astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Άποφις: Έρχεται το τέλος του κόσμου;

Go down

Άποφις: Έρχεται το τέλος του κόσμου; Empty Άποφις: Έρχεται το τέλος του κόσμου;

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 1:23 am

Ο άνθρωπος ελκύετε από παλιά από τις τελολογικού περιεχομένου ιστορίες. Αυτή η ακαταμάχητη μαγεία του κινδύνου και τις «τιμωρίας» για άγνωστους λόγους μας είναι αρχετυπική. Με την είδηση από την επιστημονική κοινότητα ότι ένας Αστεροειδής έχει μεγάλες πιθανότητες να συγκρουστεί με τη γη οι ερμηνείες και οι ιστορίες οργίασαν για μία ακόμη φορά. Ο Αστεροειδής που αναφέρουμε ονομάστηκε 99942 Απόφις στης 19 Ιουλίου του 2005 το οποίο είναι και το όνομα στα Ελληνικά του Αιγυπτιακού Θεού Απέπ του καταστροφέα που ζει στο σκοτάδι ( Duat) και όποτε δύει ο Ήλιος θέλει να τον σκοτώσει. Οι Tholen and Tucker όμως ονόμασαν αυτόν τον αστεροειδή έτσι από την ιστορία του Star – Trek όπου ο Apophis είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας σε κάποιο από τα επεισόδια της γνωστής σειράς..

Στης 13/4/2036 ο Απόφις θα βρίσκεται στο πιο επικίνδυνο σημείο του και από την κατηγορία Aten που είναι οι αστεροειδής που η περιφορά τους γύρω από τον Ήλιο είναι μικρότερη από της Γής θα μεταπηδήσει στην κατηγορία Apollo και θα έχει πιθανότητες 1 στης 6.250 να συγκρουστεί με τη Γη ένα πολύ μεγάλο δηλαδή ποσοστό.

Τι γίνεται όμως πραγματικά; Υπάρχει πράγματι κίνδυνος και ποιο είναι το αστρολογικό προφίλ της ημέρας;


1) O Ήλιος θα βρίσκεται στον Ορμητικό και Θυελλώδη Κριό που υποδηλώνει μία περίοδο κινητικότητας.
2) Η Σελήνη θα είναι στον Σκορπιό στο ζώδιο της πτώσης της και σε ακριβές τετράγωνο με τον Πλούτωνα που δείχνει ότι η έννοια του θανάτου θα είναι αρκετά έντονη εκείνη την περίοδο. Επίσης η Σελήνη σύμφωνα με τα Sabian Symbols σχετίζεται με την αντιμετώπιση του χάους και την δημιουργία μιας νέας εποχής.
3) Η Εσωτερική σημασία της μοίρας του Ήλιου είναι ότι θα υπάρξει τύχη και επιτυχία μέσα από συνδυασμένη ενέργεια. Ο Ήλιος είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα που ουσιαστικά αλλοιώνει και μετατρέπει το εγώ ( Γη) όπου και υπάρχει και η αίσθηση της ανασφάλειας την οποία θα αντιμετωπίσει ο Πολεμιστής με ένα όραμα που δεν είναι άλλος από την ανθρωπότητα ( Ηλιος στον Κριό= Πολεμιστής + Σύνοδος με Ποσειδώνα ( με ένα όραμα).
4) Ο Ερμής που κυβερνάει την κυκλοφορία και την επικοινωνία στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν επηρεάζει τίποτα άλλο από την πορεία των ουρανίων σωμάτων και το τετράγωνο με τον Κρόνο είναι μία πολύ άσχημη όψη που δίνει στοιχεία για δυσκολία της ροής που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν ατύχημα.
5) Η Ζήνα ο νεοανακαλυφθής αυτός πλανήτης είναι σε σύνοδο με τον Ερμή που τονίζει την σπουδαιότητα εκείνης της περιόδου σε θέματα που σχετίζονται με τον Ερμή και τους δίνει πολύ μεγάλη σημασία.
Η Τριπλή σύνοδος Αφροδίτης- Χείρωνα και Σέντνα στους Διδύμους είναι αποκαλυπτική και λειτουργεί ιαματικά στην άσχημη όψη του Ερμή με τον Κρόνο και όπως θα δούμε δείχνει τον δρόμο για τον πολεμιστή για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο. Ο Χείρωνα γιατρεύει και θεραπεύει και η Σέντνα δείχνει το δρόμο της ισορροπίας και την ουσιαστική αγάπη ( Αφροδίτη=αγάπη= βαρύτητα) που δεν είναι άλλη από την Αφροδίτη που σύμφωνα με την εσωτερική αστρολογία είναι στη θέση της στους διδύμους.
Εικόνα 1 Ωροσκόπιο για της 13/4/2036 στης 1 το ξημέρωμα την πιο δύσκολη ώρα της ημέρας.

6) Το σύνολο του ωροσκοπίου είναι ένδειξη της 4ης ακτινικής δραστηριότητας που μεταφράζεται σαν την αρμονία που επέρχεται μέσα από την σύγκρουση, η θετική θέση της Αφροδίτης όμως εγγυάται την επιτυχία της ισορροπίας.
7) Η Σύνοδος της Αφροδίτης με την Σέντνα είναι σε σύνοδο με τον απλανή Hyades I ο οποίος ανήκει στο σμήνος αστέρων των Υάδων και βρίσκονται πολύ κοντά στον απλανή Aldebaran στον Αστερισμό του Ταύρου. Στην αρχαιότητα σχετίζονταν με κάτι που κατεβαίνει με τον Ουρανό, σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες είναι κόρες του Άτλαντα και φανέρωναν πότε θα βρέξει λόγω της εποχής που ανέτελλαν όμως και οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες θεωρούσαν αυτό το σμήνος ότι συνδέεται με την βροχή παρόλο που δεν είχε σχέση η εποχή που ανέτελλαν με τη δική τους εποχή των βροχών. Η μυθολογία και η αστρολογική πρακτική των Βαβυλωνίων μας λένε πολύ περισσότερα μέσα από το ιερό κείμενο τους Enuma Elish όπου οι Υάδες ήταν τα Σαγόνια του Ταύρου το κόκαλο που έμοιαζε με μπούμερανγκ και το χρησιμοποίησε ο
Marduk για να καταστρέψει τα τέρατα που έρχονταν από τον ουρανό…… Οι Πλειάδες θεωρούνταν το δίχτυ για να πιάσει τα τέρατα. Μέσα λοιπόν από το μύθο ο κίνδυνος ενός ουράνιου τέρατος ( Αστεροειδής ) από τον ουρανό που θα τον σκοτώσει ο Marduk με κάτι που εξοβελίζεται (πύραυλος) για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωντανεύει.
Cool Ο Δίας που συμμετέχει στο μεγάλο τετράγωνο και μεγεθύνει τη σημασία των πραγμάτων είναι σε σύνοδο με τον Zaurak ο οποίος ανήκει στον αστερισμό του Ηριδανού του μεγάλου ποταμού που ξεκινά από το μεγάλο θαλάσσιο τέρας του υποσυνείδητου «το Κήτος» και φτάνει μέχρι τον μεγάλο Θεό Ωρίωνα και μετά καταλήγει στο νότιο πόλο. Στον αστερισμό αυτό οι αρχαίοι είδαν την αναβίωση του μύθου του Φαέθων ο Οποίος πέθανε από ένα κεραυνό του Δία όταν αυτός είχε πάρει το άρμα του πατέρα του Ήλιου και κατέκαιγε την Γη και τον Ουρανό ( μία πτώση αστεροειδή θα φαίνεται σαν καυτή λουρίδα στον ουρανό και σε σύγκρουση με τη Γή είναι γνωστά τα στιγμιαία αποτελέσματα του. ) Εκτός από τον Zaurak Ο Δίας σχηματίζει σύνοδο και με τον Capulus που είναι η άγρια και βίαιη αρσενική δύναμη και θεωρείται ο αρσενικός σύντροφός του Αλγκολ του πιο δυσμενούς απλανή. Οπότε η ένταση η βιαιότητα και η σύγκρουση εκείνη την εποχή είναι κάτι πολύ προφανές.
9) Ο Νεοανακαλυφθής πλανήτης Ζήνα ο οποίος ύστερα από 12.000 χρόνια θα είναι στις κοντινότερες θέσεις του ως προς τον Ήλιο και την Γη είναι σε σύνοδο με τον Sharatan ο οποίος μας δείχνει τη δύναμη της Θέλησης για κάποιο σκοπό, μία συντονισμένη ενέργεια η οποία θα πετύχει. Είναι πολύ σημαντική αυτή η σύνοδος γιατί η Ζήνα είναι πολύ ισχυρότερο σώμα Μακροκοσμικά από ότι ο Δίας που φέρνει δυσάρεστα σημάδια.
Το μοναδικό τρίγωνο στον χάρτη μεταξύ πλανητών είναι αυτό του Άρη και του Πλούτωνα μία δυνατή και μαχητική όψη ( Μάχη = Άρης – Μέχρι Θανάτου Πλούτωνας σε Τρίγωνο = Αίσιο τέλος ). Πρόκειται για τη δύναμη της θέλησης και την υπερνίκηση των σκοταδιών του κάτω κόσμου ( Πλούτωνα και Απεπ ) με τελικό σκοπό τη συνέχιση της Ζωής ) Ζωή = Άρης και θέληση για αυτή. Στο συγκεκριμένο όμως αγώνα ο άνθρωπος δεν θα είναι μόνος αλλά και ο ίδιος ο «Θεός» και αυτό φαίνεται από τη σύνοδο του Άρη με τον Rigel ο οποίος ανήκει στον αστερισμό του πρωταρχικού θεού του ανθρώπου που για τους Αιγύπτιους ήταν ο Όσιρις. Στη μάχη λοιπόν αυτή ο τελικά δίνεται μία «ουράνια υπόσχεση» ότι η ζωή θα συνεχιστεί και ο Πολεμιστής που αναφέραμε παραπάνω θα νικήσει.
Εικόνα 2 Αναπαράσταση του ηλιακού συστήματος οπώς φαίνεται το μεγάλο τετράγωνο από ηλιοκεντρική τροχιά. Με της κόκκινες γραμμές ο Δίας με τον Πλούτωνα και τη Σελήνη που συμμετέχουν στο τετράγωνο και η γραμμή με το πορτοκαλί χρώμα δείχνει το ένα στέλεχος του Ουρανού που σχηματίζει το μισό τετράγωνο με τον Δία.

10) Το πιο έντονο αστρολογικό φαινόμενο στον χάρτη δεν είναι άλλο από το μεγάλο τετράγωνο με τον Δία τον Πλούτωνα τη Σελήνη και τους Δεσμούς να συμμετέχουν. Το μεγάλο τετράγωνο πάντα δηλώνει ένταση και μία πολύ δύσκολη διοχετευμένη ενέργεια που με τα μισά τετράγωνα του Ουρανού με τον Δία και τον Βόρειο δεσμό χειροτερεύει. Τα χαρακτηριστικά του είναι η εγκλωβισμένη ενέργεια και ο Φόβος μαζί με τον Θάνατο ( Η Σελήνη σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα όπως αναφέρθηκε παραπάνω). Είναι ένα μεγάλο τετράγωνο που υπηρετεί την ένωση της Ανώτερης με την κατώτερη μορφή. Κάτι που καλεί την ανθρωπότητα στο να μεταμορφωθεί και να λειτουργήσει ολιστικά και ομαδικά, πάνω όμως από όλα απαιτεί σύνεση και αυτοπειθαρχία.
11) Τα εξάγωνα του Πλούτωνα με τον Ήλιο και τον Ποσειδώνα δείχνει μία περαιτέρω υποστήριξη στον πολεμιστή και επιβοήθα το έργο του Άρη.
12) Ο Βόρειος δεσμός δείχνει την «Καρμική» κατεύθυνση της φύσης ενός χάρτη και είναι στην μοίρα που αναλύεται ως εξής : «Ένας άνδρας ολομόναχος με θάρρος περνά από την έρημο στην πλάτη της καμήλας» Που σημαίνει Υπεροχή της γνώσης και θέλησης απέναντι στην άγρια φύση. Εγκεφαλικός αυτοέλεγχος. Πνευματική Θέληση που αντιμετωπίζει το κάρμα. Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα του Δεσμού ότι ουσιαστικά η ανθρωπότητα θα νικήσει με την τεχνογνωσία της απέναντι στη βίαιη και επικίνδυνη φύση. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε και αυτό φαίνεται και στο ότι το μεγάλο τετράγωνο εκτός από τον Πλούτωνα δεν υπάρχουν άλλοι εξωκρόνιοι πλανήτες.

Ο Χάρτης μπορεί να μην υπόσχεται μία σύγκρουση τελικά εκείνη την περίοδο ή ότι με ανθρώπινα μέσα θα τον αποφύγουμε αλλά ταυτόχρονα υπόσχεται σίγουρα τον κίνδυνο για το μέλλον και όχι το πολύ μακρινό, υπόσχεται ότι αυτός ο εφιάλτης μπορεί να ξαναγυρίσει και πως πρέπει οι άνθρωποι με την τεχνογνωσία τους να τον αντιμετωπίσουν. Ας ελπίζουμε οι μετέπειτα από εμάς να είναι αρκετά σοφοί και να τα καταφέρουν.
Πνευματικά δικαιώματα ©️ 2006 Χρήστος Άρχος

Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum