astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ

Go down

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ  Empty ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 12:55 am

Είχαμε μιλήσει σχετικά με τις προόδους την προηγούμενη φορά και μάλιστα με τις δευτερεύουσες προόδους.
Θα συνεχίσουμε να αναφερόμαστε σε αυτές.
Πολύ σημαντικό κομμάτι ανάλυσης σε ένα χάρτη είναι η αλλαγές των πλανητών μέσω των κινήσεων τους.
Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές οι οποίες και είναι αξιοπρόσεκτες σε ένα χάρτη των πρόοδων για τις οποίες ένας αστρολόγος θα πρέπει να γνωρίζει καλά το περιεχόμενο τους.
Χωρίς αυτές χάνεται ένα μεγάλο κομμάτι πληροφοριών και τελικά μένουμε χωρίς ικανοποίηση μιας και δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε το έργο.
Φανταστείτε να βλέπετε μία ταινία σε ένα Σινεμά χωρίς όμως να βλέπεται τις κινήσεις παρά μόνο κάποιες σκηνές. Σε ένα μεγάλο βαθμό θα χάνατε το περιεχόμενο ενώ η μη φυσική κατάσταση την οποία θα βρισκόσασταν θα σας δημιουργούσε δυσφορία. Αυτό ακριβώς παθαίνουν αρκετά πρόσωπα τα οποία όταν αντιμετωπίζουν τις προόδους αμέσως φεύγουν από αυτές και δεν ξαναγυρνούν.

Έχουμε λοιπόν κάποια σημαντικά στοιχεία στο χάρτη των προόδων που θα πρέπει να δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία.
Αυτά είναι:

Α) Αλλαγή Ζωδίου
Β) Αλλαγή Οίκου
Γ) Αλλαγή Κατεύθυνσης. Αυτό σημαίνει πως μπορεί ένας πλανήτης που κινείτε ορθόδρομα τελικά να ξεκινήσει να κινείται ανάδρομα αφότου κάνει μία στάση ή ένας πλανήτης που κινείτε ανάδρομα να σταματήσει να κινείται με τη γνωστή του φορά και τελικά αφότου κάνει μία στάση να γυρίσει ορθόδρομος.
Δ) Αλλαγή στα Declinations. Εδώ έχουμε 4 σημαντικές κινήσεις. Η πρώτη κίνηση είναι ότι από εκεί που άρχισε να κινείτε καθοδικά από τον Βορρά προς τον Νότο να αρχίσει να κινείται από το νότο στο βορρά καθώς και από εκεί που πήγαινε από το νότο στο βορρά να πάει από τον βορρά προς το νότο. Οι άλλες δύο κινήσεις είναι από εκεί που ήταν σε Νότιο Πλάτος να μεταβεί σε βόρειο και από εκεί που ήταν σε βόρειο πλάτος να μεταβεί σε νότιο.
Ε) Αλλαγή Του πλανήτη στα δεκατημόρια
Ζ) Αλλαγή του Πλανήτη στα δωδεκατημόρια.
Η) Φάσεις των Πλανητών
Για παράδειγμα η Σελήνη είναι σε φάση Νέα Σελήνης? Σε ανύψωση σε κατάβαση η κάτι άλλο ή ο Ερμής είναι σε επιμιθεικό η προμηθεικό στάδιο.

Αυτά τα 8 βήματα μπορούν να μας δώσουν πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες γύρω από το χάρτη ενός ατόμου.

Εκτός όμως από αυτό υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία και θα συζητήσουμε όπως τη διαφορά των όψεων που κάνει το προοδευτικό ωροσκόπιο με τον εαυτό του και των όψεων που κάνει το προοδευτικό ωροσκόπιο με το γενέθλιο χάρτη μας.

1) ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΔΙΟΥ
Η αλλαγή ζωδίου ενός προοδευτικού πλανήτη είναι πολύ σημαντική για τη δική μας εξέλιξη. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι αυτές οι αλλαγές ζωδίων σαν σύνολο δεν φέρνουν γεγονότα όμως φέρνουν σταδιακές αλλαγές στον ίδιο μας τον χαρακτήρα. Ουσιαστικά οι αλλαγές ζωδίων μας βοηθούν να καταλάβουμε τον ίδιο μας τον εαυτό πως εξελλίσεται μέσα από τα χρόνια και τι πραγματικά έχει αλλάξει. Οπωσδήποτε εδώ θα πρέπει να πούμε ότι για την αστρολογία η εξέλιξη δεν είναι απολύτος ελεύθερη. Από τη στιγμή που γεννίεσαι με κάποιους συγκεκριμένους πλανήτες σε κάποια ζώδια αυτομάτως είναι και σίγουρο ότι οι πλανήτες σου θα ακολουθήσουν κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο εξέλιξης. Αν έχουμε για παράδειγμα τον Άρη στο Ζυγό είναι σίγουρο ότι αυτός ο Άρης κάποια στιγμή θα πάει στο Σκορπιό.
Άρα στον τομέα της εξέλιξης του ατόμου η αστρολογία πιστεύει ότι τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η ίδια η γενετική προδιάθεση του ατόμου και όχι τόσο το περιβάλλον χωρίς όμως να θεωρεί ότι και αυτό δεν παίζει πολύ μεγάλη σημασία.
Σύμφωνα λοιπόν με τις προόδους και τις αλλαγές μέσα από το κάθε ζώδιο μπορούμε να αφουγκραστούμε και να καταλάβουμε την εξελικτική πορεία ενός ατόμου αλλά και να προβλέψουμε ίσως και να προλάβουμε τις δυσκολίες τις οποίες μπορεί κάποιο άτομο να αντιμετωπίσει στη ζωή του.
Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα αν κάτι τέτοιο ισχύει πως θα μπορέσουμε να αναλύσουμε τα παιδικά χρόνια ενός ατόμου και τι πέρασε από τη στιγμή που οι πρόοδοι κινούνται τόσο αργά.
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η ερώτηση είναι εκ φύσεως λανθασμένη και αυτό γιατί οι πρόοδοι ουσιαστικά είναι πολλοί, μπορεί να έχουμε χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα μόνο τους δευτερεύωντες προοόδους στην πραγματικότητα υπάρχουν και άλλα μοντέλα ανάπτυξης τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε την εξέλιξη ενός ατόμου από τα πρώτα του χρόνου.
Τη μεγαλύτερη αλλαγή ένα άτομο θα τη βιώσει με έναν πλανήτη που αλλάζει ζώδια μεταξύ των 28ο του προηγούμενου ζωδίου μέχρι τις 4ο του επομένου. Αυτό περίπου αντιστοιχεί σε 6 χρόνια. Έτσι όλοι στη ζωή μας θα περάσουμε κάποια περίοδο που θα κρατήσει περίπου μία εξαετία και θα έχει να κάνει με την εξέλιξη μας σαν άτομα σε ένα συγκεκριμένο τομέα.
Αν είναι ο Ήλιος αυτή η αλλαγή θα έχει να κάνει με το Εγώ μας και τον χαρακτήρα μας. Ο Ερμής θα έχει να κάνει με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και την επικοινωνία μας. Η Αφροδίτη θα σχετιστεί με τις αισθηματικές μας σχέσεις και τις αξίες μας. Ο Άρης με την σεξουαλικότητα μας και τον τρόπο επιβίωσης μας.
Ο Ωροσκόπος θα μας απασχολήσει σχετικά με την εικόνα που δείχνουμε προς τα έξω και στο κατά πόσο είμαστε ευτυχισμένοι ενώ το Μεσουράνημα θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε με διαφορετικό τρόπο από ότι στο παρελθόν το πώς θέλουμε να είναι η κοινωνική μας θέση.
Οι υπόλοιποι Πλανήτες είναι πιο δύσκολο να αλλάξουν ζώδιο πάντως αν κάποιος έχει ένα πλανήτη σε αυτές τις μοίρες σημαίνει ότι για όλη του τη ζωή εξελικτικά το ζήτημα για το οποίο ο αργός πλανήτης περνά θα το απασχολεί το άτομο.
Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχάσουμε και να παραλείψουμε τη Γρήγορη Σελήνη.
Η Σελήνη είναι ο μηχανισμός προσαρμογής που έχουμε στις εκάστωτε συνθήκες ενώ ταυτόχρονα έχει να κάνει και με τις συναισθηματικές μας αντιδράσεις και τον τρόπο που σε κάθε περίοδο της ζωής μας βιώνουμε κάποια πράγματα.
Η Σελήνη ουσιαστικά για την ανάλυση των προόδων πρόκειται για τα πιο σημαντικά στοιχεία σε ένα χάρτη. Αυτό δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει μιας και οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις και η συναισθηματική μας πραγματικότητα καθορίζουν δυστυχώς η ευτυχώς το σύνολο των αποφάσεων μας αλλά και των λειτουργιών στην καθημερινότητα μας. Αυτό σημαίνει πως μία περίοδος όπου η Σελήνη αλλάζει ζώδια είναι ίσως μία ευκαιρία να μάθουμε κάποιο συγκεκριμένο μάθημα. Το αν θα είναι εύκολο η όχι αυτό το μάθημα έχει να κάνει με το κατά πόσο το ζώδιο το οποίο και βρίσκεται τη συγκεκριμένη στιγμή είναι φιλικό προς το ζώδιο της γενέθλιας Σελήνης μας.
Αν για παράδειγμα Κάποιος έχει Σελήνη στο Ζυγό όταν η Σελήνη περνά από το Ζυγό ξανά η από ζώδιο του Αέρα έχει εύκολες συναισθηματικά περιόδους ( ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΕΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ) το ίδιο αλλά με περισσότερο προσπαθεια θα γίνει και σε ζώδια που είναι σε ζώδια της Φωτιάς γιατί είναι φιλικά προς τον Αέρα πλην του Κριού.
Τα ζώδια που είναι σε τετράγωνο θα φέρουν κάποιες συναισθηματικές εσωτερικές συγκρούσεις ενώ στην αντίθεση αυτές οι συγκρούσεις είναι πάντα με κάποιο συγκεκριμένο άτομο .
Στις χιαστί πάντα πρέπει να πετάξουμε κάτι παλιό συναισθηματικά που μας αντιπρωσόπευε, στη συγκεκριμένη περίπτωση το χιαστί είναι για τα ζώδια Ιχθύς και Ταύρος.
Τέλος για τα ζώδια σε ημιεξάγωνο έχουμε μία περίοδο αναπροσδιορισμού όπου το άτομο η ξεκινά να μάθει κάτι αν είναι ανοδικό ενώ τελειώνει τη μάθηση του σε κάτι αν είναι καθοδικό.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ανοδικό είναι η Σελήνη στο Σκορπιό και το Καθοδικό η Σελήνη στην Παρθένο.
Θα συνεχίσουμε με την ανάλυση στα προοδευτικά στο επόμενο τεύχος.
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 40
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum