astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Προβληματικές σχέσεις (1h παρουσίαση άρθρου Οκτώβριος 2009)

Go down

Προβληματικές σχέσεις (1h παρουσίαση άρθρου Οκτώβριος 2009) Empty Προβληματικές σχέσεις (1h παρουσίαση άρθρου Οκτώβριος 2009)

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 1:57 am

Αντί για αισθήματα αγάπης και φροντίδας αρχίζετε να καλλιεργείτε το μίσος;

· Βρίσκεστε σε μία σχέση που δεν είναι σχέση ;

· Μέσα από τη σχέση αυτή η αυτοπεποίθηση σας φτάνει το ναδίρ;

· Μήπως ανακαλύψατε ότι ζείτε σαν δύο ξένοι και η σχέση δεν έχει καθόλου ερωτική χροιά;

· Μήπως δεν ακούει ο ένας τον άλλον;

· Μήπως κυνηγάτε για μία ακόμη φορά τον/την μη διαθέσιμό/η

· Μήπως ο ένας είναι το θύμα και ο άλλος ο θύτης;

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ!

Ζείτε μία προβληματική σχέση.

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ!

Πόσες και πόσες άραγε σχέσεις δεν έχετε ακούσει η ακόμη και ζήσει στις οποίες αυτό το οποίοι τελικά βιώνεται δεν έχει καμία σχέση με αγάπη. Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε καταλάβει ότι τελικά ίσως αυτός ο τέλειος σύντροφος που έχετε στο μυαλό σας μάλλον δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κυνηγάτε και μάλλον συμβιβαστήκατε η δεν έχετε το κουράγιο να ξεφύγετε για πολλούς και ίσως δύσκολους λόγους. Δυστυχώς οι περισσότερες φορές είναι σημαδεμένες από σχέσεις που δεν έχουν μέλλον παρόλα αυτά επιμένουμε σε αυτές ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Όλοι πάντως οι λόγοι έχουν να κάνουν ξεκάθαρα με τον φόβο και αυτός δεν είναι άλλος από τον φόβο της μοναξιάς. Ξεχνάμε όμως στην ουσία ότι κυνηγώντας κάτι που δεν μας ταιριάζει απλά και πάλι μένουμε μόνοι και πως αν κάνουμε ακόμη και μία σχέση με αυτό το άτομο τελικά και πάλι θα μείνουμε μόνοι.

Σίγουρα ένα άτομο που δεν γνωρίζει αστρολογία είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να καταλάβει έναν ολόκληρο αστρολογικό χάρτη και να κάνει συναστρία με το ταίρι του μπορεί όμως να δει με μία ματιά μόνο ποιος πλανήτης κάνει τις περισσότερες όψεις μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι ο πλανήτης με τις περισσότερες όψεις είναι αυτός που επηρεάζει περισσότερο τη σχέση των δύο ωροσκοπίων. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που μία σχέση δεν είναι συμβατή (πράγμα που ένας αρχάριος δεν μπορεί να ξέρει) τότε το άτομο πρέπει να δει πως ο πλανήτης αυτός μπορεί να επηρεάσει τη σχέση του.

Εμείς θα αναλύσουμε τον αρνητικό τρόπο που κάθε πλανήτης μπορεί να εκφραστεί αρνητικά σε μία συναστρία.

ΗΛΙΟΣ: Όταν ο Ήλιος είναι ο πιο δυνατός πλανήτης σε μία συναστρία το πιο πιθανό είναι να έχουμε συγκρούσεις των Εγώ μεταξύ των δύο ατόμων. Πολύ πιθανό να έχετε πολύ διαφορετικές αντιδράσεις και προσωπικότητες. Ταυτόχρονα όμως ο εγωισμός και η ανικανότητα σας να καταλάβετε ο ένας τον άλλο οδηγεί τελικά σε αδιέξοδα. Αυτά τα αδιέξοδα θα μπορούσαν ίσως να ξεπεραστούν αν μπορούσατε να κάνετε τους εγωισμούς σας πέρα αν και αυτό δεν γίνεται σε μία μέρα. Επίσης μπορεί σε αυτή τη σχέση να υφίσταται τελικά ένας εσωτερικός ανταγωνισμός για το ποιος μπορεί να είναι ο καλύτερος. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να καταλήξει πουθενά καλά καθότι οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε σε μία σχέση όσο τόσο ανταγωνιστικοί και βέβαια να θέλουμε την πρόοδο του άλλου. Με τον Ήλιο να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο χάρτη τα άτομα μπορεί να μην έχουν κοινούς δρόμους σαν οντότητες σε αυτή τη ζωή και να μην μπορούν να είναι μαζί.

ΕΡΜΗΣ: Ο Ερμής όταν είναι ο πιο δυνατός πλανήτης σε μία Συνατρία ουσιαστικά κάνει τη σχέση να μην μπορεί να μπει σε ένα πιο συναισθηματικό επίπεδο. Μπορεί για παράδειγμα να είστε τα τέλεια φιλαράκια και να μιλάτε για πολλά πράγματα αλλά δεν έχετε συνήθως τη δυνατότητα να μπείτε σε μία σοβαρή συναισθηματική σχέση. Επίσης πολλές φορές έχουμε μία σχέση η οποία δεν μπορεί να ωριμάσει ή υπάρχουν πάντα προβλήματα με παράνομες σχέσεις. Μπορεί επίσης να απουσιάζει και η ηθική καθότι ο Ερμής είναι ένας πλανήτης όχι τόσο ανήθικος όσο αήθικος. Ιδιαίτερη προσοχή επίσης χρειάζεται να μην μπαίνουν οι φίλοι του ζευγαριού ενδιάμεσα ίσως το πρόβλημα να είναι σε κάποια από τις παρέες σας. Επίσης η σημαντική συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι ότι θα πρέπει σαν άτομα πάνω από όλα να σταματήστε να μιλάτε και να αρχίσετε να ακουμπάτε ο ένας το σώμα του άλλου και μπορεί τελικά μέσα στη σιωπή να πείτε πολύ περισσότερα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Πιστεύω ότι όταν η Αφροδίτη είναι η πιο δυνατή σε μία σχέση αλλά παρουσιάζει προβλήματα δηλαδή είναι δυσαρμονική τότε έχουμε πραγματικά πολύ σημαντικά ζητήματα να αντιμετωπίσουμε. Η Αφροδίτη είναι αυτό που μας καλύπτει και αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους, μέσα από την Αφροδίτη νοιώθουμε ότι δεν μας λείπει τίποτα, ας πούμε ότι πρόκειται για τις ενδορφίνες του ωροσκοπίου μας. Αν λοιπόν η Αφροδίτη έχει πρόβλημα μπορεί αυτή η σχέση καν να μην έχει έλξη αλλά να έγινε για άλλους λόγους. Επίσης τα άτομα μεταξύ τους συνήθως δεν έχουν το ένα την έγκριση του άλλου ενός τέλος θα πρέπει να πούμε ότι με την Αφροδίτη σε δύσκολη θέση τα πράγματα που αρέσουν στον ένα μπορεί να μην αρέσουν στον άλλο. Για παράδειγμα σκεφτείτε εσάς να θέλετε να επικοινωνείτε περισσότερο με το σώμα και να θέλετε να έχετε αρκετή επαφή με το σύντροφο σας, όχι απαραίτητα σεξουαλική, ο σύντροφος σας όμως μπορεί να προτιμάει να σας έχει σε ταξίδια μαζί του και να ταξιδεύει και να θέλει μία πιο πνευματική επικοινωνία μαζί σας, αυτό όπως καταλαβαίνετε μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σημαντικά προβλήματα στη συνέχεια της σχέσης.

ΣΕΛΗΝΗ: Πολύ σημαντικό επίσης αν η Σελήνη είναι ο Πλανήτης που παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα στους χάρτες. Συνήθως πρόκειται για τα άτομα που οι συναισθηματικές τους ανταποκρίσεις είναι πολύ διαφορετικές. Επίσης και οι χρόνοι αυτών των ανταποκρίσεων συνήθως είναι λίγο διαφορετικός. Αυτό Σημαίνει ότι μπορεί και οι δύο να αισθάνεστε καλά για τη σχέση σας αλλά ο τρόπος που το εκφράζει αυτός να είναι τόσο διαφορετικός που να μην μπορείτε να καταλάβετε αν ο σύντροφος σας όντως σας θέλει η όχι. Αυτό επίσης σταδιακά θα γεννήσει και πολλά προβλήματα συναισθηματικής εγγύτητας καθότι χωρίς τη Σελήνη πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να λειτουργήσετε αρμονικά καθότι δεν θα μπορείτε να καταλάβετε η δεν θα σας αρέσουν οι συναισθηματικές αντιδράσεις τους. Με τη Σελήνη να έχει πρόβλημα στο χάρτη θα μπορούσαμε να πούμε ότι πιθανών να έχουμε μία γυναίκα/πεθερά που μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στη σχέση.

ΑΡΗΣ: Με τον Άρη έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Η σεξουαλική επαφή του ζευγαριού δεν είναι συμβατή, αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος που κάνει σεξ ο ένας με τον τρόπο που κάνει ο άλλος σεξ δεν ταιριάζει καθόλου. Συνήθως σε αυτό το επίπεδο δεν προχωράμε καν σε σχέση αλλά υπάρχουν μερικά άτομα που είτε δεν θεωρούν τόσο σημαντικό το σεξ ή για χάριν μίας σχέσης μπαίνουν σε μία τέτοια κατάσταση όπου βέβαια εκεί τα προβλήματα γίνονται τεράστια. Αυτό σημαίνει ότι με έναν Άρη σε δύσκολες θέσεις μεταξύ του Ζευγαριού τα πράγματα είναι πράγματι πολύ δύσκολα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε γνωστικό επίπεδο καθότι η σεξουαλική επαφή είναι καθαρά ενστικτώδης πράξη και όχι κάτι άλλο. Επίσης με το άτομο που έχετε δύσκολες όψεις Άρη μπορεί να μην υπάρχει γενικότερα η διάθεση και η φλόγα για να κάνετε πράγματα. Συνήθως δεν υπάρχει αυτό που λέμε πάθος και αν υπάρχει δεν μπορεί να εκφραστεί σωστά.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Δυστυχώς για τη Δήμητρα σε αυτό το επίπεδο δεν ξέρουμε πολλά πράγματα προς το παρόν. Παρόλα αυτά από τα λίγα που γνωρίζουμε ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα συνήθως σε σχεδιασμούς του ζευγαριού και καθημερινότητας. Επίσης συνήθως με την Δήμητρα να δέχεται αρνητικές όψεις υπάρχει βαθύτατο πρόβλημα στον τρόπο ισοτιμίας που βλέπει ο ένας τον άλλο. Μπορεί για παράδειγμα κάποιον να μην αποδέχεται και να μην σέβεται τον σύντροφο του οπότε αυτό οδηγεί σε σταδιακή κρίση.

ΔΙΑΣ: Με τον Δία σε δύσκολη θέση στη συναστρία σίγουρα αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα φιλοσοφίας μεταξύ του ζευγαριού. Αυτό σημαίνει ότι οι αξίες και ο τρόπος σκέψης, η ζωή του κάθε ατόμου είναι πολύ διαφορετική από τον άλλο. Αυτό αναμφίβολα θα οδηγήσει σε έντονες καταστάσεις και προβλήματα. Είναι συνήθως η κατάσταση που ενώ όλα πάνε καλά στο τέλος κάτι δεν κολλά. Επίσης υπάρχουν συνήθως διαφορετικές στάσεις ζωής και ηθική μεταξύ των ατόμων της σχέσης. Αυτό πολλές φορές μπορεί να σημαίνει την καταδίκη του άλλου μέσα από τα στενά κριτήρια του ενός και την οριστική διαγραφή του για λόγους καθημερινότητας και όχι μόνο. Μία χαρακτηριστική διαφορά είναι παράδειγμα τα διαφορετικά θρησκευτικά μοντέλα που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι που αν όχι μεταξύ τους σίγουρα στο παιδί τους και στον τρόπο ανατροφής του θα φανούν.

ΚΡΟΝΟΣ: Μία σχέση πάντα έλεγα ότι με πολύ έντονο Κρόνο είναι βαριά. Πόσο μάλλον αν ο Κρόνος δεν είναι και θετικά τοποθετημενος του ενός με του άλλου και τις όψεις που κάνουν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία βαθύτατη κριτική του ενός από του άλλου. Επίσης η σχέση έχει πολύ έντονο το κομμάτι του πρέπει και όχι του θέλω. Συνήθως δεν υπάρχει μεγάλη ευχαρίστηση ούτε και βέβαια συναισθήματα αγάπης και τρυφερότητας. Έχουμε να κάνουμε με μία παγωμένη σχέση στην οποία κάποιος κάνει τον σκληρό δικαστή και κάποιος το θύμα. Οπωσδήποτε ψυχολογικά είναι βαθύτατα συμπλεγματικές σχέσεις οι οποίες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Κάποιος από τους δύο συνήθως είναι πολύ απορριπτικός η αδιάφορος στη σχέση οπότε και πρέπει μόνο ένας από τους δύο να προσπαθεί για όλους. Είναι σχέσεις που φέρνουν πολύ μεγάλο πόνο και θλίψη γιατί αφήνουν και τα δύο άτομα μετά από αυτή συνήθως καταρρακωμένα από τη σχέση. Η γενικότερη ψυχολογία τους κατά τη διάρκεια που θα είναι μαζί δεν θα είναι καλά ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν πολύ σημαντικές ατυχίες που θα αφορούν και τους δύο.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ: Ο έντονος Χείρωνας με αρνητική χροιά μπορεί να φέρει ατελείωτο πόνο σε μία σχέση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συμβούν τα πάντα. Από το να απατήσεις κάποιον τον άλλο μέχρι και να συμβεί ένα πολύ σημαντικό ατύχημα. Γενικότερα ο Χείρωνας θα ξύνει τις πληγές τους και δεν θα τους αφήνει να ηρεμήσουν. Είναι οι σχέσεις που όσο και να θέλουν τα άτομα πάντα κάτι γίνεται. Βέβαια πρόκειται για αρκετά δύσκολες περιπτώσεις καθότι συνήθως το άτομο όχι μόνο δεν μπορεί να φύγει αλλά επιμένει γιατί προφανώς υπάρχει κάποιος λόγος που το κρατά. Για να μπορέσει μία τέτοια σχέση να κρατήσει χρειάζεται τα άτομα να αλλάξουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ειδάλλως θα υπάρχουν πάντα έντονες αναποδιές και προβλήματα.

ΟΥΡΑΝΟΣ: Ο έντονος Ουρανός είναι πάντα ένα στοιχείο θυελλώδους έρωτα που όμως τερματίζεται πολύ σύντομα. Οι σχέσεις με έντονο Ουρανό ακόμη και στις καλές περιπτώσεις τους δεν μπορούν εύκολα να κρατηθούν. Πόσο μάλλον στις δύσκολες. Είναι συνήθως αυτές οι σχέσεις που προσπαθείς και ποτέ δεν τις πιάνεις είναι οι σχέσεις που όλο κάτι συμβαίνει στο τέλος ακόμη και εκτός της σχέσης όπως πχ ο σύντροφος να πρέπει λόγω της δουλειάς του να φύγει πολύ μακριά οπότε και τα δύο άτομα να χωρίσουν. Είναι επίσης ο Πλανήτης που έχει να κάνει πολύ μεγάλη σχέση με οτιδήποτε είναι μακριά οπότε μπορεί να γνωρίσετε κάποιον που μπορεί να μην μένει καν κοντά στην περιοχή που είσαστε εσείς. Πάντως ακόμη και αν όλα πάνε καλά στην αρχή πάντα στο τέλος και σχετικά γρήγορα γίνεται όπου το άτομο χωρίζει από το άλλο.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Είναι πολύ δύσκολο να χειριστείς τις Σχέσεις με έντονο τον Ποσειδώνα. Τουλάχιστον στον Ουρανό πάνω κάτω γνωρίζεις τι σου γίνεται. Στον Ποσειδώνα δυστυχώς είσαι εκτός πραγματικότητας. Εδώ το ένα άτομο παραμυθιάζει το άλλο η και τα δύο παραμυθιάζουν τον εαυτό τους. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό όμως είναι και ο πλανήτης που έχει να κάνει πολύ έντονα με τη θυσία. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιους λόγους κάποιο άτομο πάντα θυσιάζεται και χάνει τελικά όχι μόνο τις ευκαιρίες του αλλά και τη δυνατότητα να προχωρήσει μετά σε μία άλλη σχέση. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως μία πνευματική αυτοκτονία και πρέπει όσοι έχουν όψεις έντονες Ποσειδώνα με τη σχέση τους να προσέξουν. Συνήθως ο Ποσειδώνας βέβαια είναι τόσο ισχυρός που κανείς δεν έχει τον έλεγχο και όλοι ζουν σε μία παραφροσύνη χωρίς να υπάρχει η καλύτερα χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να δουν ένα αδιέξοδο.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Ο Πλούτωνας είναι πραγματικά ένας αρκετά δύσκολος πλανήτης να τον χειριστείς, πόσο μάλλον όταν πρέπει να τον βάλεις σε μία σχέση και είναι δυσαρμονικός. Εδώ έχουμε τις σχέσεις γεμάτο πάθος και ένταση που όμως τις συντροφεύει η εξάρτηση και το μίσος ταυτόχρονα. Τα άτομα σε αυτές τις σχέσεις λειτουργούν πολύ αυτοκαταστροφικά και δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθόλου με τι λογική. Είναι οι λεγόμενες μοιραίες σχέσεις που οδήγησαν αρκετούς ανθρώπους στα άκρα. Ακόμη και αν αυτά τα άκρα ονομάζονται εκδίκηση και δολοφονία. Πράγματι πολλά ζευγάρια με έντονο και δυσαρμονικό Κρόνο είναι από αυτά που βλέπουμε στη τηλεόραση που από το τέλειο πάθος φτάνουν στα όρια της δολοφονίας για το άτομο που αγαπούσαν στο παρελθόν. Οι σχέσεις αυτές συνήθως είναι αβάσταχτες και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα από το ζευγάρι και μόνο. Γενικότερα όσες σχέσεις είναι από τον Κρόνο και μετά θα ήταν απαραίτητο να έχουν και έναν σύμβουλο για να μπορεί να τους στηρίξει.

ΕΡΙΣ: Για την Έρις ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι φέρνει βαθύτατες αλλαγές στις ζωές και των δύο ατόμων, ουσιαστικά φέρνει δηλαδή ακραία γεγονότα για να μπορέσει να τους δοκιμάσει αν μπορούν μαζί.

ΣΕΝΤΝΑ: Για την Σέντνα το πλανητικό σώμα που ζει ακόμη πιο πέρα στα όρια του Oort είναι ακόμη πιο δύσκολο να πούμε ότι μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς για την επιρροή της ακόμη καθότι κινείται πάρα πολύ αργά. Σίγουρα όμως έχει να κάνει με δεσμούς πολύ έντονους χωρίς να έχουν καμία σχέση με την πεζή πραγματικότητα.

Μπορούμε όμως να δώσουμε κάποιες λύσεις έστω και από ένα άρθρο για αυτά τα προβλήματα; ΝΑΙ! Είναι κάτι εφικτό και θα το συζητήσουμε σύντομα σε επόμενο άρθρο που θα είναι η συνέχεια αυτού.

Copyright 2009


Christos Archos
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum