astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ΤΥΠΟΙ ΩΡΟΣΚΟΠΙΩΝ

Go down

ΤΥΠΟΙ ΩΡΟΣΚΟΠΙΩΝ Empty ΤΥΠΟΙ ΩΡΟΣΚΟΠΙΩΝ

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 12:27 am

ΤΥΠΟΙ ΩΡΟΣΚΟΠΙΩΝ


Τα ωροσκόπια χωρίζονται σε κάποιες κατηγορίες ανάλογα με την κατανομή των πλανητών που υπάρχει στο χάρτη. Αυτές οι κατηγορίες μπορούν να μας πουν πολλά για το άτομο που μελετάμε.

1) ΠΙΤΣΙΛΙΑ
Σε αυτό τον τύπο χάρτη όλοι οι πλανήτες είναι κατανεμημένοι διάσπαρτοι σε όλο το χάρτη. Συνήθως στο χάρτη δεν υπάρχει καμία σύνοδος και δείχνει έναν άνθρωπο που έχει διάφορα ενδιαφέρονται και δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα θέματα. Παρόλα αυτά όμως υπάρχει ο κίνδυνος το άτομο να μην μπορεί να μπει σε κάποια συγκεκριμένη πορεία και να διασκορπίζεται χωρίς λόγο. Από την άλλη όμως έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες δημιουργικότητας.

2) ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ
Εδώ οι πλανήτες έχουν μεγαλύτερη απόσταση σε τόξο 240ο. Εδώ έχουμε ένα άτομο που του λείπει ένας συγκεκριμένος τομέας και θα προσπαθεί να αναπληρώσει με άλλους τρόπους αυτό το κενό. Τι είναι αυτό το κενό θα το καταλάβετε μέσα από τους κενούς οίκους. Οι πλανήτες που είναι στα άκρα μας δείχνουν πολλά στοιχεία για τον τρόπο που το άτομο θα λειτουργεί στη ζωή του. Αν για παράδειγμα έχουμε τον Δία και την Αφροδίτη στα άκρα του τόξου των 240ο το άτομο θα ασχολείται περισσότερο με ζητήματα αγάπης θα είναι φιλειρηνικό αλλά από την άλλη ίσως να μην έχει την δύναμη να αντιμετωπίσει σθεναρά κάποια προβλήματα. Επίσης μπορεί να είναι κάποιο άτομο που του αρέσει η φιλοσοφία. Αυτοί οι πλανήτες θα καθοδηγούν το άτομο αλλά θα πρέπει να προσέχετε στο προοδευτικό ωροσκόπιο μήπως υπάρξουν αλλαγές στους πλανήτες που είναι στα άκρα.

3) ΛΕΚΑΝΗ
Ουσιαστικά σε αυτό το τύπο όλοι οι πλανήτες του ωροσκοπίου είναι σε απόσταση 180ο το άτομο βιώνει 100% τη ζωή του στους τομείς αυτούς αλλά παρουσιάζει προβλήματα στο να πετύχει το άλλο μισό. Παρόλα αυτά αυτός είναι και ο σκοπός όμως αυτού του ατόμου να μπορέσει να ολοκληρωθεί. Παλιότερα οι γυναίκες λόγω της καταπίεσης της κοινωνίας αναγαζόντουσαν να ολοκληρωθούν μέσα από ένα σύζυγο με αντίστροφο χάρτη παρόλα αυτά όμως τώρα πια και αυτές μπορούν να βρούν μόνες τους το δρόμο για να πετύχουν και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους μέσα από την ολοκλήρωση του εγώ τους. Τα άτομα με τύπο λεκάνη κάποιες φορές μπορεί να είναι πολύ επίμονα σε κάποια θέματα της ζωής τους και να μην μπορούν να δουν την πολύπλευρη κατάσταση του κόσμου.

4) ΔΕΜΑΤΙ
Αν η Ατμομηχανή καταλάμβανε ουσιαστικά το χώρο 2 τριγώνων το δεμάτι είναι ακριβώς το αντίστροφο. Όλοι οι πλανήτες καταλαμβάνουν ένα χώρο ενός τριγώνου 120 μοιρών. Το άτομο μπορεί να πετύχει στη ζωή του σε συγκεκριμένους όμως τομείς αλλά μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο στους χώρους που βρίσκονται οι πλανήτες. Παρόλα αυτά δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα και συνήθως προσπαθεί να αποδείξει ότι μόνο η δική του οπτική είναι η σωστή χωρίς να μπορεί να δει εύκολα τις υπόλοιπες επιλογές. Καλύτερα λοιπόν τα άτομα με αυτό το χάρτη να μην επεκτείνονται σε πολλά θέματα μαζί ( αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν έχουμε ένα χάρτη βασισμένο στα μεταβλητά ζώδια).

5) ΤΡΑΜΠΑΛΑ
Σε αυτό τον τύπο έχουμε δύο ομάδες πλανητών ο ένας σε αντίθεση με τον άλλο. Ουσιαστικά υπάρχει μία μεγάλη σύγκρουση μέσα στο άτομο την οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί πολύ σωστά. Το άτομο όπως η τραμπάλα μία πηγαίνει στο ένα και μία στο άλλο άκρο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που πρέπει να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτές τις καταστάσεις. Εάν για παράδειγμα είναι ανάμεσα στο ανατολικό και στο δυτικό ημισφαίριο τότε έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που παλεύει ανάμεσα στο εγώ του και το ένστικτο να προστατεύσει τον εαυτό του και την τάση που έχουμε όλοι οι άνθρωποι να θέλουμε να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε η και να αγαπήσουμε τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν.

6) ΜΠΟΥΚΕΤΟ
Σε αυτό το τύπο έχουμε ουσιαστικά μία λεκάνη αλλά από την απέναντι πλευρά έχουμε έναν και μοναδικό πλανήτη ο οποίος φαίνεται να κρατάει το χάρτη σαν ένα μπουκέτο. Αυτός ο πλανήτης παίζει πολύ μεγάλη σημασία γιατί ελέγχει ουσιαστικά όλο το ωροσκόπιο. Πολύ πιθανόν να κάνει και όλων σχεδόν των ειδών τις όψεις. Η θέση που είναι ο πλανήτης ( ζώδιο και οίκος) καθώς και η κυβέρνηση του πλανήτη μπορούν να μας πουν πολλά για το άτομο. Ο τύπος αυτός χάρτη συναντάται σε προσωπικότητες που με τον τρόπο τους είναι το επίκεντρο τους ενδιαφέροντος είτε αυτό είναι καλό είτε κακό. Το άτομο αν δεν καταφέρει σύντομα να αντιμετωπίσει της προκλήσεις του πλανήτη που κρατά το μπουκέτο είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να εξελιχθεί στη ζωή του και να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

7) ΤΡΙΠΟΔΟ
Ουσιαστικά σε αυτό το χάρτι αυτό που γίνεται είναι ότι συναντούμε τρείς διαφορετικές περιοχές που η κάθε μία έχουν μία ξεκάθαρη και ευδιάκριτη απόσταση μεταξύ τους. Συνήθως τα τρία αυτά μέρη σχηματίζουν ένα μεγάλο τρίγωνο οπότε για την ανάλυση καλό είναι να κοιτάξετε τους μεγάλους σχηματισμούς. Το τρίποδο δείχνει μία ευκολία του ατόμου να μπορέσει να δεί πολλές πλευρές μίας κατάστασης. Παρόλα αυτά δείχνει ότι μπορεί να πετύχει σε πολλά επίπεδα και συνήθως μπορεί να πρόκειται για ένα άτομο που είναι ιδιαίτερα πνευματικό και θέλει να εξελιχθεί. Το τρίποδο πάντα έχει σκοπό την εξέλιξη και αυτά τα άτομα προσπαθούν να το επιτύχουν αυτό με κάθε τρόπο. Πολλές φορές όμως μπορεί να ασχολούνται τόσο πολύ με το θέμα της εξέλιξης τους που να μην δίνουν σημασία σε άλλα πράγματα. Πρόκειται για ένα χαρισματικό τύπο που όταν καταφέρει να ενεργοποιηθεί μπορεί να κάνει πολύ σημαντικά πράγματα.

Cool ΚΑΡΟ
Το Κάρο είναι ένας πολύ καλός σχηματισμός, αποτελείτε από ένα Δεμάτι ίσως ακόμη πιο σφιχτό και κάποιους πλανήτες που είναι τα χερούλια του κάρου.
ΟΙ όψεις που κάνουν τα χερούλια με τον υπόλοιπο χάρτη είναι καθοριστικής σημασίας για το πώς το άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ενέργειες του. Αν για παράδειγμα το ένα χερούλι είναι σε τετράγωνο με τη μία άκρη του δεματιού τότε μπορεί να έχουμε πολλά προβλήματα η και δυσκολίες που όμως αργότερα θα του δώσουν κέρδη, από την άλλη με το τρίγωνο αν κάνει η άλλη πλευρά του χερουλιού μπορεί να έχουμε ένα άτομο που χρησιμοποιώντας αυτό το δρόμο να μπορεί να έχει μία ευκολία στη ζωή του και να μην έχει ιδιαίτερες εντάσεις αλλά μπορεί να μείνει στάσιμος και να μην μπορεί να προχωρήσει όσο θα ήθελε.
Τα άτομα με το Κάρο σαν τύπο προσφέρουν πολλές εκπλήξεις γιατί ενώ φαίνονται ότι ενδιαφέρονται για ένα συγκεκριμένο θέμα και πράγματα ξαφνικά δείχνουν μία πολύ έντονη πολυμορφία που δεν την περιμένει κάποιος. Βασικό κλειδί της εξέλιξης τους είναι η δημιουργικότητα και η έκφραση.

Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 40
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum