astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ - BASIC

Go down

ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ - BASIC Empty ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ - BASIC

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 1:02 am

Ο χρόνος είναι ατέλειωτος στα χερια μας άρχοντα μου.
Δεν υπάρχει κανείς να μετρήσει τα λεπτά….
(Endless Time by Rabindranath Tagore)


Οι διελεύσεις των πλανητών είναι όπως είπαμε και στα προηγούμενα μαθήματα πολύ σημαντικά στοιχεία για να μπορέσουμε να δούμε αν θα μας συμβεί κάτι στη ζωή μας η θα κάνουμε εμείς κάτι να συμβεί στη ζωή μας. Συνήθως οι διελεύσεις είναι πολύ σημαντικοί δείκτες καταστάσεων γιατί είναι πολύ εύκολο να τις δει κάποιος στην προσωπική του ζωή. Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί μία διέλευση γιατί συνήθως έχουν άμεσα αποτελέσματα.

Οι διελεύσεις είναι επίσης και το αντικείμενο αυτό που ο αστρολόγος πιστεύει ότι είναι και ο πιο εύκολος τρόπος να προβλέψεις ( τα αποτελέσματα βέβαια από αυτή την τακτική είναι όπως θα περιμένατε τραγικά). Οι διελεύσεις είναι επίσης ένα συγκλονιστικό όργανο για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τα πράγματα από την πλευρά της κοινωνικής επιρροής. Αυτό το λέμε γιατί είναι η μέθοδος που συνήθως σπάνια έχει να κάνει με δικά μας αναπτυξιακά ζητήματα και πιο πολύ πραγματεύεται γεγονότα που έχουν να κάνουν με τον κόσμο και την επιρροή τους σε εμάς.
Στον κόσμο λοιπόν των διελεύσεων εμείς είμαστε περισσότερο παθητικοί δείκτες κάποιου γεγονότος παρά ενεργά μέλη στη ζωή μας. Επειδή ακριβώς οι άνθρωποι έχουμε μεγάλη δυσκολία να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και επειδή η τάση της αστρολογίας δυστυχώς για πάρα πολλά χρόνια είναι μοιρολατρική και δεδομένη την ευκολία εύρεσης των διελεύσεων από οποιοδήποτε άτομο, οι διελεύσεις έχουν γίνει ένα καθημερινό όργανο πρόβλεψης.

Παρόλα αυτά αυτή η αντιμετώπιση παράγει κάποια πολύ βασικά και ουσιαστικά προβλήματα:

1) Δεν κατανοούμε το εσωτερικό δυναμικό του ενδιαφερόμενου
2) Γινόμαστε παθητικοί δείκτες διαφόρων καταστάσεων χωρίς την δυνατότητα κατανόησης, εξήγησης και τροποποίησης των δεδομένων
3) Χάνουμε το προσωπικό μας στίγμα.

Όπως θα δούμε και στη συνέχεια ποτέ και κανένας τρόπος πρόβλεψης δεν είναι ολοκληρωμένος. Αν ακούσετε κάποιον να λέει «Α εγώ όταν βλέπω τις διελεύσεις (η οποιαδήποτε άλλη μέθοδο μόνη της) τα βρίσκω όλα» καλό θα ήταν να μην ακούσετε αυτό τον άνθρωπο γιατί είναι επικίνδυνος και για τον εαυτό του αλλά και για όποιο άτομο μπορεί να συμβουλέψει και να κάνει μία πρόβλεψη.
Θα δούμε ότι για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το μέλλον μας χρειάζεται μία ευρεία ανάλυση πολλών μεθόδων ταυτόχρονα.

Οι διελεύσεις έχουν πάρα πολλά προβλήματα κυρίως γιατί οι άνθρωποι δεν έχουμε αναλύσει σωστά το χρόνο. Όσο δεν γνωρίζουμε το αντικείμενο της δουλειάς μας όσο δεν ξέρουμε να μετράμε ούτε καν τα λεπτά όπως λέει το κομμάτι από το ποίημα που έβαλα παραπάνω τόσο και δεν θα μπορούμε σαν αστρολόγοι να μπορέσουμε να προβλέψουμε το μέλλον και κυρίως να το κατανοήσουμε.

Για αυτό κρίνω απαραίτητο κάθε μαθητή αστρολογίας να διαβάσει κανείς τα παρακάτω βιβλία:
1) Robin Le Poidevin And Murray McBeath: The philosophy of time. Oxford University Press
2) Philip Zimbardo and John Boyd: The time paradox: The new Psychology of time will change your life. Free Press
3) Stephen Hawking: A brief history of time. Bantam 10th edition
4) Hans Reichenbach: The philosophy of space and time. Dover Publications
5) Philli Turetzky: Time (Problems of Philosophy their past and present). Routledge
6) Nathan Oaklander: The ontology of time. Prometheus Books


Η ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
Ο χρόνος λοιπόν κυρίως που κινούμαστε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι προκαθορισμένος. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που γνωρίζουμε την μελλοντική διέλευση άρα και τη θέση του πλανήτη και πως θα μας επηρεάσει ως ένα βαθμό αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι η δική μας θέση και κατανόηση καθώς και αντίδραση μας στη δεδομένη στιγμή. Μπορεί για παράδειγμα ο Ουρανός να συμβολίζει ένα τέλος της σχέσης που μπορεί να έχουμε αλλά με ποιο τρόπο θα γίνει αυτός ο χωρισμός δεν μας αποκαλύπτεται μόνο και μόνο από τη διέλευση.
Επίσης ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις όψεις κάποιες φορές είναι σαν μεμονωμένα γεγονότα στο πουθενά λες και κάθε γεγονός δεν συσχετίζεται με κάποιο άλλο και όμως η ζωή είναι στην ουσία μία τεράστια λουρίδα που συνεχίζει. Για αυτό και πολύ σημαντικό είναι να δούμε από πού ένα γεγονός πηγάζει από ποιον τομέα δηλαδή της ζωής μας και μετά να δούμε σε ποιον συγκεκριμένο τομέα θα γίνει στο γεγονός.
Όμως αυτό δεν φτάνει αφότου δούμε από πού προέρχεται ένα γεγονός και σε ποιον τομέα της ζωής μας θα καταλήξει το επόμενο βήμα το οποίο θα πρέπει να δούμε είναι σε ποιον τομέα θα μας επηρεάσει.
Δυστυχώς οι περισσότεροι αστρολόγοι παραμένουν απλά να αναφέρουν ότι θα συμβεί ένα γεγονός χωρίς να ειδοποιούν τον συμβουλευόμενο από πού θα έρθει και κυρίως που θα τους επηρεάσει.
Με αυτό τον τρόπο όπως καταλαβαίνεται τελικά η πρόβλεψη είναι ανώφελη γιατί δεν υπάρχει καμία βοήθεια η υποστηρίξει. Αν μείνουμε απλά και μόνο στο γεγονός δεν θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε αν είναι δύσκολο ούτε να το εκμεταλλευτούμε αν είναι καλό.
Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε όλα τα παραπάνω τα οποία αναφέρουμε θα πρέπει να κοιτάξουμε τις οικοθεσίες των πλανητών με τα παρακάτω βήματα.

Παράδειγμα: Ο Κρόνος κάνει Τετράγωνο από τον Ήλιο
Η πληροφορία αυτή δεν σημαίνει τίποτα αν δεν πάρουμε και άλλες πληροφορίες από τον χάρτη.
Θα πρέπει να δούμε ο Κρόνος που είναι ο Διελαύνων πλανήτης σε ποιον οίκο κάνει τη διέλευση. Εκεί θα καταλάβουμε σε ποιον τομέα της ζωής μας θα γίνει το γεγονός. Αν για παράδειγμα δούμε τον Κρόνο στον 4ο οίκο πολύ πιθανών να έχει να κάνει σχέση με το σπίτι μας ενώ στον 7ο πολύ πιθανών με τις σχέσεις μας.
Για να δούμε από πού προέρχεται αυτό το γεγονός ποιες είναι οι ρίζες δηλαδή της κατάστασης θα πρέπει να δούμε σε ποιους οίκους ήταν οι πλανήτες στο γενέθλιο. Αν για παράδειγμα ο Ήλιος είναι στον 3ο και ο Κρόνος στον 5ο τότε το θέμα προέρχεται λόγω του ότι είναι τετράγωνο προφανώς λόγο μίας δυσκολίας στην επικοινωνία που μπορεί να έφερε μία ψυχρότητα.
Για να δούμε που θα επηρεάσει το γεγονός ποιους δηλαδή τομείς στη ζωή μας
θα πρέπει να δούμε τις κυβερνήσεις των πλανητών στον γενέθλιο χάρτη.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα πρέπει να δούμε ο Κρόνος και ο Ήλιος ποιους οίκους κυβερνούν, με λίγα λόγια ποιοι οίκοι έχουν την έναρξη τους από το ζώδιο του Αιγόκερω και του Λέοντα.
Αν δούμε ότι ο Λέοντας κυβερνά τον 5ο οίκο τότε λογικά ο Κρόνος κυβερνά τον 10ο οίκο. Αυτό σημαίνει ότι το γεγονός προήλθε από τον συνδυασμό του 5ου και 10ου οίκου.
Αυτό όλο το σύστημα μπορεί να σημαίνει ότι επειδή έχουμε μία κατάσταση επικοινωνιακής ψυχρότητας σε μία σχέση θα υπάρξει ένας χωρισμός η γενικότερα διακοπή σχέσης. Αυτή η διακοπή θα οδηγήσει σε μία νέα περίοδο στην αισθηματική ζωή του ατόμου ( 5ος στην κυβέρνηση του Ήλιου) και μπορούμε να καταλάβουμε ότι μάλλον το συγκεκριμένο άτομο είναι παντρεμένο μιας και στο τέλος πέφτει και ο 10ος οίκος που δηλώνει αλλαγή του status. Η αλλαγή από ένα γάμο στο χωρισμό και το αντίθετο πολλές φορές φαίνεται μέσα από τον 10ο οίκο.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε 4 βήματα.

1) Κοιτάμε τους πλανήτες και την όψη για να δούμε την υφή του γεγονότος
2) Κοιτάμε οι πλανήτες σε ποιους οίκους βρίσκονται στο γενέθλιο για να καταλάβουμε τη ρίζα του θέματος.
3) Κοιτάμε σε ποιον οίκο βρίσκεται ο διελαύνων πλανήτης έτσι ώστε να καταλάβουμε που θα γίνει το γεγονός και τέλος
4) Κοιτάμε τις κυβερνήσεις των πλανητών για να δούμε τα αποτελέσματα του γεγονότος και ποίους τομείς θα μας επηρεάσει.

Στο παραπάνω παράδειγμα θα μπορούσαμε να συστήσουμε στον συμβουλευόμενο να κοιτάξει λίγο την επικοινωνία του με το ταίρι του και να δει αν υπάρχουν τρόποι να έρθουν πιο κοντά. Με αυτό τον τρόπο και με περισσότερο κατανόηση βέβαια του χάρτη θα μπορούσαμε να καταλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα καλύτερα και ίσως και να αποφύγουμε το αρνητικό γεγονός που αναλύσαμε.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε έναν πολύ σημαντικό κανόνα : Αν ένα άτομο δεν έχει ενεργοποιημένο τομέα της ζωής του τότε μπορεί να πάει αλλού το γεγονός.
Αν για παράδειγμα το άτομο το οποίο ήρθε σε εμάς δεν είχε σχέση πολύ πιθανών αυτή η όψη να είχε να κάνει με τις εργασιακές του σχέσεις και με μία πιθανή απόλυση λόγω κακή συνεργασίας και ενός ατόμου που του φέρετε εχθρικά.
Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μία ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για τη ζωή που έχει ο αστρολόγος απέναντι του ειδάλλως όσο και να κοιτάει τους πλανήτες δεν θα βλέπει παρά κουκίδες φωτεινές στο σκοτάδι.


Σημείωση: Με κανένα τρόπο τα μαθήματα τα οποία προσφέρονται μέσω του περιοδικού δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την μάθηση σε μία σχόλη η από ένα καθηγητή. Προτείνουμε θερμά το άτομο που θέλει μία σοβαρή εκπαίδευση στην αστρολογία να διαβάσει αρκετά βιβλία και να ανατρέξει σε εξειδικευμένους εκπαιδευτές.
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 40
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum