astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Δύσκολες όψεις στο Ήλιο – Σεληνιακό Δίπολο στη συναστρία. (Back to basics series)

Go down

Δύσκολες όψεις στο Ήλιο – Σεληνιακό Δίπολο στη συναστρία. (Back to basics series) Empty Δύσκολες όψεις στο Ήλιο – Σεληνιακό Δίπολο στη συναστρία. (Back to basics series)

Post  Christos Archos Thu Nov 10, 2011 4:13 am

Το Ήλιο – Σεληνιακό δίπολο είναι από τα πλέον σημαντικά στοιχεία σε ένα χάρτη και μας δίνει πληροφορίες για τη βασική ουσία μιας σχέσης. Όταν υπάρχουν δυσαρμονικές σχέσεις τότε υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που θα πρέπει να προσεχθούν.

Ο Ήλιος του ενός σε μισό τετράγωνο με τη Σελήνη: Όταν ο Ήλιος του ενός είναι σε μισό τετράγωνο με τη Σελήνη του άλλου υπάρχει πάντα μία έλλειψη κατανόησης των συναισθηματικών αναγκών του ενός προσώπου με τη Σελήνη ενώ ο κάτοχος του Ήλιου αρχίζει να νοιώθει ότι ο κάτοχος της Σελήνης δεν μπορεί να του δώσει τον ανάλογο σεβασμό. Το μισό τετράγωνο δεν δίνει δυνατότητα να μπορέσει να βρεθεί μία λύση καθότι παρουσιάζονται συνεχόμενα εμπόδια στην κατανόηση. Πέρα από αυτό συνήθως και τα δύο πρόσωπα πρακτικά παρουσιάζουν γεγονότα στη ζωή τους που ο ένας δημιουργεί δυσκολίες στη συναισθηματική ωρίμανση μέσα στη σχέση ενώ ο άλλος παρουσιάζει εμπόδια ως προς την αυτοπραγμάτωση του. Το μισό τετράγωνο αν θέλουμε να το διαχειριστούμε χρειάζεται σε μία θεραπεία σχέσης να μπορέσει το ζευγάρι να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες που παρουσιάζονται όχι λεκτικά αλλά μέσα από την επικοινωνία του σώματος.

Σε τετράγωνο : Με το τετράγωνο έχουμε πάντα τον Ήλιο του ενός και τη Σελήνη του άλλου στην ίδια ποιότητα. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι και τα δύο τα σώματα είναι είτε σε παρορμητικά ή σταθερά ή μεταβλητά ζώδια. Αυτό σημαίνει ότι παρόλη τη σύγκρουση μπορούν να βρουν ένα κοινό τρόπο επικοινωνίας αν και αυτό δεν είναι πολύ εύκολο. Συνήθως είναι μία όψη που φέρνει πολύ σημαντικές δυσκολίες όταν το ζευγάρι παντρευτεί καθότι οι σκοποί τους και οι στόχοι τους είναι πολύ διαφορετικοί. Φανταστείτε για παράδειγμα έναν Ήλιο στον Αιγόκερω που θέλει να είναι πολύ σοβαρός και να πετύχει επαγγελματικά και να αναγνωριστεί με μία Σελήνη στο Κριό που βάζει προτεραιότητα στο πάθος και την ένταση. Το κοινό στοιχείο βέβαια έγκειται στο ότι η Σελήνη στον Κριό είναι μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική Σελήνη που έχει βασική της ανάγκη να είναι νούμερο ένα οπότε μπορούν αν είναι και οι δύο επαγγελματίες να κατανοήσουν με αυτό τον τρόπο ο ένας τον άλλο. Παρόλα αυτά η διαφορά είναι τέτοια που παρόλα τα κοινά η σχέση θα έχει προβλήματα.

Σε ενάμιση τετράγωνο: Η πιο εύκολη από τις δύσκολες όψεις αυτή. Το ενάμιση τετράγωνο μπορεί να φέρνει σύγκρουση ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη αλλά η ουσία δεν είναι επί της ουσίας περισσότερο αλλά για να γίνετε κουβέντα. Μπορεί να υπάρχουν κάποια εμπόδια και δυσκολίες για να μπορέσει να καταλάβει ο ένας στον άλλο σε κάποιες ενοχλητικές όμως λεπτομέρειες αλλά στο βάθος η σχέση είναι ιδιαίτερα δυνατή και μάλιστα μέσα από τις εντάσεις έρχεται ακόμη πιο έντονο πάθος. Το ενάμιση τετράγωνο έχει υπάρξει για πολλές σχέσεις η κινητήριος δύναμη ενάντια στη βαρεμάρα και στην καθημερινότητα. Σαφώς το πρόβλημα αλλάζει και γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν συμμετέχουν και άλλοι πλανήτες ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι οι Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις με το ενάμιση τετράγωνο θα υπάρχουν και ανάλογα θέματα. Με τον Κρόνο έχουμε ζητήματα υπερβολικής ψυχρότητας, με τον Ουρανό ξαφνικά γεγονότα που αναποδογυρίζουν την ηρεμία της σχέσης. Στον Ποσειδώνα έχουμε το στοιχείο της απάτης και στον Πλούτωνα έχουμε το στοιχείο της επιβολής και καταπίεσης.

Σε χιαστί: Η πιο δύσκολη όψη που μπορεί να παρουσιαστεί σε ένα δίπολο όπως αυτό του Ήλιου και της Σελήνης είναι μία χιαστί. Σε αυτή τη Περίπτωση απλά οι συναισθηματικές ανάγκες του ενός ατόμου δεν μπορούν να καλύψουν με τίποτα το εγώ του άλλου και η αυτοπραγμάτωση του ενός δημιουργεί ακόμη περισσότερες συναισθηματικές ανασφάλειες στον άλλο. Τη χιαστί όχι μόνο εδώ αλλά και γενικότερα θα την αντιλαμβάνεστε σαν την όψη Βαβέλ. Τα άτομα μιλάνε τελείως διαφορετική γλώσσα και δεν ξέρει ο καθένας τη λέει ο άλλος. Αυτό οδηγεί σαφώς σε έντονους τσακωμούς και παρεξηγήσεις και θα καταλήξει στο τέλος σε σημαντικές κρίσεις και χωρισμούς που θα πονέσουν πολύ. Η έλλειψη αντιληπτικότητας σε βασικά σημεία μίας σχέσης είναι τόσο σημαντική που είναι και η όψη που παρατηρείτε να υπάρχουν και τα λιγότερα παντρεμένα ζευγάρια ακόμη και από τη σύνοδο και την αντίθεση που στατιστικά θα έπρεπε να είναι η χιαστί πιο συχνή καθότι μπορεί να συμβεί σε δύο σημεία στο χάρτη.

Σε αντίθεση: Η Αντίθεση δεν είναι τόσο δύσκολη όσο θέλουν κάποια να μας βάλουν να πιστέψουμε. Υπάρχει σαφώς διαφωνία και δυσκολία αλλά είναι η πιο εύκολη να τη χειριστείς. Αυτό θα πρέπει βέβαια να θυμάστε ότι δεν σημαίνει ότι είναι και η πιο εύκολη. Με τις μοντέρνες όμως ψυχολογικές μεθόδους η αντίθεση ενός Δίπολου είναι μία εύκολη υπόθεση. Η αντίθεση πάντα αυτό που έχει να μας πει είναι ότι το θέμα που ασχολούνται και οι δύο είναι το ίδιο με τη μόνη διαφορά ότι το βλέπουν από δύο εντελώς διαφορετικές γωνίες καθότι ο ένας είναι απέναντι στον άλλο. Σαφώς ο συμβιβασμός και ο σεβασμός είναι τα μεγάλα όπλα. Όταν τα άτομα δεν προσπαθήσουν πραγματικά και η αντίθεση δεν διορθωθεί ο κάτοχος της Σελήνης γίνεται συναισθηματικά επιθετικός και βομβαρδίζει με διάφορους τρόπους το εγωικό οικοδόμημα του άλλου. Από την άλλη ο κάτοχος του Ήλιο φέρετε τελείως αδιάφορα ως προς τις συναισθηματικές ανταποκρίσεις του άλλου ατόμου με αποτέλεσμα να τον «καίει» και να τον γονατίζει συναισθηματικά. Σαφώς είναι μία όψη που μπορεί να γεννήσει τεράστιες συγκρούσεις. Η μέθοδος της αντιμετάθεσης, του να μπει ο άλλος στη θέση του άλλου είναι μία εκπληκτική και γρήγορη λύση στο πρόβλημα εφόσον όμως υπάρχει πάντα παρουσία συμβούλου.
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 40
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum