astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΕΣ

Go down

ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΕΣ Empty ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΕΣ

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 1:08 am

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΧΟΥ
ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ B.S.A ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Τηλ: 699 41 91 023
E-mail: christosarchos@yahoo.com


ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΕΣ: ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν υφίσταται σε δύο διαστάσεις, γιατί λοιπόν να υπάρχει στην αστρολογία. Ο χάρτης παραλληλιών είναι μία αποκάλυψη για τον αστρολογικό χάρτη, καθώς αποκαλύπτει λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά που ο χάρτης μήκους δεν μας μαρτυρά.

H αστρολογία έχει μείνει σχετικά πίσω εξελικτικά και σε αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουμε και οι περισσότεροι αστρολόγοι, που δεν αφιερωνόμαστε στο ερευνητικό μας έργο και αναλωνόμαστε σε έριδες για το ποιος θα κερδίσει την τηλεοπτική (και όχι μόνον) προβολή.
Σταδιακά βέβαια αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι η αστρολογία δεν είναι ένας απλός, μονοδιάστατος χάρτης μήκους μόνο. Για να μπορέσουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, θα πρέπει να πάμε στο ηλιακό σύστημα και να το δούμε σύμφωνα με τις διαστάσεις που αντικειμενικά έχει. Θα δούμε, λοιπόν, ότι το ηλιακό σύστημα αποτελείται από κάποιους πλανήτες οι οποίοι κινούνται γύρω από τον Ήλιο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βρίσκονται και στο ίδιο επίπεδο. Συνήθως οι φωτογραφίες του ηλιακού συστήματος, για περισσότερη κατανόηση από εμάς, είναι δύο διαστάσεων, οπότε το άτομο δεν μπορεί να καταλάβει πώς είναι στην πραγματικότητα αυτοί οι πλανήτες και κατανοεί μόνο μία συγκεκριμένη διάσταση, την απόσταση που έχουν από τον Ήλιο.

Παρατηρώντας όμως έναν χάρτη τριών διαστάσεων, θα δούμε ότι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς ναι μεν οι πλανήτες κινούνται σε τροχιές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την Γη ή τον Ήλιο. Αυτή η μεταβολή οδηγεί κάποιους πλανήτες να βρίσκονται πιο νότια ως προς τη Γη και άλλους πιο βόρεια από αυτήν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι λεγόμενες Παραλληλίες (Declinations: αστρονομικά, η γωνιακή απόσταση ουράνιου σώματος από τον ουράνιο ισημερινό, ο όρος στα αγγλικά).

Αυτές οι διαφορές στο πλάτος δημιουργούν δύο βασικές πλανητικές όψεις, την παραλληλία και την αντιπαραλληλία. Η παραλληλία σχηματίζεται όταν δύο πλανήτες βρίσκονται σε σύνοδο σε σχέση με το πλάτος τους. Ενώ η αντιπαραλληλία σχηματίζεται από δύο πλανήτες που έχουν το αντίστροφο πλάτος. Οι δε ερμηνείες μεταξύ των παραλληλιών θετικού και αρνητικού πλάτους διαφέρουν μεταξύ τους.

Η παραλληλία συνήθως ερμηνεύεται ως σύνοδος και η αντιπαραλληλία ως αντίθεση, αυτή όμως η μεταφορά είναι τουλάχιστον παιδαριώδης, καθώς η παραλληλία είναι μία όψη πολυσύνθετη και θα πρέπει να την δούμε με άλλο μάτι. Το ίδιο και την αντιπαραλληλία.

Η σύνοδος που συναντάμε στον χάρτη συνήθως μεταφράζεται ως δύο στοιχεία που συνενώνονται και συμπίπτουν και αυτό γιατί σύνοδο έχουμε πάντα στον ίδιο οίκο ή στο ίδιο ζώδιο. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όμως με την παραλληλία και αυτό γιατί η παραλληλία μπορεί να συμβεί ακόμη και σε πλανήτες που έχουν διαφορά ακόμη και πάνω από 4 ζώδια. Έτσι η παραλληλία δεν είναι η συνένωση δύο διαφορετικών πραγμάτων και ούτε βέβαια η αντίθεση είναι κάτι παρόμοιο με την αντιπαραλληλία.

Η αντίθεση είναι συνήθως μία όψη όπου έχει να κάνει με την ζεύξη ή την σύνθεση των αντιθέτων, κάτι όμως που δεν συμβαίνει και στην αντιπαραλληλία.

Οι παραλληλίες (declinations) είναι πάρα πολύ κοντά στην έννοια του χρόνου, θα μπορούσαμε να πούμε καλύτερα ότι είναι συνδεδεμένα πολύ έντονα με την έννοια του χρόνου -ίσως να είναι και ο ίδιος ο χρόνος.
Η έννοια του βόρειου κομματιού του ηλιακού συστήματος ηλιοκεντρικά, σύμφωνα με τον αστρολογικό συμβολισμό, σχετίζεται με οτιδήποτε είναι μελλοντικό, με κάτι που θα παραχθεί στο μέλλον, είναι ουσιαστικά η νέα εποχή, το «κεφάλι του δράκου» που τείνει προς το μέλλον και σκοπό του έχει το αποτέλεσμα στο μέλλον.
Η έννοια του νότιου κομματιού του ηλιακού συστήματος ηλιοκεντρικά, σύμφωνα με τον αστρολογικό συμβολισμό, έχει να κάνει με το παλιό, αυτό που ήδη έχει παραχθεί, με την υποσημείωση ότι όσο πιο νότια πάμε τόσο τείνουμε ΣΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ, στο βρόμικο, στο άχρηστο κατακάθι.
Όσο πλησιάζουμε σε μηδέν πλάτος (ούτε δηλαδή τόσο νότια ή βόρεια) έχουμε να κάνουμε περισσότερο με την διαδικασία. Οπότε το σημείο μηδέν στις παραλληλίες κάθε άλλο εκτός από μηδενισμό σημαίνει, είναι το ακριβώς αντίθετο αναφορικά με την διαδικασία. Ουσιαστικά σημαίνει ότι στη ζωή του ατόμου θα υπάρξει μία έντονη διεργασία η οποία θα έχει ως σκοπό την καλυτέρευση ή την χειροτέρευση της ζωής του.


Στον χάρτη των παραλληλιών θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και άλλοι τομείς διαφορετικοί από τα ζώδια. Νέοι αστρολόγοι ερευνητές αποκαλύπτουν ότι κάθε τμήμα 3-4 μοιρών αποτελεί και μία διαφορετική έκφραση για το ίδιο το άτομο και σταδιακά είμαι σίγουρος ότι μέχρι και το 2050 θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και για τις παραλληλίες ένα αρκετά καλό μοντέλο συμβολισμών οι οποίοι θα μας βοηθούν να αναλύσουμε τον χάρτη των παραλληλιών μέσα από ζωδιακό πρίσμα.

Όταν έχουμε και σύνοδο και παραλληλία μεταξύ δύο πλανητών τότε έχουμε την λεγόμενη έκλειψη (εξάλλου και η έκλειψη του Ηλίου, όπως ξέρουμε, δεν είναι τίποτα άλλο από μία παραλληλία και σύνοδος ταυτόχρονα του Ήλιου και της Σελήνης). Όταν συμμετέχει ένας τρίτος πλανήτης έχουμε τότε μία έκλειψης διπλής μορφής και όταν έχουμε και τέταρτο πλανήτη να συμμετέχει έχουμε μία έκλειψη τριπλής μορφής.

Οι εκλείψεις στον χάρτη ενός ατόμου είναι τουλάχιστον μία όψη που οδηγεί και αλλάζει την πορεία του ανθρώπου ριζικά. Είναι πολύ έντονα σχήματα που αλλάζουν τη ζωή του ατόμου, επηρεάζουν την βιολογία του και επίσης σε πολύ μεγάλο βαθμό δημιουργούν τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητά του.

Πολλές φορές έχουμε την λεγόμενη αντιπαραλληλία εκλείψεων, που δεν είναι τίποτε άλλο από δυο ή περισσότερες εκλείψεις οι οποίες βρίσκονται σε αντίστροφο πλάτος, με αποτέλεσμα –συνήθως- μεγάλες αρνητικές καταστάσεις στη ζωή του ατόμου και κυρίως προβλήματα στην ψυχολογική του ισορροπία.

Πράγματι οι παραλληλίες είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να κοιτάμε ώστε να κατανοούμε τον χαρακτήρα και κυρίως τις ψυχολογικές δυσαρμονίες του ατόμου.
Για να μπορέσουμε μάλιστα να καταλάβουμε συγκεκριμένες νευρώσεις και ψυχώσεις του ατόμου, θα πρέπει να κοιτάξουμε σε συνδυασμό τις εκλείψεις και τις σε υπερβολικό πλάτος παραλληλίες ή αντιπαραλληλίες.
Οι πλανήτες, για να μπορέσουμε να το κατανοήσουμε καλύτερα, κινούνται σε μία συγκεκριμένη μπάντα μοιρών βόρεια και νότια. Η μέγιστη απόσταση είναι 23ο νότια και βόρεια όταν όμως κάποιες φορές οι πλανήτες ξεπερνούν ή φτάνουν τις 23ο έχουμε δύο φάσεις. Όταν είναι κοντά στις 23 μοίρες τότε έχουμε φάση Hidek και όταν ξεπερνά τις 23 μοίρες έχουμε φάση exdek. Όταν συμβαίνει αυτό τότε οι πλανήτες δηλώνουν μία υπερδραστηριοποίηση η οποία οδηγεί ουσιαστικά σε πολλαπλά προβλήματα στη ζωή του ατόμου και όταν αυτό συνδέεται και με μία έκλειψη τότε το πρόβλημα μεγεθύνεται και δεν μπορεί να διευθετηθεί θετικά από κανέναν. Τότε μπορεί να έχουμε καταστάσεις του συνδρόμου Ντάουν (Down) και άλλων ασθενειών που κανένας γιατρός δεν μπορεί να γιατρέψει μέχρι τώρα.

Επίσης εκτός από την παραλληλία και την αντιπαραλληλία έχουμε και άλλες όψεις, απλώς πρέπει να διαιρέσουμε το πλήθος των μοιρών με έναν από τους αριθμούς (π.χ. 1, 2, 3, 4, 5, 6,7, 8, 9, 10, 11, 12... και ούτω καθεξής), όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον χάρτη του μήκους της αστρολογίας.

Πολύ σημαντική δε είναι η λειτουργία των πλανητοειδών. Για παράδειγμα, ο οργανισμός «Magiastrolology» έχει παρατηρήσει την σπουδαία σημασία του Χείρωνα για τα αισθηματικά ζητήματα. Όταν ειδικά ο Χείρωνας σε διέλευση (transit) κάνει όψη τρίτης αρμονικής με τον Δία ή την Αφροδίτη, θεωρούν ότι είναι η περίοδος όπου το άτομο μπορεί να γνωρίσει την μεγάλη αγάπη του και να βγάλει πολλά χρήματα. Επίσης ο Κρόνος είναι ο χειρότερος από τους πλανήτες και όποτε ακουμπά την Αφροδίτη και τα Φώτα μέσω παραλληλιών τότε φέρει μεγάλες καταστροφές. Στην συναστρία δε, μία όψη του Χείρωνα του ενός με τον Κρόνο του άλλου ουσιαστικά φέρνει τόσο μεγάλες αντιθέσεις που ο χωρισμός είναι δεδομένος.
Σε επόμενο άρθρο θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι γύρω από το τι ακριβώς μας αποκαλύπτουν οι παραλληλίες και οι αντιπαραλληλίες.

Τα ερευνητικά αποτελέσματα είναι copyright©christosarchos
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 40
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum