astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ μερος 1

Go down

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ μερος 1 Empty ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ μερος 1

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 1:15 am

Α ΜΕΡΟΣ
Οι σύγχρονοι αστρολόγοι πολλές φορές κατανοούν την συναστρία σαν μία απλή μέθοδος που απαντά στο ερώτημα αν μπορούν να ζευγαρώσουν με το άτομο που ενδιαφέρετε ο συμβουλευόμενος , για αυτό βέβαια και αποτυγχάνουν να απαντήσουν στα ερωτήματα του κόσμου που τους εμπιστεύεται. Η συναστρία είναι μία δυναμική μέθοδος αυτογνωσίας και κατανόησης του δυναμικού δύο ή και περισσότερων ανθρώπων και θα μπορούσε μία ευρεία κατανόηση της σημασίας της να γλιτώσει από πολύ πόνο και ταλαιπωρία πολύ κόσμο.

Του Χρήστου Άρχου. Αστρολόγου Ερευνητή. Πτυχιούχο B.S.A. Ψυχολόγο.

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η πρακτική συναστρία δεν έχει σαν τρόπο λειτουργίας την ανάλυση των επί μέρους στοιχείων αποσπασματικά χωρίς να κοιτάμε στο σύνολο των δύο χαρτών. Για παράδειγμα αν πάρουμε 2 χάρτες για να δούμε τη συναστρία τους αρκετοί αυτό που θα κάνουν είναι να πάρουν μία – μία τις όψεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χαρτών και μετά θα προσπαθήσουν να βγάλουν αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα αυτό θα είναι μία τρύπα στο νερό γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα πελαγώσει και δεν θα ξέρει πώς να χειριστεί τις πληροφορίες που του δίνονται. Αυτός ακριβώς ο χειρισμός της πληροφορίας θα μας είναι πολύ χρήσιμος και για τη συνέχεια αυτού του άρθρου οπότε και δεν θα πρέπει να το ξεχάσουμε.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε μία σωστή μεθοδολογία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχει ένας άνθρωπος για να κατανοήσει τη σχέση του.

1ο Βήμα Αναλύουμε τον καταμερισμό της δύναμης που έχουν τα στοιχεία μέσα στο χάρτη καθώς και το ποια ποιότητα είναι η πιο ισχυρή.

ΖΩΔΙΟ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΚΡΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΗ ΦΩΤΙΑ
ΤΑΥΡΟΣ ΘΗΛΥΚΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΗ
ΔΙΔΥΜΟΙ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΑΕΡΑΣ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΗΛΥΚΗ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΗ ΝΕΡΟ
ΛΕΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΦΩΤΙΑ
ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΘΗΛΥΚΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΓΗ
ΖΥΓΟΣ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΗ ΑΕΡΑΣ
ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΘΗΛΥΚΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΝΕΡΟ
ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΦΩΤΙΑ
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΘΗΛΥΚΗ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΗ ΓΗ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΕΡΑΣ
ΙΧΘΥΣ ΘΗΛΥΚΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΝΕΡΟ

Όταν αναλύουμε ένα χάρτη παρατηρούμε ότι οι πλανήτες μαζί με τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα βρίσκονται σε κάποια ζώδια. Ανάλογα λοιπόν με αυτά τα ζώδια τα άτομα έχουμε ένα στοιχείο ( Φωτιά, Γή, Αέρας, Νερό) το οποίο είναι πιο σημαντικό από τα υπόλοιπα και αυτό μας κάνει να αντιδρούμε ανάλογα. Με το να κατανοήσουμε ποιο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο είναι μέσα μας μαζί με το πιο σημαντικό στοιχείο του συντρόφου μας, αμέσως έχουμε αποκτήσει πολύ σημαντικές πληροφορίες για τη σχέση αυτή.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως σε ένα χάρτη όλα τα στοιχεία δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Όσο πιο κοντά είναι οι πλανήτες στον Ήλιο τόσο πιο σημαντικοί είναι ( με εξαίρεση τη Σελήνη). Για παράδειγμα αν κάποιος έχει τον Ηλιο, Σελήνη, Αφροδίτη στον Ζυγό που είναι το ζώδιο του αέρα και έχει Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα στον Τοξότη, μπορεί να έχει η φωτιά που είναι ο Τοξότης περισσότερα αριθμητικά στοιχεία αλλά σε βάση σπουδαιότητας τελικά το άτομο είναι πραγματικά πιο πολύ αέρας.
Έτσι λοιπόν με βάση αυτόν τον κανόνα τα στοιχεία στο χάρτη που έχουν σημαντικότερη σημασία με καθοδική σειρά είναι :

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ 14
2. ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ 12
3. ΗΛΙΟΣ 10
4. ΣΕΛΗΝΗ 10
5. ΕΡΜΗΣ 8
6. ΑΦΡΟΔΙΤΗ 8
7. ΑΡΗΣ 8
8. ΔΗΜΗΤΡΑ – ΕΩΣΦΟΡΟΣ 6
9. ΔΙΑΣ 4
10. ΚΡΟΝΟΣ 4
11. ΧΕΙΡΩΝΑΣ 2
12. ΟΥΡΑΝΟΣ 2
13. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ 2
14. ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ 1
15. ΖΗΝΑ 1
16. ΣΕΝΤΝΑ 1
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όταν ένας από αυτούς τους Πλανήτες είναι ο Κυβερνήτης του ωροσκόπου ή του Μεσουρανήματος τότε πρέπει στη βαθμολογία του να προσθέσουμε άλλους 4 για τον ωροσκόπο και άλλους 2 για τη θέση του μεσουρανήματος.

Ξεπερνώντας λοιπόν το λεπτό ζήτημα της δύναμης ενός σημείου στο χάρτη μιας και πολλοί κάνουν το λάθος και μετρούν απλά το πλήθος. Με αποτέλεσμα τελικά να βγεί λανθασμένο κυρίαρχο στοιχείο γυρίζουμε στην ανάλυση των στοιχείων.
Το στοιχείο είναι πολύ σημαντικό γιατί μας αποκαλύπτει τον τρόπο που λειτουργούμε στον κόσμο και το πώς η ενέργεια μας και το ενδιαφέρον εκδηλώνετε σε μία σχέση.

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΦΩΤΙΑ
Άνθρωποι θετικοί οι οποίοι εμπιστεύονται τη ζωή και θέλουν να δημιουργούν. Έχουν αρκετά μεγάλη αυτοπεποίθηση και πολλές φορές αντιδρούν πολύ εγωιστικά και παθιασμένα. Δέχονται την οποιαδήποτε πρόκληση μα πάνω από όλα θέλουν να γεύονται τη ζωή. Είναι ασυγκράτητοι ως άτομα και δεν μπορούν να βάλουν μέτρο στη ζωή τους, πολλές φορές δεν τους ενδιαφέρουν τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων και λαμβάνουν τα πράγματα καθαρά εγωκεντρικά. Δεν είναι κακοί αλλά μπορεί να συμπεριφερθούν βάναυσα και απότομα στον κόσμο. Στης σχέσεις είναι εκρηκτικοί και δυναμικοί δεν τους ενδιαφέρει η μιζέρια και η καθημερινότητα την οποία και βαριούνται αρκετά.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Κινείται Δυναμικά για αυτό μην τον περιορίζετε, ενδιαφέρετε για θετικούς ανθρώπους, η υπομονή δεν είναι το φόρτε του και προσπαθήστε να του δίνετε την εντύπωση της μαγευτικής σειρήνας που τον παραπλανά. Είναι αρκετά τολμηρός για να κάνει πολλά πράγματα και το χειρότερο είναι να προσπαθείτε να του ανακόψετε τον ενθουσιασμό του. Ακούστε τα μεγάλα σχέδια που κάνει και απλά πείτε «ναι» εξάλλου τα πιο πολλά θα είναι μόνο ιδέες και δεν θα χρειαστεί να πάτε βόλτα για παράδειγμα στο έβερεστ.

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΗ
Είναι αρκετά πραγματιστές και υπολογιστές, τους αρέσει η καθημερινότητα και μέσα από αυτήν αντλούν την ηρεμία και επιτυχία. Γνωρίζουν πολύ καλά τις απαιτήσεις του υλικού κόσμου και ψυχολογικά είναι άτομα που δεν έχουν πολύ μεγάλα ξεσπάσματα. Από την άλλη βάζουν αρκετούς περιορισμούς και μπορεί να μην ευχαριστιούνται και τόσο τη ζωή τους. Η πρακτικότητα τους είναι ένα μεγάλο χαρακτηριστικό τους και στον έρωτα είναι προσγειωμένοι αν και μερικές φορές πεσιμιστές. Δεν ψάχνουν τα βαθύτερα προβλήματα παρά μαγεύονται από την επιφάνεια. Πολλές φορές είναι συμφεροντολόγοι και επιδίδονται σε μεγάλη κριτική για τους γύρω τους. Τους ενδιαφέρει η εργασιακή καταξίωση.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ : Ενοχλείτε στης διαφοροποιήσεις είτε αυτό είναι στην καθημερινότητα του είτε στην συμπεριφορά σας οπότε προσπαθήστε να είσθε υπεύθυνοι και χωρίς πολλές αλλαγές. Μην Περιμένετε να σας δείξει πολλά συναισθήματα και να είναι γενικότερα εκδηλωτικός, είναι πεισματάρης οπότε το δικό σας πείσμα απλά θα χειροτερεύσει τα πράγματα αντιμετωπίστε το ζήτημα με λογική και αφήστε να αποφασίσει στο χρόνο του.

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΕΡΑΣ
Είναι απασχολημένοι με τον δικό τους κόσμο εννοιών. Πολύ επικοινωνιακοί και θετικοί με τον κόσμο. Μπορεί να γίνουν η ψυχή της παρέας. Τους αρέσει πολύ ένας σύντροφος που να μπορεί να τους προσγειώνει λιγάκι αλλά όχι μόνιμα. Προσαρμόζονται εύκολα και είναι αεικίνητοι. Αντιμετωπίζουν τα πράγματα αντικειμενικά και χωρίς εξάρσεις αλλά το μειονέκτημα τους είναι ότι πολλές φορές τους είναι δύσκολο να κατανοήσουν και να αφουγκραστούν τα συναισθήματα του κόσμου γύρω τους οπότε μπορείς να τους κατηγορήσει για ψυχρούς και αδιάφορους. Η νοητική υπερδραστηριότητα τους μαγεύει αρχικά αλλά στη συνέχεια κουράζει και μπορεί να είναι λίγο σνόμπ. Το Sex συχνά παίζει λιγότερο ρόλο από ότι θα έπρεπε στη σχέση.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ : Του αρέσει η επικοινωνία για αυτό μην τον πάτε σινεμά ή στο σπίτι όλη την ώρα. Είναι αρκετά κοινωνικός οπότε μην δείξετε ότι ενοχλείστε από τις γνωριμίες του και ναι πολλές από αυτές τις κυρίες ήταν πρώην ερωμένες του. Δεν είναι σταθερός στης αποφάσεις του, μάλιστα περιμένει από εσάς να παίξετε αυτό το ρόλο. Μην του ζητήσετε κάτι επικαλούμενοι το συναίσθημα είναι κάτι που τον κάνει να νοιώθει άσχημα και θα τον κάνει να χάσει την εκτίμηση του στο πρόσωπο σας. Να επικοινωνείτε έξυπνα.

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΕΡΟ
Νοιώθουν τα συναισθήματα των άλλων και εκφράζονται με συμπάθεια και κατανόηση. Δύσκολα θα ανοιχτούν όμως στα άλλα πρόσωπα. Αρκετά ζεστοί και πάντα έχουν ανοιχτή την αγκαλιά τους και το σπίτι τους. Είναι αρκετά διαισθητικά άτομα αλλά και πολύ παραπονιάρικα με αποτέλεσμα μονίμως κάτι να έχουν και να μην ξέρει το άλλο πρόσωπο τι μπορεί να φταίει. Χαρακτηριστικό τους είναι και ο ρομαντισμός καθώς και η ευαισθησία μέσα στη σχέση. Το πρόβλημα τους είναι ότι άγονται και φέρονται μονίμως μέσα στον ωκεανό των συναισθημάτων τους μην έχοντας κανένα πρακτικό έλεγχο στον ίδιο τους τον εαυτό. Συνήθως έχουν φοβίες που στοιχειώνουν τις σχέσεις με ανασφάλειες και κατηγορίες.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ : Είναι συναισθηματικός και του αρέσει να επικοινωνεί μέσω αυτού, μην τον κρίνετε και πάνω από όλα μην του κακολογήσετε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο. Δεν θα ανεχτεί να βλέπει ένα άτομο που μονίμως σκέφτεται τον εαυτό του γιατί θέλει και αυτός προσοχή. Στης περιόδους κατάθλιψης που μπορεί να έχει μην τριβιλίζεται στο κεφάλι του όλη την ώρα ρωτώντας τον μήπως φταίτε εσείς, πάντα έτσι ήταν. Μην πείτε ποτέ ψέματα και μην τον αφήσετε να αναλάβει μία δουλειά που δεν είναι δική του.

ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
ΦΩΤΙΑ – ΑΕΡΑΣ ΦΩΤΙΑ – ΓΗ ΦΩΤΙΑ – ΦΩΤΙΑ
ΓΗ – ΝΕΡΟ ΦΩΤΙΑ – ΝΕΡΟ ΓΗ- ΓΗ
ΓΗ- ΑΕΡΑΣ ΑΕΡΑΣ – ΑΕΡΑΣ
ΑΕΡΑΣ – ΝΕΡΟ ΝΕΡΟ – ΝΕΡΟ

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ;
Έτσι λοιπόν με τα 4 στοιχεία κατανοούμε τη λειτουργία ενός προσώπου. Συνήθως στης σχέσεις έχουμε αυτό που λέμε τα αντίθετα έλκονται όμως αυτό τελικά είναι λάθος. Γιατί μπορεί τα άτομα με χαρακτηριστικό το νερό να δημιουργούν παθιασμένες και δυνατές σχέσεις με άτομα τις φωτιάς η του Αέρα αλλά τελικά θα χωρίσουν διότι μπορεί αρχικά η διαφοροποίηση των αντιθέτων να κεντρίζει το ενδιαφέρον στη συνέχεια όμως τελικά γίνονται εχθροί έτσι είναι καλύτερα οι τύποι που είναι Φωτιά να διαλέγουν τον Αέρα η την ίδια την Φωτιά παρά τα υπόλοιπα γιατί κατά πόσο η Φωτιά θα μπορούσε να αντέξει για πολύ το συνεχώς μέσα στη συναισθηματικότητα και ευαισθησία νερό που θα του σβήνει τον ενθουσιασμό ( η το νερό να αντέξει τον τεράστιο εγωκεντρισμό της φωτιάς) η την πρακτική γη που θα τον προσγειώνει όλη την ώρα και θα προσπαθεί να τον βάλει σε πλαίσια ( τη στιγμή που η γη σταδιακά θα βλέπει έναν ανεύθυνο άνθρωπο χωρίς δυνατότητα να σταθεί μόνος του).

Σκοπός της σειράς αυτής των άρθρων δεν είναι να απαριθμήσει και τους 10 τύπους μεταξύ των στοιχείων, με κατανόηση των στοιχείων αυτών από μόνοι μας μπορούμε να καταλάβουμε τη συναστριακή λειτουργικότητα μεταξύ τους. Στη συνέχεια το επόμενο σημαντικό στοιχείο είναι η ποιότητα την οποία θα αναλύσουμε στο επόμενο τεύχος.
Στο τέλος του κάθε άρθρου αυτής της σειράς θα αναλύουμε και από μία σημαντική σχέση μεταξύ 2 σωμάτων, βασική για την ανάλυση της συναστρίας.

1) ΗΛΙΟ - ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΔΙΠΟΛΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ
Δεν υπάρχει περίπτωση και είναι 99% δεδομένο να υπάρξει μία σχέση η και πολλές φορές ενδιαφέρον από 2 άτομα τα οποία δεν έχουν όψεις μεταξύ τους τα Ηλιο- Σεληνιακά δίπολα του καθενός. Αυτό είναι δεδομένο και θεωρητικά γιατί τα φώτα συμβολίζουν το σύνολο του συνειδητού και υποσυνείδητου κόσμου μας, αν κάτι λοιπόν από αυτά τα σώματα δεν ενεργοποιείτε από το συνειδητό και υποσυνείδητο του άλλου προσώπου δεν μπορεί να υπάρξει ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Επίσης είναι δεδομένο ότι ένας από τους δύο θα έχει στη συναστρία ποιο έντονο τον ήλιο του και ο άλλος τη Σελήνη οπότε και τον πιο «αρρενωπό» ρόλο θα τον παίξει ο Ήλιος και τον πιο Θηλυκό η Σελήνη. Όταν υπάρχουν όψεις μόνο Ήλιου – Ήλιου και μόνο Σελήνης – Σελήνης υπάρχει δυνατότητα σχέσης αλλά αυτή θα είναι μονόπλευρη και όχι συμπληρωματική ψυχολογικά οπότε χρειάζονται και άλλοι παράγοντες για να μπορέσει να κρατήσει αυτή η σχέση. Οπωσδήποτε όταν υπάρχουν δύσκολες όψεις τα πράγματα είναι προβληματικά, είναι καλύτερο όμως το να έχεις κάποιο πρόβλημα έστω για λύσιμο από το να μην υπάρχει τίποτα να πραγματευτείς.

Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 40
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum