astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Το Ήλιο – Σεληνιακό δίπολο σε αρμονικές όψεις. (Συναστρία) – Back to basics

Go down

Το Ήλιο – Σεληνιακό δίπολο σε αρμονικές όψεις. (Συναστρία) – Back to basics Empty Το Ήλιο – Σεληνιακό δίπολο σε αρμονικές όψεις. (Συναστρία) – Back to basics

Post  Christos Archos Thu Nov 10, 2011 4:14 am

Οι αρμονικές σχέσεις στο Ήλιο – Σεληνιακό δίπολο είναι από τα πλέον σημαντικά όπλα για να μπορέσει να επιβιώσει μία σχέση. Η συμβατότητα που δημιουργείτε ανάμεσα στα φώτα είναι ικανή να μπορέσει να αντιμετωπίσει σημαντικές κρίσεις που ένα άλλο ζευγάρι δεν θα μπορούσε να τις διοχετεύσει με δημιουργικό τρόπο. Επίσης δυσαρμονικές σχέσεις που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ άλλων πλανητών μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν και αυτές μέσα από κατάλληλη διαχείριση του Ήλιο – Σεληνιακού δίπολου.

Η ασυναίσθητη αρμονία και κατανόηση που δημιουργείτε είναι πολλές φορές τόσο δυνατή όπου όλα τα εμπόδια είναι ικανό να ξεπεραστούν με το παραμικρό.

Το Ήλιο – Σεληνιακό δίπολο σε σύνοδο: Η σύνοδος αν και πάντα έχει να κάνει και με τις όψεις που δέχεται με τους άλλους πλανήτες, ακόμη και αν αυτοί είναι δύσκολη έχει ιδιαίτερα θετική χροιά και βοηθά τους ανθρώπους της σχέσης να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες όπου κανένα άλλο ζευγάρι δεν θα μπορούσε.

Η Αίσθηση ενότητας που υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού και η δυνατότητα του ενός να μπορέσει να κατανοήσει τα συναισθήματα του άλλου είναι ιδιαίτερα σημαντικά όπλα για εποχές κρίσεων. Σαφώς η σχέση είναι πιο αρμονική όταν ο Άνδρας είναι κάτοχος του Ήλιου και η γυναίκα κάτοχος της Σελήνης αλλά σε μία κοινωνία που οι ρόλοι αρχίζουν να μεταβάλλονται περισσότερο από ποτέ και η αντίστροφη κατάσταση είναι θετική υπό προϋποθέσεις. Σαφώς σε συγκεκριμένα ζώδια η ένωση των πλανητών αυτών είναι περισσότερο πετυχημένη όπως στο Λιοντάρι και στον Καρκίνο ενώ σε ζώδιο όπως ο Ζυγός , ο Υδροχόος, ο Σκορπιός και ο Αιγόκερως μπορεί να υπάρχουν προβλήματα γιατί αν και σύνοδος αυτή η σύνοδος θα γίνεται σε ζώδιο όπου για έναν από τους δύο πλανήτες θα βρίσκεται σε αδυναμία η πτώση. Αυτό δεν είναι ικανό σαφώς να χαλάσει τη μαγεία της συνόδου αλλά θα δημιουργήσει κάποια παραπάνω προβλήματα. Η Σύνοδος είναι ένας πραγματικός αλχημικός γάμος που βοηθά τα άτομα να μπορέσουν να μεταμορφωθούν και να αλλάξουν τα δεδομένα γύρω τους. Ακόμη και ένα άτομο που πριν τη σχέση ήταν ιδιαίτερα αποτραβηγμένο από το περιβάλλον του μέσα από αυτή τη σχέση θα μπορέσει να λάμψει και να καταλάβει περισσότερο τον εαυτό του και τα συναισθήματα του.

Σε ημιεξάγωνο: Το ημιεξάγωνο αρκετοί το αντιλαμβάνονται ως αρνητική όψη αλλά νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την δυσκολία που μπορεί να υπάρχει σε πνευματικό επίπεδο ένα άτομο να αντιμετωπίσει σε περιόδους πρόβλεψης και μόνο κάποια ζητήματα.

Στη συναστρία όμως αυτή η όψη μπορεί να είναι εξελικτική και ιδιαίτερα σημαντική γιατί βοηθά σταδιακά στο να μπορέσει η σχέση να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, μπορεί ο δρόμος για αυτή την εξέλιξη να μην είναι πάντα εύκολος αλλά να θυμάστε ότι οι δοκιμασμένες σχέσεις είναι αυτές που καταφέρνουν και αντέχουν στο χρόνο.

Το ημιεξάγωνο λοιπόν είναι μία όψη που κάνει αυτό ακριβώς: δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να μπορέσει η σχέση να γίνει τόσο δυνατή για να μπορέσει να αντέξει στο χρόνο. Επίσης μπορεί τα άτομα να είναι διαφορετικά το ημιεξάγωνο όμως εμπεριέχει μέσα του τη δυνατότητα της κατανόησης, άρα η διαφορετικότητα του ενός από τον άλλο δεν είναι πηγή ασυμβατότητας αλλά πηγή κατανόησης και ομαδικής προσπάθειας για να μπορέσουν να φτάσουν μαζί σε κάποιο συγκεκριμένο σκοπό η στόχο. Το ημιεξάγωνο βοηθά την ομαδική δουλειά στις σχέσεις ενώ χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερη συντροφικότητα και προστατεύτικότητα τους.

Σε εξάγωνο: Το εξάγωνο είναι μία από τις καλύτερες όψεις που μπορεί να συμβεί σε μία συναστρία. Το άτομο έχει τη δυνατότητα αργά και σταδιακά να μπορέσει να πετύχει τους σκοπούς του και σε αυτό βοηθά πολύ και ο σύντροφος. Η σχέση πια δεν είναι μόνο μία συναισθηματική ισορροπία και πάρε – δώσε αλλά μία κατάσταση όπου βοηθά πολύ τους ανθρώπους να μπορέσουν να εξελιχθούν και σε τομείς πέρα από το συναισθηματικό.

Έτσι βλέπουμε ανθρώπους που μέσα από τη σχέση τους καταφέρνουν να πετύχουν στα επαγγελματικά τους σχέδια ή ανθρώπους που κερδίζουν μία σημαντική αναγνώριση επειδή ακριβώς ο ένας σύντροφος μπόρεσε να στηρίξει τον άλλο.

Αυτός που στηρίζει τις σχέσεις συνήθως είναι αυτός με τη Σελήνη ενώ το άτομο με τον Ήλιο είναι αυτό όπου θα μπορέσει πιο εύκολα να κερδίσει και να ανέβει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ήλιος δεν θα προσφέρει στο άτομο με τη Σελήνη πράγματα. Η συναισθηματική ασφάλεια και η αίσθηση κατανόησης είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα σε αυτές τις περιπτώσεις. Το εξάγωνο είναι κάποιες φορές τόσο βοηθητικό που μπορεί να μην υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο τα άτομα με εξάγωνο χρειάζονται περισσότερο από ποτέ καινούριες ιδέες και αλλαγές για να μη βαρεθούν. Πέρα από αυτό όμως αν μπορέσουν να βρουν τις κατάλληλες δομές για να λειτουργήσουν η σχέση μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα πολλαπλά υποσχόμενη.

Σε τρίγωνο: Σαφώς το τρίγωνο πάντα θεωρείτε ευνοϊκή όψη για διάφορους λόγους ίσως και παρεξηγημένους. Το πρώτο στοιχείο του τριγώνου είναι ότι σαφώς το άτομο νοιώθει ότι ο άλλος τον κατανοεί. Είναι σημαντικό όπως ξέρετε να υπάρχει κατανόηση και η δυνατότητα να μπορέσει κάποιος να ερμηνεύσει διάφορες συμπεριφορές σε μία σχέση. Το τρίγωνο μεταξύ Ήλιου και Σελήνης είναι επίσης σημαντικό γιατί προσφέρει ιδιαίτερα σημαντικές ευκαιρίες για να μπορέσει να εξελιχθεί.

Το πλέον όμως σημαντικό κομμάτι είναι ότι βοηθά στη γρήγορη εξέλιξη της σχέσης. Η ροή είναι τόσο έντονη και αρμονική όπου ακόμη και ο γάμος μπορεί να αποφασιστεί πολύ πιο γρήγορα από ότι στις άλλες περιπτώσεις. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν ελάχιστα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το πρόβλημα σε αυτή τη περίπτωση είναι πάντα ότι επειδή όντως τα περισσότερα είναι αρμονικά υπάρχει ελάχιστη προσπάθεια να μπορέσει η σχέση να εξελιχθεί και μένει στάσιμη. Η στασιμότητα όμως δυστυχώς δεν είναι κάτι που ο άνθρωπος αντέχει ιδιαίτερα και αυτό τελικά μπορεί να τον οδηγήσει στο να ξεχάσει την αξία της σχέσης που έχει και να κάνει πολλά και σημαντικά λάθη.

Το τρίγωνο είναι όμως πέρα από αυτά μία ιδιαίτερα σημαντική σχέση που δεν θα πρέπει να υποτιμάται. Μία σχέση ακόμη και μέσα από καταιγίδες με ένα τρίγωνο μπορεί να αντέξει καθότι είναι από τα καράβια που αντέχουν σε πολλές κρίσεις και μπορούν πολύ γρήγορα να ξεπεράσουν κάθε πρόβλημα. Η αίσθηση ασφάλειας που υπάρχει συνήθως είναι τόσο σημαντική όπου το ζευγάρι μένει μαζί για αυτό το βασικό λόγο και μετά για όλα τα άλλα.

Σαφώς στο τρίγωνο αυτός που έχει ένα από τα φώτα που κάνει την όψη σε παρορμητικά, αυτός θα κάνει τις τρικυμίες για να μπορέσει να ζωντανέψει η σχέση, ο σταθερός θα εγγυηθεί ότι θα υπάρχει για πάντα ενώ ο μεταβλητός θα κάνει τα πάντα για να μην βαλτώσει.
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum