astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Astroconfess.wordpress.com

Go down

Astroconfess.wordpress.com Empty Astroconfess.wordpress.com

Post  Christos Archos Sun Nov 06, 2011 8:15 pm

Αρθρογραφία που παρουσιάζεται στο Blog μας
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Astroconfess.wordpress.com Empty Η αγάπη προς τον εαυτό μας και ο Ναρκισσισμός.

Post  Christos Archos Tue Nov 08, 2011 9:50 pm

Γνωρίζουμε ότι η αγάπη στον αστρολογικό χάρτη που δίνουμε και που λαμβάνουμε μπορεί να γίνει αντιληπτή μέσα από τον 5ο και 11ο οίκο στο χάρτη μας, που ζωδιακά αντιστοιχεί στον Λέοντα και στον Υδροχόο.

Προσφέροντας αγάπη τελικά μπορεί να οδηγήσει στο να λάβουμε αγάπη και το να λάβουμε αγάπη θα μας βοηθήσει να δώσουμε αγάπη.

Τι γίνεται όμως όταν αγαπάμε υπερβολικά τον εαυτό μας; Τι γίνεται όταν φτάνουμε στο στάδιο του Ναρκισσισμού.

Ήδη στην τελευταία μας πρόταση κάναμε λάθος… καθότι ο Ναρκισσισμός κακώς εκλαμβάνετε ως υπερβολική αγάπη προς τον εαυτό μας. Τις περισσότερες περιπτώσεις είναι μία μορφή έλλειψης αγάπης προς αυτόν και κυρίως μία τάση να πείσουμε ότι τελικά αξίζουμε. Όταν ένα άτομο δείχνει ότι έχει μεγάλη αγάπη προς τον εαυτό του συνήθως προσπαθεί να δείξει ότι έχει μεγάλη αξία ενώ το πρόβλημα του είναι ακριβώς το αντίθετο.

Οι άνθρωποι παλεύουμε να δείξουμε ότι αξίζουμε κάτι καθότι έχουμε τα κοινωνικά και προσωπικά μας δεδομένα να μας κρίνουν. Μέσα από αυτή την ταυτόχρονη κριτική προσπαθούμε να επιβιώσουμε κάτι που όμως τελικά στο τέλος μας συνθλίβει.

Ο Ναρκισσισμός είναι ουσιαστικά μία επικέντρωση στον εαυτό μας και πιο συγκεκριμένα στο εγώ μας. Ο Ναρκισσισμός με την κατάθλιψη δεν έχουν μεγάλες διαφορές, και οι δύο ξεκινούν από χαμηλή αυτοεκτίμηση και απλά ο ένας προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του για την χρησιμότητα του και ο άλλος για την αχρηστία του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Ναρκισσισμός είναι μία εξωστρεφή δυναμική της κατάθλιψης.

Στις δύο αυτές περιπτώσεις το κοινό στοιχείο είναι τελικά η έλλειψη αυτοπεποίθησης καθώς και η έλλειψη κατανόησης του ίδιου μας του εαυτού.

Ο Σταθερός σταυρός εμπεριέχει το ζώδιο του Λέοντα το οποίο κυβερνάτε από τον Ήλιο. Μέσα από τον Σταθερό σταυρό μπορούμε να καταλάβουμε πάρα πολλά για το πώς το εγώ χρειάζεται να εξελιχθεί και ποιοι είναι οι κίνδυνοι του.

Απέναντι από τον Ήλιο σε αντίθεση βρίσκεται ο Ουρανός που είναι πάντα ο πλανήτης της αμφισβήτησης, χωρίς να μπορέσουμε να αμφισβητήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους δεν μπορούμε στην πραγματικότητα να εξελιχθούμε και χωρίς να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει μόνο το εγώ μας αλλά και άλλοι πάντα θα χάνουμε την πραγματική μας ταυτότητα.

Ο Ουρανός δεν είναι εχθρός του εαυτού μας αλλά είναι αυτός που μας βοηθά να καταλάβουμε ότι τελικά με τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τον ίδιο μας τον εαυτό και θα πρέπει να προβληματιζόμαστε για αυτόν.

Από την άλλη έχουμε την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα σε τετράγωνα με τη θέση του Ήλιου στον Λέοντα και μας δείχνουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Αφροδίτη είναι οι αξίες μας και η κάλυψη αυτών για αυτό και νοιώθουμε ευχαρίστηση. Το εγώ για να μπορέσει να εξελιχθεί πρέπει να ανακαλύψει τις αξίες του τις πραγματικές και να νοιώσει ευτυχισμένο αυτό αν δεν γίνει τότε το εγώ δεν μπορέσει ποτέ να ωριμάσει και να εξελιχθεί θα είναι ένα μωρό που δεν κατάφερε ποτέ να μεγαλώσει. Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι έχουν εξελικτικά προβλήματα στη ζωή τους ακριβώς επειδή δεν έχουν βρει το δρόμο τους και είχαν αρκετά δύσκολο περιβάλλον στα παιδικά τους χρόνια.

Όμως το άτομο για να μπορέσει να εξελιχθεί χρειάζεται και ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα που δεν είναι άλλο από το να μπορέσει να «πεθάνει» και μέσα από αυτό το θάνατο να απελευθερωθεί από διάφορες καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ο άνθρωπος είναι πολύ κοντά στον θάνατο και στον κίνδυνο είναι τότε που μπορεί και είναι πραγματικά ελεύθερος και μετά από μία τέτοια κρίσιμη στιγμή της ζωής του αλλάζει χαρακτήρα μία για πάντα.

Ο Πλούτωνας κυβερνήτης του Πλούτωνα μέχρι πρότινος ήταν ο πλανήτης που ήταν πιο απομακρυσμένος από τον Ήλιο και αυτό σήμαινε από πολλούς αστρολόγους ότι ήταν αντίθετος με τα ζητήματα του εγώ. Για αυτό και ο 20ος αιώνας υιοθέτησε απέναντι στο θάνατο μία ιδιαίτερη φοβία και ανασφάλεια. Τώρα όμως με την ανακάλυψη των νέων πλανητών έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα του ηλιακού μας συστήματος άρα καταλαβαίνουμε ότι τα ζητήματα του Πλούτωνα δεν είναι πάντα αρνητικές εμπειρίες.

clip_image002

Εικόνα 1. Copyright All rights reserved by Yorick (tonton yoyo)

Στο μύθο του Νάρκισσου δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το άτομο μετά την κατάρα της Ηχούς και την πραγματοποίηση της κατάρας από τη Νέμεση, βλέποντας το είδωλο του σε μία λίμνη, το αγάπησε πολύ και μετέπειτα η απελπισία το οδήγησε στον ίδιο το θάνατο.

Αυτός ο θάνατος όμως είχε σαν αποτέλεσμα ένα λουλούδι το οποίο και οι Αρχαίοι έδωσαν το όνομα του Νάρκισσου.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο μύθος έχει περισσότερο Ρωμαϊκές παρά Αρχαιοελληνικές επιρροές και αυτό γιατί ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τέτοια ζητήματα μόνο όταν το άτομο γίνεται ιδιαίτερα ανθρωποκεντρικό.

Ο Ναρκισσισμός για τη σύγχρονη Ψυχολογία είναι μία νεύρωση της προσωπικότητας για αυτό και πρέπει να εξαλειφθεί. Δεν έχει μόνο ένα δρόμο λύσης όμως ο Ναρκισσισμός, το άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το Ναρκισσισμό, αυτό το ψεύδος της ίδιας του της ψυχής και να μπορέσει να κάνει κάτι καλό στον κόσμο φτάνει αυτός ο Ναρκισσισμός να μπορέσει να λειτουργήσει εποικοδομητικά γιατί μην ξεχνάτε ένας Ναρκισσιστής απλά έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα του γιατί η πραγματικότητα τον πονάει, νοιώθει ένα τίποτα για αυτό και καταστρέφει τους πάντες γύρω του πολλές φορές.

Μην ξεχνάτε ότι ο 6ος ηλιακός οίκος του Λέοντα είναι στον Αιγόκερω και κυβερνήτης του είναι ο Κρόνος άρα αν ωθήσουμε αυτόν τον Ναρκισσισμό προς το συλλογικό συμφέρον και υπηρετήσει τον κόσμο τότε δεν θα είναι δυσλειτουργικός και μην ξεχνάτε ότι ο 12ος οίκος είναι η Σελήνη και ο Καρκίνος στο Λιοντάρι εκεί που η Λίμνη οδήγησε τον Νάρκισσο στο μύθο στην μετέπειτα μεταμόρφωση του.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε το διαφορετικό σαν άρρωστο γιατί δεν είναι λειτουργικό ως προς την κοινωνία και ως προς τον ίδιο το άτομο αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικά άρρωστο, τις περισσότερες φορές απλά πρέπει να βρούμε δρόμους να αλλάξουμε την κοινωνική λειτουργία και να βρούμε τρόπους έκφρασης για αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν να βρουν την ευτυχία με πολύ πιο εύκολο τρόπο από το να τους ξεριζώσουμε ολόκληρα στοιχεία της «προσωπικότητας» τους απλά και μόνο επειδή δεν βοηθούν την κοινωνία. Ίσως θα πρέπει να καταλάβουμε κάποιες φορές ότι αυτός που πρέπει να αλλάξει δεν είναι ο άνθρωπος αλλά η κοινωνία.

copyright 2010

CA2
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Astroconfess.wordpress.com Empty Δεσμοί της Σελήνης: Τι έμαθα, τι αφήνω, τι θα μάθω και που θα παλέψω. Μερος 1ο

Post  Christos Archos Tue Nov 08, 2011 9:50 pm

Λίγες φορές γίνεται λόγος για την σημασία των Δεσμών της Σελήνης. Συνήθως προσπαθούμε στο ωροσκόπιο να καταλάβουμε τις κινήσεις των πλανητών αλλά αφήνουμε απέξω πολύ σημαντικά στοιχεία κάτι που μας κάνει να χάνουμε πολλές φορές το δάσος. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει και λόγω της καρμικής χροιάς που έχουν πάρει οι δεσμοί της Σελήνης όπου κάποιες φορές τους αφαιρεί την άμεση και πρακτική σημασία που θα έπρεπε να έχουν.

Όμως στην πραγματικότητα οι Δεσμοί της Σελήνης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μας δίνουν τη δυνατότητα να μπορέσουμε να καταλάβουμε πολλά πράγματα γύρω από τη φύση των γεγονότων.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε είναι σαφώς σε ποιά θέση στο γενέθλιο χάρτη μας βρίσκονται οι δεσμοί γιατί θα μας δείξουν το σύνολο της ζωής μας και που βρίσκεται το κεντρικό νόημα της πορείας μας. Για αυτό το λόγο όμως δεν θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε και τόσο στα ζώδια όσο στους οίκους του ωροσκοπίου μας.

Ας αναλύσουμε λοιπόν περιληπτικά καταρχάς τι σημαίνει να έχουμε τον βόρειο δεσμό στον κάθε οίκο.

ι) Βόρειος Δεσμός στον 1ο Οίκο – Νότιος δεσμός στον 7ο οίκο

Ο Βόρειος δεσμός σε αυτή τη περίπτωση σημαίνει ότι το άτομο θα πρέπει να βιώσει έντονα την προσωπική του ταυτότητα και να μπορέσει να δείξει κάτι στον κόσμο έξω. Είναι πολύ σημαντικό για αυτές τις προσωπικότητες να προσφέρουν. Θα πρέπει όμως να το διαχωρίσουμε από την προσφορά του 12ου οίκου. Στον 12ο οίκο το άτομο προσφέρει για να μπορέσει να εξιλεωθεί και να φτάσει κάποιες φορές στο στάδιο της αγιοσύνης. Στον 1ο οίκο το άτομο μέσω της προσφοράς ανακαλύπτει περισσότερο τον εαυτό του και δεν προσφέρει με την έννοια του αντικειμένου ποτέ αλλά προσφέρει κάτι από τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό επίσης που θα πρέπει να κάνει το άτομο είναι να προσπαθήσει να αφαιρέσει από την προσωπικότητα του όσο περισσότερες βλαβερές καταστάσεις και σκέψεις μπορεί από τους άλλους ανθρώπους. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει είναι ότι θα προσπαθήσει να επιτύχει την “αλχημική” καθαρότητα του εαυτού του. Πολλές φορές στη ζωή αυτών των ατόμων παρουσιάζεται μία σχέση η οποία θα τους πιέσει να παρατήσουν κάποια πράγματα στη ζωή τους. Δυστυχώς αυτή θα είναι μία λανθασμένη κίνηση για αυτούς καθότι οι σχέσεις για αυτούς τους ανθρώπους πάντα παίζουν δευτερεύοντα σκοπό μιας και βασικός στόχος τους είναι η εύρεση της καθαρότητας του χαρακτήρα του.

ιι) Βόρειος Δεσμός στον 7ο οίκο – Νότιος δεσμός στον 1ο οίκο

Σε αυτή τη περίπτωση το άτομο πρέπει να δράσει ακριβώς αντίστροφα από ότι στην προαναφερόμενη. Εδώ το άτομο πρέπει να μάθει μέσα από τις σχέσεις του και όσο πιο κοινωνικό είναι τόσο περισσότερο έχει τη δυνατότητα να πετύχει πράγματα. Η κοινωνικότητα της ζωής ενός ατόμου είναι τόσο σημαντική που πολλές φορές μπορεί να δούμε σε ανθρώπους που δεν το έχουν επιτύχει πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργικότητα της καθημερινότητας τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν ο 7ος οίκος βρίσκεται μέσα στο ζώδιο του Σκορπιού ένα ζώδιο που δεν φημίζετε και τόσο για την κοινωνικότητα του και σαφώς δεν του αρέσει να βασίζετε στους άλλους. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε μία ιδιαίτερα σημαντική σύγκρουση η οποία θα μπορέσει να επιλυθεί μόνο εάν περάσει από την περιοχή του δεσμού ο Κρόνος η ο Πλούτωνας. Τα άτομα με αυτή τη θέση είναι ιδιαίτερα δομημένα στο να μπορέσουν να βοηθούν του άλλους ανθρώπους και είναι έτσι “κατασκευασμένα” ώστε να παρουσιάζονται στη ζωή των άλλων ανθρώπων την κατάλληλη στιγμή έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες μπορεί να τους παρουσιάζονται. Θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις στη ζωή τους που θα έρθουν γεγονότα που θα τους καλέσουν να ανεξαρτητοποιηθούν και να χωρίσουν από τους ανθρώπους τους. Σε αυτή τη βάση του Δεσμού κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο μιας και η αναγνώριση της ατομικότητας τους δεν έρχεται μέσα από τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά από τους άλλους.

ιιι) Βόρειος Δεσμός στον 2ο οίκο – Νότιος δεσμός στον 8ο οίκο

Σε αναζήτηση αξιών αυτή η θέση αυτό που θέλει από το κάθε άτομο είναι να μπορέσει να βρει μία νέα ταυτότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα άτομα με αυτή τη θέση αλλάζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους ριζικά το σύστημα αξιών τους και αλλάζουν σε ψυχικό, ψυχολογικό ακόμη και σωματικό επίπεδο. Βασικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτά τα άτομα είναι το αίσθημα της ασφάλειας που μπορεί να έχουν. Μπορεί για κάποιο διάστημα στη ζωή τους να έχουν προβλήματα ακόμη και επιβίωσης ενώ σίγουρα υπάρχουν ζητήματα με τα χρήματα. Πέρα από τα καθαρά οικονομικά ζητήματα το άτομο μονίμως στη ζωή του θα πρέπει να αντιμετωπίσει διλλήματα απέναντι στα υλικά αγαθά και σε άλλες αξίες. Αναλόγως με τις αποφάσεις του ατόμου θα υπάρξουν οι ανάλογες επιβραβεύσεις. Επίσης το άτομο θα πρέπει να προσπαθήσει καθόλη τη πορεία της ζωής του να ζήσει χωρίς να δεχθεί κάτι από τους άλλους στις περισσότερες περιπτώσεις. Θα δει ότι θα υπάρχει η ευκαιρία πάντα να βοηθηθεί από τους άλλους αλλά θα πρέπει να διατηρήσει τα δικά του ιδεώδη και αξίες και κυρίως να μην εκμεταλλευτεί τον κόσμο σε επίπεδο οικονομικό. Σε μία κοινωνία που κινείτε σαφώς από το χρήμα και τα πράγματα βασίζονται στα οικονομικά ζητήματα αυτό είναι δύσκολο αλλά με αυτό το τρόπο θα μπορέσει να έχει την επιβράβευση που ζητά.

iv) Βόρειος Δεσμός στον 8ο οίκο – Νότιος δεσμός στον 2ο οίκο

Είναι τόσο δύσκολο πολλές φορές να πρέπει να ζήσεις στη ζωή σου και να βοηθήσεις τον κόσμο μέσα από το “σκοτεινό” μονοπάτι. Πρόκειται για την πιο δύσκολη και περίπλοκη θέση ίσως αλλά και μία που προσφέρει τα περισσότερα κέρδη. Το άτομο στη ζωή του θα μάθει πολλά από τους ανθρώπους γύρω του και θα επακολουθήσει ίσως κάποια στιγμή κάποιον δάσκαλο ή κάποιον άνθρωπο που θα το βοηθήσει να κάνει σπουδαία πράγματα. SoulTravelerΑπό την άλλη είναι μία θέση που σχετίζεται με το θάνατο, υπάρχουν άνθρωποι που θα τους έλεγα “Ψυχοπομπούς” όπως ακριβώς στη μυθολογία με τον Ερμή ξέρουμε ότι μπορούσε να συνοδεύσει του νεκρούς στο ταξίδι τους έτσι και αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί όταν χρειαστεί για να βοηθήσουν τον κόσμο να προχωρήσει στο μεγάλο ταξίδι, επίσης βρίσκονται εκεί όταν έρθει για τους άλλους η δύσκολη ώρα της μεταμόρφωσης στη ζωή τους. Ίσως θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έχουν σκοπό το “θάνατο” αλλά με την καλή έννοια αυτή που μας βοηθά να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες μας τις δυσκολίες. Στη ζωή τους επίσης θα διαχειριστούν σαφώς χρήματα άλλων και ιδιοκτησία άλλων και πιθανών στα οικονομικά να βρεθούν τυχεροί. θα πρέπει όμως να αρνηθούν να φτιάξουν μία δική τους περιουσία κάποιες φορές και να φτιάξουν δικές τους ιδέες γιατί είναι φτιαγμένοι να μεταφέρουν και όχι να δημιουργούν.

v) Βόρειος Δεσμός στον 3ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 9ο οίκο.

Ο Δίαυλος θα μπορούσα να πω ότι είναι η χαρακτηριστική ονομασία αυτής της θέσης. Είναι οι άνθρωποι που φέρουν πληροφορίες και έλκονται οι πληροφορίες προς αυτούς, σκεφτείτε ότι όλος ο πλανήτης είναι σαν ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριών.. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε νευραλγικά σημεία πάνω στον κόσμο και βοηθούν στη μεταφορά πληροφορίας, είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να μεταφέρουν ειδήσεις και να ακούσουν ειδήσεις, ακόμη και αυτές που ίσως δεν θα ήθελαν να ακούσουν.

Είναι επίσης ιδιαίτερα προικισμένα άτομα ως προς τις γνωστικές τους λειτουργίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι άτομα που μπορεί να έχουν κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα που τους έδωσε η φύση. Μπορεί να θυμούνται πολλά πράγματα η να κάνουν υπολογισμούς πολύ γρήγορα. Γενικότερα πάντως είναι άτομα που μπορούν να χειριστούν το μυαλό τους πολύ πιο επιδέξια από ότι οι άλλοι. Είναι επίσης τα άτομα που θα έχουν περισσότερες σχέσεις με τα αδέλφια τους και την στενή τους οικογένεια και φίλους στο σπίτι. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα άτομα πρέπει να αποφύγουν τις τάσεις τους να φανατίζονται και να εμπλέκονται με ιδεολογικούς πολέμους γιατί τότε θα χάσουν αρκετά από την ποιότητα τους.

vi) Βόρειος Δεσμός στον 9ο οίκο – Νότιος δεσμός στον 3ο οίκο

Είναι άνθρωποι – πουλιά και δεν πρέπει να μένουν σε ένα σημείο. Είναι άτομα που πρέπει να μεταμορφώνονται και να περνούν από τα προσωπικά τους θέλω σε πιο ανώτερα. Που πρέπει να βρουν μία φιλοσοφία και να την ακολουθήσουν. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με κόσμο μαζί αλλά άλλοτε με μοναστικό τρόπο. Δεν είναι λοιπόν πάντοτε εύκολο για τους ανθρώπους να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι γιατί εμπεριέχει την άρνηση των προσωπικών θέλω και ικανοποιήσεων για ανώτερα ιδανικά. Είναι οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με τη φιλοσοφία και τη θρησκεία και αυτοί που θα ταξιδέψουν στις 5 ηπείρους για να βρουν το δρόμο τους. Επίσης είναι τα άτομα που θα πρέπει στη ζωή τους να ακολουθήσουν την ηθική τους όσο οτιδήποτε άλλο και ίσως και να πονέσουν κόσμο με βάση αυτή. Δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να μπουν στα μονοπάτια της παθητικής αναμετάδοσης ιδεών και θεμάτων, γιατί είναι δημιουργοί και στοχαστές και όχι εγκυκλοπαιδιστές. Από την άλλη μπορεί η μοίρα να τους φέρει αντιμέτωπους με σοβαρά προβλήματα από τα αδέλφια τους που θα πρέπει μεν να τα αντιμετωπίσουν αλλά όχι να προσκολληθούν σε αυτά.

vii) Βόρειος Δεσμός στον 4ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 10ο οίκο

Πολλοί άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι για το μέλλον αλλά για το παρελθόν, εκεί ανήκουν και αυτό καλούνται να ανακαλύψουν. Οι “ταξιδευτές στο παρελθόν” είναι οι άνθρωποι που θα λύσουν τα μυστήρια που έχουν να κάνουν με το παρελθόν μας και τις ρίζες μας. Επίσης είναι αυτοί που θα ασχοληθούν με το πατρικό τους και με τη μητέρα τους. Με τις αναμνήσεις τους και με ότι έχει να κάνει με την παιδική του ηλικία. Θα ερωτευτούν το παρελθόν τους αλλά και γενικά οτιδήποτε έχει περάσει από το παρόν. Πέρα όμως από την προσωπική τους ενασχόληση με το παρελθόν όπως για παράδειγμα οι αρχαιολόγοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να ανασύρουν από τους άλλους ανθρώπους μνήμες ξεχασμένες και καταπιεσμένες από το χρόνο και το εγώ του καθενός. Είναι επίσης οι κατάλληλοι άνθρωποι για να χειριστούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους γονείς του κάθε ατόμου και να μπορέσουν να ξεκλειδώσουν πόρτες και λύσεις. Οι ίδιοι θα είναι ιδιαίτερα ζεστοί και συντροφικοί άνθρωποι. Στο άγγιγμα τους θα μπορούν να δώσουν κατανόηση στους άλλους ενώ είναι πολύ βασικό να νοιώθουν κάπου σαν στο σπίτι τους γιατί η αίσθηση της ασφάλειας είναι πολύ σημαντική. Πολλές φορές μπορεί να μπουν σε μία ανάγκη να φανούν αυτοί και να οδηγήσουν ανθρώπους, όσο και αν η εξουσία είναι γλυκιά τελικά αυτό όμως μπορεί να τους αποδιοργανώσει και να χάσουν το στόχο τους.

viii) Βόρειος Δεσμός στον 10ο οίκο – Νότιος δεσμός στον 4ο οίκο.

Κάποιοι είναι γεννημένοι να υπηρετούν και άλλοι για να οδηγούν τους άλλους και να φαίνονται στον κόσμο. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πολλές φορές καλούνται να φτιάξουν το μέλλον και γίνονται η έκφραση συγκεκριμένων συλλογικών δυνάμεων και το “όχημα” έκφρασης τους. Επίσης θα ασχοληθούν πολύ με θέματα του πατέρα τους καθώς και με ηγετικές φιγούρες που θα έχουν ιδιαίτερη δύναμη. Επίσης είναι άτομα καριέρας θα πρέπει λοιπόν πολλές φορές να θυσιάσουν πολλά πράγματα στη ζωή τους γιατί η βασική τους ανάγκη είναι να βγουν από το προσωπικό τους κόσμο και να παραδοθούν στο κοινό και να εκφράσουν μία εικόνα αυτού. Θέλουν πάνω από όλα να δείξουν ότι έχουν την κοινωνική αποδοχή και την εκφράζουν με το καλύτερο τρόπο. Πολλές φορές μπορεί να γίνουν σκληροί αλλά οι περιστάσεις το απαιτούν.

Μπορεί κάποιες φορές στη ζωή τους η ανοδική τους πορεία να σταματήσει επειδή πρέπει να αντιμετωπίσουν προβλήματα μέσα στο σπίτι. Αν πέσουν σε αυτή τη παγίδα θα έχουν χάσει τη σημαντική ευκαιρία να ολοκληρώσουν κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή τους και τελικά να μείνουν ανολοκλήρωτοι.

ix) Βόρειος Δεσμός στον 5ο – Νότιος Δεσμός στον 11ο οίκο.

Αν μη τι άλλοι αυτοί είναι οι καλλιτέχνες του ζωδιακού οι άνθρωποι που καλούνται να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους σε αυτή τη ζωή με κάθε τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για άτομα που θα βοηθήσουν πολύ στην κάλυψη των αισθήσεων των ανθρώπων γύρω τους. Πολύ σημαντικό ρόλο σαφώς και θα παίζουν τα παιδιά γιατί συμβολίζουν και είναι ένας πολύ μεγάλος δημιουργικός σκοπός. Πολλές φορές αυτός ο σκοπός έχει να κάνει και με τον έρωτα καθότι είναι οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί για τον ρομαντισμό και το πάθος. Παρόλα αυτά μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί σε αυτό το τομέα και να κάνουν όλο παράπονα στη σχέση τους.

creation Ο Βόρειος Δεσμός στον 5ο οίκο είναι ιδιαίτερα σημαντικός όταν έχουμε να κάνουμε με ερωτικές σχέσεις γιατί το ίδιο το άτομο πάντα όταν θα μπαίνει στη ζωή ενός ατόμου σημαίνει ότι θα υπάρξει κάποια ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή στη ζωή του και σίγουρα πάντα κάτι θα αφήσει στη ζωή του συντρόφου του. Αυτά τα άτομα δεν μπορούν με κανένα τρόπο να μην έχουν ελεύθερο χρόνο δεν μπορούν δηλαδή μονίμως να δουλεύουν, έχουν μεγάλη ανάγκη από ελεύθερο χρόνο. Δεν είναι όμως ιδιαίτερα ομαδικά άτομα, δεν ταιριάζουν σε κοινωνικές οργανώσεις και δεν μπορούν να ακολουθούν τον σύντροφο τους, θέλουν να είναι ανεξάρτητοι σε αυτό το τομέα και να τους θαυμάζουν.

x) Βόρειος Δεσμός στον 11ο – Νότιος Δεσμός στον 5ο

Δεν είναι μαγικό να μπορείς να ακολουθήσεις τον έρωτα σου και για αυτόν να κάνεις τα πάντα; Να μπορείς για χάρη του να περάσεις όλα τα σύνορα του κόσμου και να γίνεις ένα μαζί του; Για αυτούς τους ανθρώπους το να ζήσουν τον απόλυτο έρωτα μέσα από μία σχέση είναι πολύ βασικό. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να νοιώθουν ότι ανήκουν και είναι μέρος μίας ομάδας, δεν μπορούν να νοιώθουν ότι είναι απομονωμένοι και μέσα από κοινό σκοπό μπορούν να κάνουν τα πάντα. Επίσης είναι η θέση της “ευχής” είναι οι άνθρωποι που μπορούν για τους άλλους να κάνουν τα πάντα και μπορούν να επιτύχουν σκοπούς που άλλοι τους θεωρούν ακατόρθωτους. Επίσης έχουν τη δύναμη να συνενώνουν πολλούς ανθρώπους μαζί και να τους βοηθούν να πετύχουν μαζί κάποιο στόχο. Δεν είναι οι δημιουργοί αλλά μπορούν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους να γίνουν ιδιαίτερα δημιουργικοί και να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αν θέλετε λοιπόν κάποιον άνθρωπο που μπορεί να σας οδηγήσει σε κάτι μεγαλύτερο από αυτό που ζείτε δεν είναι άλλοι από αυτούς που έχουν τον βόρειο δεσμό στον 11ο.

Κάποιες φορές μπορεί να τους καλέσει η ζωή να κοιτάξουν τον εαυτό τους και να παρατήσουν τους πάντες και τα πάντα ιδιαίτερα σε αυτή την κοινωνική δομή της δυτικής κοινωνίας όπου το εγώ και η κάλυψη του έχει μεγαλύτερη σημασία . Παρόλα αυτά αυτός δεν είναι ο δρόμος τους και μόνο πόνο στο τέλος θα βρουν καθότι το μονοπάτι τους δεν είναι αυτό.

xi) Βόρειος Δεσμός στον 6ο – Νότιος Δεσμός στον 12ο

Κάποιος πρέπει να διαχειριστεί την καθημερινότητα, κάποιος πρέπει να υπηρετήσει τον άλλο και κάποιος πρέπει να προσφέρει πρακτικά στον υπόλοιπο κόσμο . Δεν είναι εύκολη σίγουρα δουλειά είναι ίσως η πιο σημαντική. Για αυτό και τρέφω προσωπικά πολύ μεγάλο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους καθότι η ζωή τους με ένα μοναδικό τρόπο ενώ δεν φαίνονται ποτέ σχεδόν τους έχει βάλει να κάνουν ένα τόσο σημαντικό σχέδιο και σκοπό. Είναι οι άνθρωποι που θα δεχτούν όλα τα βάρη και θα αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία εκεί που όλες οι υπόλοιπες θέσεις που θα αναφέραμε θα λυγούσαν. Πολλές φορές δεν κοιτούν καθόλου τον εαυτό τους παρά κοιτούν πως θα είναι χρήσιμοι σε αυτή τη ζωή. Δεν είναι βέβαια οι άνθρωποι που θα προσφέρουν πνευματικά για αυτό και ο νότιος είναι πάντα στον 12ο οίκο. Είναι οι άνθρωποι που θα αναλάβουν υλικά βάρη και θα αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία του σώματος και της καθημερινότητας. Είναι αυτοί που με ένα μαγικό τρόπο κρατούν τη Γη όρθια και το κόσμο τον βοηθούν να υπάρχει όταν όλοι οι υπόλοιποι κάνουν τις τρέλες τους. Δεν θα πρέπει να εμπλέκονται με την ψυχική και μεταφυσική ερμηνεία τις ψυχής γιατί μέσα από αυτό τελικά θα βρουν δυσκολίες και εμπόδια καθώς και θα παρουσιάζονται μονίμως προβλήματα στη ζωή τους.

xii) Βόρειος Δεσμός στον 12ο – Νότιος Δεσμός στον 6ο

“Και πρέπει να σταυρωθεί για τις αμαρτίες όλης της ανθρωπότητας”. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκφραστές του συλλογικού ασυνειδήτου τις ανθρωπότητας. Είναι αυτοί που θα εκφράσουν την κατάλληλη ανάγκη και μέσα από αυτή θα είναι ο αμνός για τη θυσία η ο ψυχικός ναύτης των άλλων για να μπορέσουν να πάρουν μακριά τον πόνο του κόσμου. festival-of-the-dancing-souΠολύ πιθανόν να πρέπει να ασχοληθούν με νοσοκομεία, φυλακές και άλλα ιδρύματα, και όμως ενώ οι υπόλοιποι μπορεί να βλέπουν αυτό το σκοπό τόσο βάρος για τους ίδιους είναι ένα κομμάτι αγαλλίασης. Αν με τον κόσμο με τον Βόρειο στον 6ο επιτυγχάνεται η σωτηρία της σωματικής δομής της κοινωνίας μας τα άτομα με τον Βόρειο στον 12ο μας βοηθούν να έρθει η σωτηρία της ψυχικής και ψυχολογικής δομής της κοινωνίας μας.

Μην τους βάλετε σαφώς μόνο να μπουν σε υλικά ζητήματα και να τα αντιμετωπίσουν καθότι είναι κάτι για αυτούς πολύ ξένο. Δεν έχουν σχέση με αυτά και δεν θέλουν και αν μπουν συνήθως σε τέτοιους δρόμους. Όταν το επιχειρήσουν θα υπάρξουν δυσκολίες και εμπόδια κάτι που θα τους βγάλει από το δρόμο τους. Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να βρουν συνδέσεις ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους και να ταξιδέψουν τόσο βαθιά που ίσως να μπορούν να τους καταλάβουν μερικώς μόνο αυτοί με το βόρειο στον 4ο και στον 8ο.

Copyright 2010
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Astroconfess.wordpress.com Empty Μερος 2ο – Δεσμοί της Σελήνης: Τι έμαθα, τι αφήνω, τι θα μάθω και που θα παλέψω.

Post  Christos Archos Tue Nov 08, 2011 9:51 pm

Οι άνθρωποι αναφέραμε στο πρώτο μέρος του άρθρου ότι ανάλογα με τον Βόρειο Δεσμό τους μπορούμε να καταλάβουμε τι άτομα χαρακτήρες είναι σε ένα βαθμό, σε ποιους τομείς θα παλέψουν και τι χρειάζεται να αφήσουν στη ζωή τους αν δεν το έχετε διαβάσει μπορείτε να πάτε εδώ να το διαβάσετε.


Όμως αυτή η ανάλυση δεν είναι αρκετή για να μπορέσει ένα άτομο να καταλάβει πως λειτουργεί ο Βόρειος και ο Νότιος δεσμός της Σελήνης στο χάρτη του. Πολλές φορές οι δεσμοί είναι περιοχές στο χάρτη ιδιαίτερα ευαίσθητες και χρειάζονται για να ενεργοποιηθούν κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

Σε ένα κόσμο που το κάρμα είναι κάτι παρόμοιο με τη τσίχλα που τη βρίσκεις παντού ο καθένας ονειρεύεται ότι μπορεί να έρχεται από την Αρχαία Αίγυπτο και Ελλάδα, από τη Κίνα τις Ινδίες ότι ήταν μεγάλος πνευματικός διδάσκαλος ότι γενικότερα στη ζωή του έκανε κάτι σημαντικό και αν αυτό το σημαντικό δεν έχει θετική χροιά τότε του προσθέτει μία ιδιαίτερη υφή στο τώρα, έτσι έχουμε ιερόδουλες, δολοφόνους και χίλια δύο πράγματα που θα μπορούσε κανείς να τα ακούσει σίγουρα σε μία ταινία του Σινεμά αλλά ποτέ δεν θα ακούσουμε ότι κάποιος έζησε μία απλή ζωή ενός χωρικού και έφυγε η τέλος πάντως δεν έζησε κάτι ήρεμο και καθημερινό. Ίσως γιατί το κάρμα είναι η δικαιολογία μας πολλές φορές για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε αξία στο τώρα, είναι η αποδοχή του εαυτού μας και η σιωπηλή μας ανάγκη να νοιώσουμε σημαντικοί.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://astroconfess.wordpress.com/2010/10/27/%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-2%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%B9-2/
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Astroconfess.wordpress.com Empty 2os Οίκος και χρήματα – Μέρος 1ο

Post  Christos Archos Tue Nov 08, 2011 9:52 pm

Πολλές φορές οι αστρολόγοι προσπαθούμε να είμαστε υποστηρικτικοί στα θέλω των ανθρώπων που μας συμβουλεύονται όμως η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές αυτό που συμβαίνει είναι ότι πάνω από όλα αυτό που ισχύει είναι η γενέθλια υπόσχεση. Με λίγα λόγια κάποια άτομα δεν έχουν για παράδειγμα τη δυνατότητα να γίνουν πλούσιοι και Ωνάσηδες, θα μπορούσαν ίσως να βελτιώσουν σε ένα βαθμό τη προσωπική τους κατάσταση οικονομικά και να είναι ευτυχισμένοι αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε κάποια όρια και πως σε αυτά τα όρια μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι να κινηθούμε όσο θέλουμε αλλά από την άλλη δεν μπορούμε και να τα υπερβούμε....

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
http://astroconfess.wordpress.com/2010/09/20/2os-%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-1%CE%BF/
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Astroconfess.wordpress.com Empty Η 12η Αρμονική και οι βασικές χρήσεις της.

Post  Christos Archos Tue Nov 08, 2011 9:53 pm

Λίγες είναι οι φορές που κάποιος θα έρθει σε κάποιον αστρολόγο για να μπορέσει να τον βοηθήσει όχι για ζητήματα τις καθημερινότητας του αλλά για τον κατατοπίσει πνευματικά και να τον βοηθήσει να επεκτείνει τους ορίζοντες του. Από αυτούς κάποιοι άνθρωποι μπορεί να ζητούν μία κατεύθυνση προς την ευρύτερη κατανόηση του εαυτού τους και των άλλων ή μπορεί να είναι πνευματικοί άνθρωποι που απλά θέλουν να γνωρίσουν μία νέα οπτική μέσα από την αστρολογία.

Συνήθως σε τέτοια ζητήματα ο αστρολόγος δεν θα έχει να πει πολλά γιατί έχουμε μάθει οι άνθρωποι να αναλύουμε τις καταστάσεις στο υλικό επίπεδο και δεν έχουμε ψάξει να βρούμε λύσεις για βαθύτερο νόημα.....
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
http://astroconfess.wordpress.com/2010/09/11/%CE%B7-12%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7/
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Astroconfess.wordpress.com Empty Σούνιο: Τόπος Ιερός, τόπος συμβολικός.

Post  Christos Archos Tue Nov 08, 2011 9:54 pm

ο Σούνιο είναι από τους πιο μαγικούς χώρους που μπορεί να πάει ένας Έλληνας και σαφώς πρόκειται από τους καλύτερους τόπους για τον κάτοικο της Αττικής. Το Σούνιο πρόκειται ουσιαστικά για έναν ιδιαίτερα ενεργειακό τόπο που μπορεί να δώσει στον καθένα κάτι ιδιαίτερο αρκεί να δώσει χρόνο στον εαυτό του. Στο Νοτιότερο άκρο της Αττικής το Σούνιο είναι η περιοχή που όλα είναι δυνατά, εκεί που η θάλασσα με τη Γη γίνονται ένα.

Ένα ταξίδι στο Σούνιο μπορεί να έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα για τον ταξιδιώτη και για έναν άνθρωπο που ασχολείται με την αστρολογία ακόμη περισσότερο. Το Σούνιο για τον καθένα όμως είναι μία περιοχή που μπορεί να συλλογιστεί πολλά πράγματα και να αλλάξει θέματα που έχουν σχέση με το χαρακτήρα του. Ακολουθείσθε με λοιπόν σε αυτό το συμβολικό ταξίδι και σκεφτείτε ότι είμαι συνοδηγός σας και ανακαλύπτουμε μαζί αυτή τη μαγευτική περιοχή.......

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://astroconfess.wordpress.com/2010/09/04/%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82/
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Astroconfess.wordpress.com Empty Re: Astroconfess.wordpress.com

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum