astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ΤΟ ΗΛΙΟ-ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΔΙΠΟΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Go down

ΤΟ ΗΛΙΟ-ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΔΙΠΟΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Empty ΤΟ ΗΛΙΟ-ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΔΙΠΟΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Post  Christos Archos Thu Nov 10, 2011 4:19 am

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Πόσες φορές έχουμε ακούσει σε ένα ζευγάρι τα άτομα να μην μπορούν να συνεννοηθούν και να υπάρχουν συνεχόμενες εντάσεις. Τα άτομα αρνούμαστε συνήθως όχι απλώς να καταλάβουμε τους άλλους αλλά ακόμη και τον ίδιο μας τον εαυτό. Περιχαρακωνόμαστε γύρω από ανθρώπους και καταστάσεις του παρελθόντος και αρνούμαστε να ρισκάρουμε πραγματικά απέναντι σε νέους ανθρώπους οι νέες προοπτικές.

Σε μία λογομαχία συνήθως και οι δύο νοιώθουν ότι έχουν δίκιο και πως τελικά ο σύντροφος τους είναι πολύ σκληρός μαζί τους και δεν τους συμπεριφέρεται με τον καλύτερο τρόπο. Οι άνθρωποι λοιπόν με το που βιώσουμε μία επίθεση από το σύντροφος μας αντί να προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε από τα λεγόμενα του τις ενοχλητικές του κορώνες και να δούμε τι πραγματικά θέλει να μας πει και τι πραγματικά νοιώθει και έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση.

Οι διαφωνίες βαζίχονται συνήθως σε δύο απλές κατηγορίες. Η 1η κατηγορία είναι όταν νοιώθουμε ότι ο άλλος δεν σέβεται τον εαυτό μας και δεν του συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μας πληγώνει τον εγωισμό. Συνήθως νοιώθουμε ότι ο σύντροφος μας δεν μας προσέχει με τον κατάλληλο τρόπο και νοιώθουμε ότι τελικά ίσως να μην μας αγαπά μιας και δεν μας σέβεται είτε προς το εξωτερικό κοινωνικό περιβάλλον είτε προς τα παιδιά μας και το εγγύτερο οικογενειακό περιβάλλον.

Η 2η κατηγορία είναι όταν δεν υπάρχει για εμάς και το σύντροφο μας η συναισθηματική κατανόηση όταν οι συναισθηματικές αντιδράσεις που θα περιμέναμε από τον άνθρωπο που είμαστε μαζί δεν είναι αυτές που εμείς θα θέλαμε. Αυτές οι εντάσεις που προκαλούνται στο συναισθηματικό πεδίο και όχι τόσο στο λεκτικό η πρακτικό είναι οι πιο δύσκολες γιατί σημαίνει ότι ο τρόπος έκφρασης του συναισθήματος μας είναι πάντα σε διαφορετική συχνότητα από του συντρόφου μας.

Αστρολογικά η 1η κατηγορία ανήκει σε άσχημες όψεις μεταξύ των Ήλιων, ο Ήλιος είναι η βασική ουσία του Εγώ μας και όταν ένας άλλος Χάρτης κάνει άσχημες όψεις με τον Ήλιο μας η ακόμη χειρότερα ο Ήλιος του είναι σε άσχημη όψη με τον δικό μας Ήλιο ξεκινούν εντάσεις και προβλήματα της 1ησ κατηγορίας.

Στη 2η κατηγορία υπάρχουν οι εντάσεις που σχετίζονται με το συναίσθημα και την έκφραση του και αυτό είναι όταν υπάρχουν άσχημες όψεις μεταξύ της Σελήνης του ενός και των πλανητών του άλλου. Ένα άτομο για παράδειγμα με τη Σελήνη στον Λέοντα θα νοιώσει πολύ δυσάρεστα με ένα άτομο με Σελήνη στον Υδροχόο μιας και δεν θα του δώσει το κατάλληλο θαυμασμό και εκτίμηση που χρειάζεται ο Λέοντας. Από την άλλη η Σελήνη στον Υδροχόο θα νοιώσει ότι έχει δίπλα της έναν απολυταρχικό και εγωιστή σύντροφο που δεν τον ενδιαφέρει η σχέση και έτσι σταδιακά θα γεννηθούν πολλές συγκρούσεις.

Οι καλές όψεις μεταξύ των φώτων είναι πολύ σημαντικές γιατί μας βοηθούν στο να μπορέσουμε να κάνουμε τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη.

Για παράδειγμα ένας Ήλιος στους Διδύμους με έναν Ήλιο στο Ζυγό είναι πολύ καλό σημάδι σε μία σχέση μιας και οι δύο είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί και σέβονται τις ίδιες αξίες. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα σταδιακά να ικανοποιούνται από τα επιτεύγματα του καθενός και κυρίως να νοιώθουν ότι έχουν δίπλα τους ένα άτομο αξιόλογο.

‘Όμως υπάρχει ένα ακόμη πλανητικό σώμα που μπορεί να διορθώσει μία αρνητική κατάσταση αλλά και να διαλύσει μία καλή. Ο Πλανήτης Ερμής είναι ένα σώμα που θα βοηθήσει πολύ σε καλές όψεις μιας και θα φέρει την επικοινωνία σε ένα επίπεδο όπου μπορεί τα άτομα συναισθηματικά να μην μπορούν εύκολα να κατανοήσουν τον άλλο αλλά θα μπορούν μετά από μικρή συζήτηση και κατανόηση των βασικών τους λογικών διεργασιών να βρουν κάποιες άκρες. Και να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις συγκρούσεις. Εάν ο Ερμής μιας κοπέλας κάνει καλές όψεις με τον Ήλιο η τη Σελήνη του συντρόφους της είναι σίγουρο ότι η σχέση θα μπορέσει να στηριχθεί αρκετά μέσα από την επικοινωνία.

Σε δυσάρεστες όψεις του Ηλιοσεληνιακού διπόλου με τον Ερμή παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα στην επικοινωνία και διάθεση για κατανόηση μεταξύ δύο ανθρώπων. Πολλές φορές με δυσάρεστες όψεις του Ερμή στον Ήλιο κάποιου άλλου ατόμου υπάρχει μία προσπάθεια του ατόμου του Ερμή να μειώσει την αξία και την αυτοπεποίθηση του ατόμου ενώ με τη Σελήνη παρουσιάζονται συχνά τσακωμοί γιατί στις συναισθηματικές ανάγκες του ενός ατόμου το άλλο άτομο ανταποκρίνεται με τη λογική και όχι με το συναίσθημα.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Το Ήλιο – Σεληνιακό δίπολο είναι και αυτό που μας καθηλώνει σε σχέσεις που δεν μπορούμε να φύγουμε για διάφορους λόγους από μία σχέση. Ο Κρόνος, ο Χείρωνας ο Ουρανός ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας όταν κάνουν πολύ κοντινή όψη με τον Ήλιο και τη Σελήνη και μάλιστα δυσάρεστη δημιουργούν δεσμούς που δύσκολα ξεπερνιούνται και πολύ δύσκολα βρίσκουν την ηρεμία τους τα άτομα που συνθέτουν αυτή τη σχέση.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Με τον Πλούτωνα το άτομο που δέχεται στο Ηλιοσεληνιακό του δίπολο αυτή την επιρροή δύσκολα μπορεί να ξεφύγει από τη σχέση. Το άτομο που έχει τον Πλούτωνα προσπαθεί μόνιμα να αναμορφώσει και να κυριαρχήσει πάνω στο άλλο άτομο μέσα σε μία στιγμή. Τα άτομα με τον Πλούτωνα σε αυτή την όψη είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να ξεφύγουν και να κάνουν ξανά μία ζωή που να μην έχει ανάγκη την Πλουτώνια προσωπικότητα. Οι κρίσεις με τις οποίες εισέρχεται το άτομο με τον Ήλιο η τη Σελήνη είναι τόσες πολλές και τόσο κρίσιμες που στο τέλος ίσως και να οδηγηθεί σε πράξεις που δύσκολα θα μπορούσε άλλος να φανταστεί και πολύ δύσκολα θα έκανε. Ο Πλούτωνας είναι ένας πλανήτης που δημιουργεί παθιασμένους δεσμούς το Πλουτώνιο άτομο στο τέλος κάνει αυτό που θέλει, αν όμως διαχειριστεί αυτή την εξουσία αρνητικά στο τέλος δημιουργούνται τέτοια προβλήματα που και τα δύο άτομα στη σχέση θα πληγωθούν.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Με τον Ποσειδώνα πάντα έχουμε την αίσθηση ενός ψέμματος η της διαφυγής. Το άτομο που έχει τον Ποσειδώνα θολώνει το τοπίο και δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και τόσο εύκολα. Δημιουργούνται συχνά απάτες ή πολύ ρομαντικές σχέσεις που δεν μπορούν όμως να αντέξουν ένα δύσκολο χτύπημα μέσα στην ζωή. Τα άτομα χάνουν λοιπόν την επαφή τους με τον έξω κόσμο και κυρίως αυτός που έχει τον Ήλιο και τη Σελήνη δεν μπορεί να δει καθαρά την εικόνα.

Το άτομο που έχει τον Ποσειδώνα χτίζει ένα πολύ καλό παραμύθι μάλιστα κάποιες φορές και συνειδητά κάτι το οποίο στη συνέχεια θα πιστέψει και ο ίδιος. Με αυτό τον τρόπο πάλι το ζευγάρι φυλακίζετε και στο τέλος το «ξεπερνά ο χρόνος» με αυτό θέλουμε να πούμε ότι αναγκαστηκά στο τέλος αυτή η σχέση θα καταρρεύσει γιατί θα πέσει από την ίδια την άγνοια των πραγματικών συνθηκών γύρω τους (το ζευγάρι).

ΟΥΡΑΝΟΣ: Φανταστείτε έναν άνθρωπο κάθε τρείς και λίγο να σας δημιουργεί ανασφάλειες και να προκαλεί κρίσεις. Αυτό είναι ο Ουράνιος τύπος ο άνθρωπος δηλαδή που στη σχέση κάνει πολύ κοντινές όψεις με τον Ήλιο μας η τη Σελήνη μας. Ο άνθρωπος με τον Ουρανό έρχεται και φεύγει σαν μετεωρίτης. Αν δεν δεχτεί ο άνθρωπος με τον Ήλιο και τη Σελήνη να αλλάξει πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει αυτή η σχέση. Ο Ουράνιος άνθρωπος δημιουργεί κρίσεις στην προσωπικότητα και στον συναισθηματικό κόσμο του άλλου ατόμου με αποτέλεσμα να κουράζεται ο άλλος μιας και ποτέ δεν θα μπορέσει ολοκληρωτικά να ικανοποιήσει τον σύντροφο του.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ: Πολλές φορές σε μία σχέση μπαίνουν δύο άτομα για να μπορέσει να γιατρευτεί κάποιος από κάποιο σημαντικό θέμα του από το παρελθόν. Το άτομο με δύσκολες και κλειστές όψεις με το Ηλιοσεληνιακό δίπολο του Άλλου θα έρθει ως δάσκαλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι το γνωρίζει, ούτε και βέβαια γνωρίζει ότι αυτό το μαθημά του μπορεί να μην είναι καλό αλλά μία διαδικασία που θα φέρει στον άλλο πολύ μεγάλο πόνο. Η σχέση μεταμορφώνει σε ένα ψυχολογικό επίπεδο συνήθως το άτομο που έχει τον Ήλιο και τη Σελήνη. Συνήθως όμως όταν το μάθημα ολοκληρώνεται σταματάει και ο λόγος ύπαρξης της σχέσης οπότε τα δύο άτομα χωρίζουν.

ΚΡΟΝΟΣ: Θα μπορούσατε να φανταστείτε έναν άνθρωπο που σας κρίνει κάθε τρία λεπτά, που σας κόβει τη χαρά όπου είστε χαρούμενοι, που σας κάνει να νοιώθετε χωρίς αξία και θεωρεί τον εαυτό του ώριμο και εσάς τους ανώριμους που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τίποτα. Ε αν το φανταστήκατε τότε μπορείτε να καταλάβετε πως είναι ένας Κρόνος ενός ανθρώπου να είναι σε δυσάρεστη και κλειστή όψη με τον Ήλιο σας η τη Σελήνη σας. Δυστυχώς όπως σε όλους αυτούς τους πλανήτες αν και η δύναμη και η αυτοπεποίθηση του ατόμου πάντα μειώνεται δεν φεύγει το άτομο γιατί μετέπειτα πείθετε ότι πράγματι δεν αξίζει τίποτα άρα και παραμένει δίπλα σε ένα άτομο που δεν το αγαπά σίγουρα αλλά εκφράζει και αυτό με το δικό του τρόπο τη δική του ψυχική διαταραχή.

ΕΣΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι τα σώματα που σχετίζονται πάρα πολύ όχι μόνο με εμάς αλλά και με τους ίδιους τους γονείς μας. Έτσι λοιπόν πολλές φορές κάνουμε σχέσεις με άτομα που μας τους θυμίζουν. Συνήθως η επανάληψη γίνεται ότι δεν έχουμε καταφέρει να εξελιχθούμε στη ζωή μας άρα και πρέπει να δώσουμε κάποια μάθημα. Άρα ο γονέας που θα έρθει με τη μορφή ενός άλλου προσώπου στη ζωή μας. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και καταστάσεις από την παιδική μας ηλικία που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε ακόμη. Για να μπορέσουμε να το καταλάβουμε αυτό συνήθως τα άτομα που γνωρίζουμε έχουν θέσεις που είναι σε όψη αυξανόμενου ημιεξαγώνου η τετραγώνου από το ζώδιο των γονιών μας.

Για παράδειγμα αν έχετε έναν πατέρα Κριό και υπάρχει ένα θέμα με αυτόν. Ένας σύντροφος είτε Ταύρος είτε Καρκίνος είναι και αυτός που μπορεί να επέλθει και να σας φέρει άμεσες κρίσεις στη ζωή σας με σκοπό να μπορέσετε να προχωρήσετε και να ωριμάσετε. Όμως θα πρέπει εδώ να πούμε ότι πολλές φορές το πρόβλημα με κάποιον γονέα δεν το προβάλουμε στον άλλο αλλά στον εαυτό μας και μιμούμαστε τον γονιό μας όπου μετέπειτα προβάλλουμε την συμπεριφορά τους στους συντρόφους μας. Αυτό μπορούμε να καταλάβουμε αν ισχύει μέσα από τους χάρτες συναστρίας του δικού μας χάρτη δηλαδή μαζί με τον χάρτη του ατόμου που μας απασχολεί.

Όταν ένα άτομο έχει το Ηλιοσεληνιακό του Δίπολο σε πολύ δυνατές όψεις με τους κυβερνήτες του 4ου και 10ου μας οίκου είναι πολύ πιθανό ότι εμείς τελικά είναι πολύ πιθανό να προβάλλουμε τους γονείς μας στο άλλο πρόσωπο. Το «ειρωνικό» σε αυτή την υπόθεση είναι ότι σχεδόν σίγουρα σε μία τέτοια σχέση το άλλο άτομο έχει βρει στο πρόσωπο μας τον γονέα που δεν έχει καταφέρει ακόμη να συγχωρέσει η να ξεπεράσει οπότε ερχόμαστε εμείς για να παίξουμε τον ρόλο αυτό.ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ: Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΣΕΛΗΝΙΑΚΟΥ ΔΙΠΟΛΟΥ

Ο Δεσμός της Σελήνης είναι η στιγμή του Γάμου του Ήλιου και της Σελήνης. Είναι η στιγμή στο χάρτη που τα δύο σώματα βρίσκονται στο ίδιο πλάτος και μήκος της ελλειπτικής. Είναι λοιπόν ένα πολύ σημαντικό σημείο για τη συναστρία.. Όταν άτομα έχουν καλές όψεις με τους Δεσμούς μας συνήθως μας βοηθούν και μας στηρίζουν και σκοπό έχουν στην εξέλιξη μας και πάντα με ένα μοναδικό τρόπο στο τέλος από την επικοινωνία μας μαζί τους έχουμε πολύ καλές αναμνήσεις και έχουμε γίνει καλύτεροι άνθρωποι. Όταν αυτό δεν συμβαίνει και τα άλλα άτομα έχουν αρνητικές όψεις οι πλανήτες τους με τους Δεσμούς μας συνήθως παρουσιάζονται προβλήματα και άμεσα μας δημιουργούν πολλές ανασφάλειες και προβλήματα. Είναι συνήθως η στιγμή όπου τα άτομα που συναντάμε φέρνουν κρίσεις και ανασφάλειες στη ζωή μας ή και να σχετίζονται με προδιαγεγραμμένα προβλήματα υγείας. Οι σχέσεις μας καταλήγουν πάντα σε μεγάλη κρίση. Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αρνητική όψη δεν εννοούμε τα τετράγωνα η τις αντιθέσεις των προσωπικών πλανητών του ενός ατόμου με τους δεσμούς μας αλλά τις άσχημες όψεις εξωκρόνιων πλανητών.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και τον «ΨΥΧΙΚΟ ΔΕΣΜΟ» είναι μία ιδιαίτερη σχέση στη συναστρία όπου δύο άτομα σύμφωνα με τους μεταφυσικούς έχουν παλιό και ιερό δεσμό. Αυτό συμβαίνει όταν ο άξονας των δεσμών μας της Σελήνης είναι σε σύνοδο είτε ο Βόρειος είτε ο Νότιος δεσμός με το μεσοδιάστημα του Ήλιου και της Σελήνης.
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum