Πλανητικές ώρες!
Page 1 of 1
Πλανητικές ώρες!
Παράδοση χιλιετιών από τους Χαλδαίους η θεωρία των πλανητικών ωρών πια έχει βρει τον πραγματικό της δρόμο και με τον τρόπο της μπορεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο στα διάφορα προβλήματα του, γιατί η κάθε στιγμή ίσως να είναι πολύ πιο σημαντική από όσο περιμέναμε… Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται…
Οι πλανητικές ώρες γεννήθηκαν από την αρχαία Βαβυλώνα αλλά η συστηματική χρησιμοποίηση τους έγινε από τους Έλληνες της Ελληνιστικής περιόδου με τον Πτολεμαίο και τον Δωροθέο να της χρησιμοποιούν εκτεταμένα. Οι αρχαίοι στην κοσμοθεωρία τους αναλαμβανόντουσαν τους πλανήτες όχι σας αρχέτυπα ούτε σαν ενεργειακές δυνάμεις, οι πλανήτες ήταν η Παρουσία των Θεών στον Ουρανό για αυτό το λόγο εξάλλου και σκοπός τους ήταν να μπορέσουν να φέρουν αυτή τη θετική ισορροπία στη γη.
Οι πλανητικές ώρες συνέχισαν να έχουν μεγάλη απήχηση στον μεσαίωνα και στην Αναγέννηση, William Lilly, μεγάλος αστρολόγος της εποχής χρησιμοποιούσε εκτενώς την μέθοδο των πλανητικών ορών κυρίως για την ωραία αστρολογία. Ενώ οι διάφοροι λευκοί και μαύροι μάγοι χρησιμοποιούσαν τις πλανητικές ώρες έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις διάφορες ιεροτελεστίες τους η και ακόμη να καλέσουν με τα τότε πιστεύω κάποιο πνεύμα η οντότητα.
Στην μοντέρνα εποχή η πλανητικές ώρες έχασαν το ενδιαφέρον που τους είχε ο κόσμος αλλά πρόσφατα μία άνοδος του ενδιαφέροντος για την ωριαία αστρολογία και την αστρολογία εκλογής οδήγησε αρκετούς στο να αρχίσουν να ασχολούνται και πάλι με αυτό το ζήτημα.
Ακριβώς επειδή η θεωρία των πλανητικών ωρών είναι χαλδαικής καταγωγής οι πλανήτες που χρησιμοποιούνται είναι τα Φώτα και οι πέντε γνωστοί πλανήτες.
Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Κρόνος είναι οι πλανήτες που συμμετέχουν στης πλανητικές ώρες.
Η θεωρία
Οι Χαλδαίοι η μερικοί υποστηρίζουν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι είναι αυτοί που χώρισαν τη μέρα σε 12 ίσα τμήματα καθώς και τη νύχτα, και έδωσαν σε κάθε ώρα την δύναμη και την ισχύ του κάθε πλανήτη. O αριθμός 12 για τους Βαβυλώνιους ήταν ιερός αριθμός ουσιαστικά ήταν το διπλάσιο του πιο ιερού τους αριθμού, το 6, όπου και επικρατεί μέχρι και σήμερα για τις ώρες.
Πρίν από αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Χαλδαίοι είχαν αντισοιχίσει και τις 7 ημέρες τις εβδομάδας στους εφτά πλανήτες έτσι δημιουργήθηκε η εξής αντιστοιχία
Κυριακή : Ημέρα του Ήλιου
Δευτέρα : Ημέρα της Σελήνης
Τρίτη: Ημέρα του Άρη
Τετάρτη : Ημέρα του Ερμή
Πέμπτη : Ημέρα του Δία
Παρασκευή : Ημέρα της Αφροδίτης
Σάββατο : Ημέρα του Κρόνου
Η ακολουθία των πλανητικών ωρών με τις πλανητικες μέρες όμως είναι διαφορετική στης πλανητικές ώρες η ακολουθία είναι η εξής.
ΗΛΙΟΣ
ΕΡΜΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΕΡΜΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ
ΚΡΟΝΟΣ
ΔΙΑΣ
ΑΡΗΣ
Έτσι από τη στιγμή που οι Χαλδαίοι χωρίσαν σε 24 μέρη την μέρα. Η Μέρα θα χωρίζεται και θα ακολουθεί την ακολουθία που δείξαμε παραπάνω. Η 1η ημερήσια ώρα όπου ξεκινάει και η αστρολογική μέρα θα είναι η ίδια με τον Κυβερνήτη της ημέρας.
Για παράδειγμα αν είμαστε στην Τετάρτη η πρώτη πρωινή ώρα θα είναι του Ερμή και θα ξεκινάμε την ακολουθία από αυτόν έτσι θα η μέρα Τετάρτη είναι :
1η ώρα : Ερμής
2η ώρα : Σελήνη
3η ώρα : Κρόνος
4η ώρα :Δίας
5η ώρα :Άρης
6η ώρα :Ήλιος
7η ώρα :Αφροδίτη
( εδώ η πρώτη ακολουθία τελειώνει αλλά εμείς ξεκινάμε πάλι από εκεί που είχαμε μείνει)
8η ώρα : Ερμής
9η ώρα : Σελήνη
10η ώρα : Κρόνος
11η ώρα :Δίας
12η ώρα : Άρης
Εδώ τελειώνει η ημέρα αλλά συνεχίζουμε με το ίδιο σκεφτικό τη νύχτα. ΠΡΟΣΟΧΗ Τη νύχτα δεν αρχίζουμε από τον Ερμή επειδή είναι Τετάρτη αλλά συνεχίζουμε από εκεί που έφτασε η τελευταία ημερήσια ώρα.
1η νυχτερινή : Ήλιος
2η νυχτερινή : Αφροδίτη
3η νυχτερινή : Ερμής
4η νυχτερινή: Σελήνη
5η νυχτερινή : Κρόνος
6η νυχτερινή : Δίας
7η νυχτερινή : Άρης
Και εδώ επειδή τελείωσε η ακολουθία θα συνεχίζουμε πάλιξεκινώντας νέο κύκλο
8η νυχτερινή : ‘Ηλίος
9η νυχτερινή : Αφροδίτη
10η νυχτερινή : Ερμής
11η νυχτερινή : Σελήνη
12η νυχτερινή : Κρόνος
Εδώ τελειώνει η μέρα Τετάρτη παρομοίως λειτουργούμε και για τις επόμενες μέρες.
Για παράδειγμα ξέρουμε ότι η μέρα της Πέμπτης αντιστοιχεί στον Δία έτσι η πρώτη πρωινή ώρα της ημέρας θα πρέπει να ξεκινάει από τον Δία. Αυτό όμως μπορούμε να το δούμε και από το ότι η τελευταία νυχτερινή ώρα της Τετάρτης είναι ο Κρόνος οπότε ακολουθώντας την ακολουθία που μάθαμε παραπάνω η πρώτη ημερήσια ώρα της Πέμπτης είναι ο Δίας. Παρομοίως λειτουργούν οι χρονοκρατορίες που εξελίχθηκαν από τους έλληνες, μόνο που αντί μία πλανητική ώρα έπρεπε να αντιστοιχεί στο 1/24 περίπου της μέρας, στης χρονοκρατορίες αντιστοιχούσε σε ολόκληρα έτη.
Στην ωριαία αστρολογία ο Κυβερνήτης της πλανητικής ώρας θα πρέπει να ανήκει στην ίδια τριπλότητα με τον ωροσκόπο ( τριπλότητα εννοούμε τα ζώδια της φωτιάς, γής αέρα και νερού) Αν δεν συμβαίνει αυτό θα πρέπει ο Κυβερνήτης του ωροσκόπου με της Πλανητικής ώρας να είναι ο ίδιος. ( Αυτό ο μαθητής δεν θα πρέπει να τον μπερδεύει γιατί στην ωριαία οι μοντέρνες πλανητικές δυνάμεις και θέσεις δεν ισχύουν αλλά υπάρχουν οι κυβερνήσεις των πλανητών μέχρι και τον Κρόνο οπότε θα μπορούσε για παράδειγμα να έχουμε κυβερνήτη ωροσκόπου τον Κρόνο όπου θα είναι στον Υδροχόο ο Asc και ο κυβερνήτης της πλανητικής ώρας να είναι και πάλι κ Κρόνος.
Αν δεν συμβεί ούτε και αυτό θα πρέπει ο κυβερνήτης του ωροσκόπου και η πλανητική ώρα να είναι της ίδιας φύσεως.
Η κάθε ώρα εκτός από της χρήσεις της στην ωριαία σύμφωνα με την αστρολογική πρακτική την οποία την δίνουμε θα πρέπει να σημειώσουμε εγκυκλοπαίδικα για μπορέσει ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα βοηθά στο να μπορέσει ο καθένας να πετύχει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.
Η ώρα του Ήλιου :
Η ώρα του ήλιου βοηθά στο να μπορέσει κάποιος να πλησιάσει μεγάλα ηγετικά στελέχη και στο να εκφράσει τον εαυτό του καλύτερα. Είναι θετική για επαγγελματικά ζητήματα και συνεργασίες καθώς και για εγκαίνια επειχειρήσεων. Η ώρα είναι πολύ καλή και για αγοραπωλησίες ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι καλή ώρα για εγχειρήσεις.
Η ώρα της Σελήνης :
Πολύ καλή ώρα για να μπορέσει κάποιος να ασχοληθεί με την οικογένεια του. Πράγματα που γίνονται στην ώρα της είναι πιθανό να μην έχουν κάποια μονιμότητα. Είναι ώρα κατάλληλη για να επικοινωνήσεις και να συναντηθείς με γυναίκες.
Η ώρα του Ερμή :
Είναι πολύ θετική ώρα για κάθε είδους πνευματική εργασία καθώς και για μετακινήσεις. Έτσι είναι πολύ καλή ώρα για το ξεκίνημα ενός ταξιδιού ή μίας επίσκεψης. Η λογική και η κριτική ικανότητα είναι αρκετά δυνατές οπότε και είναι θετική ώρα για νομικά έγγραφα και αποφάσεις. Θετική είναι η ώρα και για την επικοινωνία.
Η ώρα της Αφροδίτης
Θετική για κάθε δύσεως αισθηματικό ζήτημα, έρωτας φλέρτ και συναντήσεις ακόμη και για επανασύνδεση είναι τα θέματα που ευνοούνται παραπάνω. Πολύ καλή επίσης ώρα είναι και για κάθε είδους επένδυση αλλά και για καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και διασκέδαση.
Η ώρα του Άρη
Είναι καλή ώρα για να μπορέσει κάποιος να αντιμετωπίσει μία δύσκολη μάχη. Επίσης είναι καλή ώρα για κάθε είδους δραστηριότητα και για συναντήσεις με στρατιωτικούς. Το θάρρος είναι συνήθως αυξημένο και μπορούμε να γυμναστούμε.
Η ώρα του Δία
Είναι πολύ θετική ώρα για την οργάνωση και την γέννηση θεμάτων και εργασιών, πολύ θετικός ιδιαίτερα για οικονομικής φύσεως ζητήματα και για ανθρώπους της Εκκλησίας. Προσοχή μόνο στις υπερβολές.
Η ώρα του Κρόνου
Μπορεί να φέρει κάποιες αναποδιές για αυτό είναι μία ώρα όπου θέλουμε να λυθούν προβλήματα που ταλανίζουν κάποιον καιρό. Είναι επίσης πολύ θετική ώρα για να μπορέσουμε να κόψουμε μία άσχημη συνήθεια η για το ξεκίνημα ενός μεγάλου μας αγώνα. Είναι επίσης ώρα καλή για δικαστικά ζητήματα γιατί φέρνει δικαιοσύνη. Τέλος είναι θετική ώρα και για διαλογισμό.
Η άλλη πλευρά των σκεπτικιστών :
Οι πλανητικές ώρες δεν έχουν καμμία αστρονομική ρεαλιστική εικόνα, ότι γνωρίζουμε σαν πλανητικές ώρες δεν είναι τίποτα άλλο από την γνώση των Χαλδαίων οι οποίοι βέβαια δεν είχαν ούτε το 1/10 των γνώσεων που έχει ένας αστρολόγος. Αυτό που εννούμε σαν πλανητική ώρα είναι μία αντιστοιχία η οποία δεν ανταποκρίνεται σε στατιστικές μεθόδους και δεν έχει καμμία χρησιμότητα. Είναι μάλλον ένα απομεινάρι του παρελθόντος το οποίο είναι εντελώς μάλλον άχρηστο. Για παράδειγμα για ποιο λόγο θα πρέπει η Κυριακή να αντιστοιχεί στον Ήλιο και η Τετάρτη στον Ερμή. Ο μοναδικός λόγος είναι η λεγόμενη καβαλιστική αντιστοιχία η οποία έχει σαν βάσει θρησκευτικές πηγές για παράδειγμα επειδή ο Θεός ξεκουράστηκε το Σάββατο σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη δώθηκε στον Κρόνο ο οποίος συμβόλιζε τον Ιεχωβά τον σκληρό θεό του Ιουδαικού μονοθεϊσμού.
Έτσι λοιπόν οι πλανητικές ώρες έχουν να κάνουν περισσότερο με τη Θρησκεία παρά με την κάθε αυτό πρακτική της αστρολογίας.
Πολλοί θα ανταπαντήσουν ότι χρησιμοποιείτε για την ωριαία αστρολογία αλλά οι κανόνες που δημιούργησε ο Bonatti αρχικά γεννήθηκαν για να μπορεί να κατανοήσει εάν ο πελάτης του έκανε πλάκα η όχι κάτι που γινόταν συχνά εκείνη την περίοδο έτσι ουσιαστικά δεν πρόκειται για κανόνες που δείχνουν κάτι σημαντικό παρα μόνο τους δημιούργησε ο αστρολόγος για να προστατευτεί από αυτούς που τον αποσπούσαν χωρίς λόγο από τη δουλειά του ( όπως πολύ πετύχημένα αναφέρει ο Patrice Guinard) . Δυστυχώς όμως οι αστρολόγοι σπάνια έκαναν έρευνες στα διάφορα συμπεράσματα τους με αποτέλεσμα χιλιάδες αστρολόγοι να χρησιμοποιούν κανόνες οι οποίοι δεν έχουν καμία λογική και πρακτική. Ένας σωστός αστρολόγος πρέπει όταν διαβάζει κάτι να βάζει και ένα «γιατί», μόνο έτσι θα μπορέσει να εκπληρώσει τον λόγο της ύπαρξης του. Θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε ότι οι μόνοι όροι του Bonatti που δείχνουν να έχουν κάποια λογική είναι όταν η Σελήνη είναι κενής πορείας και όταν ο ωροσκόπος είναι κεκαυμένος, κανόνες δηλαδή που δεν έχουν καμμία σχέση με τις πλανητικές ώρες οι οποίες τελικά φαίνεται πως ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι μία λανθασμένη κατανόηση της ωριαίας αστρολογίας και τέλος οι ανα την υφήλιο «μάγοι» και πιστοί των πολυθειστικών θρησκειών για να κάνουν την κατάλληλη ώρα της πρακτικές τους.
Οι πλανητικές ώρες γεννήθηκαν από την αρχαία Βαβυλώνα αλλά η συστηματική χρησιμοποίηση τους έγινε από τους Έλληνες της Ελληνιστικής περιόδου με τον Πτολεμαίο και τον Δωροθέο να της χρησιμοποιούν εκτεταμένα. Οι αρχαίοι στην κοσμοθεωρία τους αναλαμβανόντουσαν τους πλανήτες όχι σας αρχέτυπα ούτε σαν ενεργειακές δυνάμεις, οι πλανήτες ήταν η Παρουσία των Θεών στον Ουρανό για αυτό το λόγο εξάλλου και σκοπός τους ήταν να μπορέσουν να φέρουν αυτή τη θετική ισορροπία στη γη.
Οι πλανητικές ώρες συνέχισαν να έχουν μεγάλη απήχηση στον μεσαίωνα και στην Αναγέννηση, William Lilly, μεγάλος αστρολόγος της εποχής χρησιμοποιούσε εκτενώς την μέθοδο των πλανητικών ορών κυρίως για την ωραία αστρολογία. Ενώ οι διάφοροι λευκοί και μαύροι μάγοι χρησιμοποιούσαν τις πλανητικές ώρες έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις διάφορες ιεροτελεστίες τους η και ακόμη να καλέσουν με τα τότε πιστεύω κάποιο πνεύμα η οντότητα.
Στην μοντέρνα εποχή η πλανητικές ώρες έχασαν το ενδιαφέρον που τους είχε ο κόσμος αλλά πρόσφατα μία άνοδος του ενδιαφέροντος για την ωριαία αστρολογία και την αστρολογία εκλογής οδήγησε αρκετούς στο να αρχίσουν να ασχολούνται και πάλι με αυτό το ζήτημα.
Ακριβώς επειδή η θεωρία των πλανητικών ωρών είναι χαλδαικής καταγωγής οι πλανήτες που χρησιμοποιούνται είναι τα Φώτα και οι πέντε γνωστοί πλανήτες.
Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Κρόνος είναι οι πλανήτες που συμμετέχουν στης πλανητικές ώρες.
Η θεωρία
Οι Χαλδαίοι η μερικοί υποστηρίζουν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι είναι αυτοί που χώρισαν τη μέρα σε 12 ίσα τμήματα καθώς και τη νύχτα, και έδωσαν σε κάθε ώρα την δύναμη και την ισχύ του κάθε πλανήτη. O αριθμός 12 για τους Βαβυλώνιους ήταν ιερός αριθμός ουσιαστικά ήταν το διπλάσιο του πιο ιερού τους αριθμού, το 6, όπου και επικρατεί μέχρι και σήμερα για τις ώρες.
Πρίν από αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Χαλδαίοι είχαν αντισοιχίσει και τις 7 ημέρες τις εβδομάδας στους εφτά πλανήτες έτσι δημιουργήθηκε η εξής αντιστοιχία
Κυριακή : Ημέρα του Ήλιου
Δευτέρα : Ημέρα της Σελήνης
Τρίτη: Ημέρα του Άρη
Τετάρτη : Ημέρα του Ερμή
Πέμπτη : Ημέρα του Δία
Παρασκευή : Ημέρα της Αφροδίτης
Σάββατο : Ημέρα του Κρόνου
Η ακολουθία των πλανητικών ωρών με τις πλανητικες μέρες όμως είναι διαφορετική στης πλανητικές ώρες η ακολουθία είναι η εξής.
ΗΛΙΟΣ
ΕΡΜΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΕΡΜΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ
ΚΡΟΝΟΣ
ΔΙΑΣ
ΑΡΗΣ
Έτσι από τη στιγμή που οι Χαλδαίοι χωρίσαν σε 24 μέρη την μέρα. Η Μέρα θα χωρίζεται και θα ακολουθεί την ακολουθία που δείξαμε παραπάνω. Η 1η ημερήσια ώρα όπου ξεκινάει και η αστρολογική μέρα θα είναι η ίδια με τον Κυβερνήτη της ημέρας.
Για παράδειγμα αν είμαστε στην Τετάρτη η πρώτη πρωινή ώρα θα είναι του Ερμή και θα ξεκινάμε την ακολουθία από αυτόν έτσι θα η μέρα Τετάρτη είναι :
1η ώρα : Ερμής
2η ώρα : Σελήνη
3η ώρα : Κρόνος
4η ώρα :Δίας
5η ώρα :Άρης
6η ώρα :Ήλιος
7η ώρα :Αφροδίτη
( εδώ η πρώτη ακολουθία τελειώνει αλλά εμείς ξεκινάμε πάλι από εκεί που είχαμε μείνει)
8η ώρα : Ερμής
9η ώρα : Σελήνη
10η ώρα : Κρόνος
11η ώρα :Δίας
12η ώρα : Άρης
Εδώ τελειώνει η ημέρα αλλά συνεχίζουμε με το ίδιο σκεφτικό τη νύχτα. ΠΡΟΣΟΧΗ Τη νύχτα δεν αρχίζουμε από τον Ερμή επειδή είναι Τετάρτη αλλά συνεχίζουμε από εκεί που έφτασε η τελευταία ημερήσια ώρα.
1η νυχτερινή : Ήλιος
2η νυχτερινή : Αφροδίτη
3η νυχτερινή : Ερμής
4η νυχτερινή: Σελήνη
5η νυχτερινή : Κρόνος
6η νυχτερινή : Δίας
7η νυχτερινή : Άρης
Και εδώ επειδή τελείωσε η ακολουθία θα συνεχίζουμε πάλιξεκινώντας νέο κύκλο
8η νυχτερινή : ‘Ηλίος
9η νυχτερινή : Αφροδίτη
10η νυχτερινή : Ερμής
11η νυχτερινή : Σελήνη
12η νυχτερινή : Κρόνος
Εδώ τελειώνει η μέρα Τετάρτη παρομοίως λειτουργούμε και για τις επόμενες μέρες.
Για παράδειγμα ξέρουμε ότι η μέρα της Πέμπτης αντιστοιχεί στον Δία έτσι η πρώτη πρωινή ώρα της ημέρας θα πρέπει να ξεκινάει από τον Δία. Αυτό όμως μπορούμε να το δούμε και από το ότι η τελευταία νυχτερινή ώρα της Τετάρτης είναι ο Κρόνος οπότε ακολουθώντας την ακολουθία που μάθαμε παραπάνω η πρώτη ημερήσια ώρα της Πέμπτης είναι ο Δίας. Παρομοίως λειτουργούν οι χρονοκρατορίες που εξελίχθηκαν από τους έλληνες, μόνο που αντί μία πλανητική ώρα έπρεπε να αντιστοιχεί στο 1/24 περίπου της μέρας, στης χρονοκρατορίες αντιστοιχούσε σε ολόκληρα έτη.
Στην ωριαία αστρολογία ο Κυβερνήτης της πλανητικής ώρας θα πρέπει να ανήκει στην ίδια τριπλότητα με τον ωροσκόπο ( τριπλότητα εννοούμε τα ζώδια της φωτιάς, γής αέρα και νερού) Αν δεν συμβαίνει αυτό θα πρέπει ο Κυβερνήτης του ωροσκόπου με της Πλανητικής ώρας να είναι ο ίδιος. ( Αυτό ο μαθητής δεν θα πρέπει να τον μπερδεύει γιατί στην ωριαία οι μοντέρνες πλανητικές δυνάμεις και θέσεις δεν ισχύουν αλλά υπάρχουν οι κυβερνήσεις των πλανητών μέχρι και τον Κρόνο οπότε θα μπορούσε για παράδειγμα να έχουμε κυβερνήτη ωροσκόπου τον Κρόνο όπου θα είναι στον Υδροχόο ο Asc και ο κυβερνήτης της πλανητικής ώρας να είναι και πάλι κ Κρόνος.
Αν δεν συμβεί ούτε και αυτό θα πρέπει ο κυβερνήτης του ωροσκόπου και η πλανητική ώρα να είναι της ίδιας φύσεως.
Η κάθε ώρα εκτός από της χρήσεις της στην ωριαία σύμφωνα με την αστρολογική πρακτική την οποία την δίνουμε θα πρέπει να σημειώσουμε εγκυκλοπαίδικα για μπορέσει ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα βοηθά στο να μπορέσει ο καθένας να πετύχει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.
Η ώρα του Ήλιου :
Η ώρα του ήλιου βοηθά στο να μπορέσει κάποιος να πλησιάσει μεγάλα ηγετικά στελέχη και στο να εκφράσει τον εαυτό του καλύτερα. Είναι θετική για επαγγελματικά ζητήματα και συνεργασίες καθώς και για εγκαίνια επειχειρήσεων. Η ώρα είναι πολύ καλή και για αγοραπωλησίες ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι καλή ώρα για εγχειρήσεις.
Η ώρα της Σελήνης :
Πολύ καλή ώρα για να μπορέσει κάποιος να ασχοληθεί με την οικογένεια του. Πράγματα που γίνονται στην ώρα της είναι πιθανό να μην έχουν κάποια μονιμότητα. Είναι ώρα κατάλληλη για να επικοινωνήσεις και να συναντηθείς με γυναίκες.
Η ώρα του Ερμή :
Είναι πολύ θετική ώρα για κάθε είδους πνευματική εργασία καθώς και για μετακινήσεις. Έτσι είναι πολύ καλή ώρα για το ξεκίνημα ενός ταξιδιού ή μίας επίσκεψης. Η λογική και η κριτική ικανότητα είναι αρκετά δυνατές οπότε και είναι θετική ώρα για νομικά έγγραφα και αποφάσεις. Θετική είναι η ώρα και για την επικοινωνία.
Η ώρα της Αφροδίτης
Θετική για κάθε δύσεως αισθηματικό ζήτημα, έρωτας φλέρτ και συναντήσεις ακόμη και για επανασύνδεση είναι τα θέματα που ευνοούνται παραπάνω. Πολύ καλή επίσης ώρα είναι και για κάθε είδους επένδυση αλλά και για καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και διασκέδαση.
Η ώρα του Άρη
Είναι καλή ώρα για να μπορέσει κάποιος να αντιμετωπίσει μία δύσκολη μάχη. Επίσης είναι καλή ώρα για κάθε είδους δραστηριότητα και για συναντήσεις με στρατιωτικούς. Το θάρρος είναι συνήθως αυξημένο και μπορούμε να γυμναστούμε.
Η ώρα του Δία
Είναι πολύ θετική ώρα για την οργάνωση και την γέννηση θεμάτων και εργασιών, πολύ θετικός ιδιαίτερα για οικονομικής φύσεως ζητήματα και για ανθρώπους της Εκκλησίας. Προσοχή μόνο στις υπερβολές.
Η ώρα του Κρόνου
Μπορεί να φέρει κάποιες αναποδιές για αυτό είναι μία ώρα όπου θέλουμε να λυθούν προβλήματα που ταλανίζουν κάποιον καιρό. Είναι επίσης πολύ θετική ώρα για να μπορέσουμε να κόψουμε μία άσχημη συνήθεια η για το ξεκίνημα ενός μεγάλου μας αγώνα. Είναι επίσης ώρα καλή για δικαστικά ζητήματα γιατί φέρνει δικαιοσύνη. Τέλος είναι θετική ώρα και για διαλογισμό.
Η άλλη πλευρά των σκεπτικιστών :
Οι πλανητικές ώρες δεν έχουν καμμία αστρονομική ρεαλιστική εικόνα, ότι γνωρίζουμε σαν πλανητικές ώρες δεν είναι τίποτα άλλο από την γνώση των Χαλδαίων οι οποίοι βέβαια δεν είχαν ούτε το 1/10 των γνώσεων που έχει ένας αστρολόγος. Αυτό που εννούμε σαν πλανητική ώρα είναι μία αντιστοιχία η οποία δεν ανταποκρίνεται σε στατιστικές μεθόδους και δεν έχει καμμία χρησιμότητα. Είναι μάλλον ένα απομεινάρι του παρελθόντος το οποίο είναι εντελώς μάλλον άχρηστο. Για παράδειγμα για ποιο λόγο θα πρέπει η Κυριακή να αντιστοιχεί στον Ήλιο και η Τετάρτη στον Ερμή. Ο μοναδικός λόγος είναι η λεγόμενη καβαλιστική αντιστοιχία η οποία έχει σαν βάσει θρησκευτικές πηγές για παράδειγμα επειδή ο Θεός ξεκουράστηκε το Σάββατο σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη δώθηκε στον Κρόνο ο οποίος συμβόλιζε τον Ιεχωβά τον σκληρό θεό του Ιουδαικού μονοθεϊσμού.
Έτσι λοιπόν οι πλανητικές ώρες έχουν να κάνουν περισσότερο με τη Θρησκεία παρά με την κάθε αυτό πρακτική της αστρολογίας.
Πολλοί θα ανταπαντήσουν ότι χρησιμοποιείτε για την ωριαία αστρολογία αλλά οι κανόνες που δημιούργησε ο Bonatti αρχικά γεννήθηκαν για να μπορεί να κατανοήσει εάν ο πελάτης του έκανε πλάκα η όχι κάτι που γινόταν συχνά εκείνη την περίοδο έτσι ουσιαστικά δεν πρόκειται για κανόνες που δείχνουν κάτι σημαντικό παρα μόνο τους δημιούργησε ο αστρολόγος για να προστατευτεί από αυτούς που τον αποσπούσαν χωρίς λόγο από τη δουλειά του ( όπως πολύ πετύχημένα αναφέρει ο Patrice Guinard) . Δυστυχώς όμως οι αστρολόγοι σπάνια έκαναν έρευνες στα διάφορα συμπεράσματα τους με αποτέλεσμα χιλιάδες αστρολόγοι να χρησιμοποιούν κανόνες οι οποίοι δεν έχουν καμία λογική και πρακτική. Ένας σωστός αστρολόγος πρέπει όταν διαβάζει κάτι να βάζει και ένα «γιατί», μόνο έτσι θα μπορέσει να εκπληρώσει τον λόγο της ύπαρξης του. Θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε ότι οι μόνοι όροι του Bonatti που δείχνουν να έχουν κάποια λογική είναι όταν η Σελήνη είναι κενής πορείας και όταν ο ωροσκόπος είναι κεκαυμένος, κανόνες δηλαδή που δεν έχουν καμμία σχέση με τις πλανητικές ώρες οι οποίες τελικά φαίνεται πως ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι μία λανθασμένη κατανόηση της ωριαίας αστρολογίας και τέλος οι ανα την υφήλιο «μάγοι» και πιστοί των πολυθειστικών θρησκειών για να κάνουν την κατάλληλη ώρα της πρακτικές τους.
Page 1 of 1
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum