναι τα σημαντικά στοιχεία της ζωής σου τόσο θα χάνεις την πραγματική σου ευτυχία και ένωση με τα πράγματα γύρω σου. Η ανάγκη σου να ανήκεις και να σου ανήκει κάποιος μπορεί να γίνει ένα λουλούδι όπου θα μπορέσεις να λάμψεις μέσα από ουσιαστικές σχέσεις και κυρίως μέσα από την κατανόηση ότι όσα και αν αποκτήσουμε τελικά θα νοιώσουμε πλούσιου μόνο αν γίνουμε ευτυχισμένοι μαζί με άλλους ανθρώπους Προσπάθησε όμως να μην μείνεις μόνο στη σάρκα και στον πόθο, μπορεί να είναι σημαντικά στοιχεία μιας σχέσης αλλά υπάρχουν και άλλα σημαντικά όπως η προσφορά, η φιλικότητα αλλά και η κατανόηση στη σχέση. Προσπάθησε να αποκτήσεις τη δυνατότητα να νοιώθεις ευτυχισμένος όχι για αυτά που νοιώθεις αλλά για αυτά που σκέφτεσαι και κάνεις με άλλους ανθρώπους χωρίς απαραίτητα να υπάρχει το άγγιγμα. Η προσκόλληση σε αυτό που βλέπουμε σε οδηγεί σε μονόπλευρες επιλογές που οδηγούν μόνο σε αδιέξοδο.
Η Γη είναι υπομονετική και αυτή που μπορείς να χτίσεις πάνω της. Έτσι σταδιακά αντί να σας χτίζουν άλλοι τις αλλαγές στη ζωή σας χτίστε εσείς τα γερά σας θεμέλια και καλλιεργείστε τα ψυχικά σας χαρίσματα δίνοντας στην πνευματικότητα μεγαλύτερη βάση και θα δείτε ότι θα γίνεται μία εύφορη κοιλάδα που όλοι θα θέλουν να μείνουν σε αυτή.

Αέρας
Αν είσαι παιδί του Αέρα πολλές φορές χάνεις την ουσία των απλών πραγμάτων. Βυθίζεσαι στις ιδέες σου και ξοδεύεσαι σε σχέσεις που δεν έχουν καμία ουσία είτε επειδή απλά δεν θέλεις να μείνεις μόνος είτε από περιέργεια. Στην πραγματικότητα όμως μένεις τελικά μόνος και χάνεις την επαφή με τον εαυτό σου. Γεμίζεις με άχρηστες πληροφορίες και ανθρώπους που δεν σου ταιριάζουν και μένεις σταδιακά πίσω. Φοβάσαι να παλέψεις μόνος σου και προσπαθεί να στηριχθείς από ανθρώπους που όμως πάντα θα κοιτάξουν τον εαυτό τους. Από την άλλη αντιμετωπίζεις τη ζωή ίσως κάποιες φορές χωρίς ήθος, όμως κάποιες φορές χρειάζεται να μπορούμε να δείχνουμε στον κόσμο ότι μπορούν να βασιστούν και οι άλλοι πάνω μας και όχι μόνο εμείς όποτε τους χρειαζόμαστε. Επίσης ο Αέρας σε οδηγεί σε συναισθηματική αποξένωση, προσπαθείς να σκεφτείς για τις σχέσεις σου, για τους ανθρώπους για τα πάντα αλλά δεν ζεις. Όσο σκέφτεσαι δεν ζεις γιατί η σκέψη δεν έχει καμία υλική προσέγγιση. Πρέπει λοιπόν να μάθεις να γίνεις πιο πρακτικός και κυρίως περισσότερο ανθρώπινος και όχι μετά – ανθρώπινος. Ο Αέρας σε διδάσκει ότι μπορείς να επικοινωνήσεις καλύτερα από όλους τους ανθρώπους, επίσης σου δίνει τη δύναμη της λογικής και εγκεφαλικής υπεροχής, χρησιμοποίησε τα αυτά τα ίδια τα όπλα σου για να μπορέσεις να καταπολεμήσεις αυτό που σε διώχνει από τους άλλους και τις πραγματικές σχέσεις σου. Ο Αέρας είναι η δύναμη που μεταφέρει τα πάντα, γίνετε λοιπόν η δύναμη της πληροφορίας για τους ανθρώπους και μην φοβηθείτε να ανοιχθείτε στους άλλους και να τους ενημερώσετε. Έτσι όπως το βασιλικό σας στοιχείο περιβάλλει τα πάντα και είναι αναγκαίο για να αναπνεύσουμε γίνεται εσείς ο ρυθμός για την ευρυθμία των ανθρώπων γύρω σας αλλά και εσάς του ίδιου.

Νερό
Αν είσαι παιδί του νερού είναι η ψυχή του συναισθήματος. Το νερό ανέχεται τα πάντα, ότι και αν βάλεις μέσα του θα μπορέσει να το αντέξει, είναι δεκτικό στα πάντα. Η παθητικότητα αυτή κάποιες φορές είναι σημάδι σημαντικής αδυναμίας που την πληρώνεις ακριβά αρκετές φορές στη ζωή σου. Μπλοκαρισμένος μεταμορφώνεσαι σε βούρκο χάνεις την ουσία σου μαυρίζεις, δέχεσαι όλα τα βρώμικα στοιχεία που υπάρχουν και σταδιακά σε κάνουν να χάσεις την ίδια σου την ταυτότητα. Κάποιες φορές είσαι υπερβολικά συναισθηματικός και αντιδράς υπερβολικά στην παραμικρή απειλή, αυτό σε κάνει να δείχνεις ιδιαίτερα ευαίσθητος με αποτέλεσμα οι άνθρωποι η να μην σε θέλουν κοντά μην σε πληγώσουν ή να σε πλησιάζουν ακριβώς για να χρησιμοποιήσουν αυτή σου την αδυναμία.
Το νερό αν δεν μπολιαστεί από τη Γη δεν μπορεί να παράγει ζωή, έτσι λοιπόν και εσύ πρέπει να αρχίσεις σταδιακά να πατάς περισσότερο στα πόδια σου και να εγκαταλείψεις τα ευαίσθητα όνειρα σου. Τα όνειρα μπορείς να τα πετύχεις μόνο όμως αν βγεις έξω και πολεμήσεις σκληρά, χωρίς όμως να χάσεις από την άλλη την ίδια την ψυχή σου. Για να διατηρήσεις την καθαρότητα της ψυχής σου πρέπει να ενημερώνεσαι και κυρίως να μπορείς να μένεις δυνατός στα πόδια σου. Έτσι ακριβώς όπως το νερό φιλτράρετε από τη Γη έτσι και εσείς με το να είσαι πρακτικός και να βλέπεις τα πράγματα και από την άλλη πλευρά μπορεί να σε κάνει να νοιώσεις πολύ πιο καθαρός και ισορροπημένος.
Μην ξεχνάς ότι είσαι νερό, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να δώσεις λύση στη συναισθηματική δίψα των ανθρώπων, συντονίσου με το συναίσθημα σου και δώσε το σε αυτούς που το ζητούν και όχι με το ζόρι σε ανθρώπους που δεν μπορούν να καταλάβουν το δώρο σου ακόμη. Η ισχυρή συναισθηματική σου φύση μπορεί να γιατρέψει τον εαυτό σου πολύ σύντομα όπως και τους άλλους συντονίσουμε την ευαίσθητη πλευρά σου και μπορείς αργά και σταδιακά να γκρεμίσεις και τα μεγαλύτερα εμπόδια.Τα 4 στοιχεία είναι δυνάμεις που καλούμαστε να μάθουμε από αυτές και σε ένα βαθμό να τις μιμηθούμε. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συντονιστούμε καλύτερα. Μην ξεχνάτε ότι ερχόμενοι σε μεγαλύτερη επαφή με το στοιχείο σας γίνεστε πιο δυνατοί. Η φωτιά με ότι έχει να κάνει με τη ζέστη και τη φλόγα, η γη με το έδαφος, ο αέρας με καθαρό αέρα και περιβάλλον καθαρό και τα πουλιά και το νερό μέσα από σχέση με τη θάλασσα, τα ποτάμια και τις λίμνες.
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum