astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΩΡΙΑΙΟ ΧΑΡΤΗ

Go down

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΩΡΙΑΙΟ ΧΑΡΤΗ Empty Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΩΡΙΑΙΟ ΧΑΡΤΗ

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 3:29 am

Πριν συνεχίσουμε την ανάλυση ενός ωριαίου χάρτη θα πρέπει να σταθούμε λιγάκι στην Σελήνη μιας και είναι ένας πολύ σημαντικός σημειοδότης ο οποίος μας βοηθά σε πάρα πολλά ζητήματα.

Καταρχάς αν η Σελήνη δεν είναι ο Κυβερνήτης του ωροσκόπου, δηλαδή αν ο ωροσκόπος δεν είναι ο Καρκίνος. Τότε η Σελήνη είναι ο βοηθός του ατόμου στο χάρτη. Πολλές φορές δηλαδή αν δεν μπορεί ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει ο πλανήτης του ατόμου που συμβολίζεται από τον κυβερνήτη του άξονα του ωροσκόπου να δώσει λύσεις τότε μπορεί η Σελήνη να είναι αυτή που να μπορεί να δώσει τις λύσεις στο χάρτη.

Η Σελήνη έχει καταρχάς τα εξής χαρακτηριστικά :

Κυβερνά: Καρκίνο

Έξαρση: Ταύρο

Πτώση: Σκορπιό

Αδυναμία: Αιγόκερω.

Οίκος Χαράς : ο 3ος

Χαλδαικός 7ος

Χρώματα: Άσπρο, Ασημί

Μέταλα: Ασήμι

Περιοχή στο σώμα: Το στήθος, τα όργανα που σχετίζονται με τη γυναίκα, το στομάχι, το δεξί μάτι στη γυναίκα και το αριστερό στον άνδρα., τη μνήμη και τη λειτουργία αυτής.

Πρόσωπα που εκφράζονται από αυτή: Γυναίκες, Μητέρα, σύζυγος, η ψυχική μας κατάσταση, το κοινό, ο ταξιδευτής, ο προσκυνητής.Όταν λοιπόν η Σελήνη είναι στον Καρκίνο και στον Ταύρο τα πράγματα για την ωριαία ερώτηση που έχουμε λάβει μπορούν να είναι θετικά η θα δεχτούν βοήθεια. Αν είναι σε ζώδια αδυναμίας η πτώσης δηλαδή στον Σκορπιό και στον Αιγόκερω τότε έχουμε πολλά προβλήματα και δυσκολίες.

Επίσης πολύ καλές θέσεις είναι για τη Σελήνη ο 3ος οίκος και ο 7ος. Δηλαδή αν στον ωραίο χάρτη βρούμε τη Σελήνη για παράδειγμα στον Καρκίνο στον 3ο τότε θα έχουμε πραγματικά κάποια θετικά αποτελέσματα σε ότι μας απασχολεί.

Όταν κάνουμε ερώτηση για την υγεία την δικιά μας η κάποιου προσώπου που μας απασχολεί προσέχουμε αν η Σελήνη αντιπροσωπεύει τα μέρη αυτά του σώματος που μας αφορούν.

Όταν έχουμε μία υπόθεση στο χάρτη την οποία και πρέπει να αναλύσουμε η Σελήνη μπορεί να εκφραστεί ως πρόσωπο που θα φέρει εξελίξεις σε μία κατάσταση. Τότε την αναλύουμε όπως την βλέπουμε στην κατηγορία «Πρόσωπα που εκφράζονται από αυτή»Η Σελήνη λοιπόν αντιπροσωπεύει την ψυχή μας και την ψυχική μας κατάσταση. Όταν βλέπουμε σε μία υπόθεση μία δύσκολη Σελήνη στον χάρτη σημαίνει ότι είτε η ψυχή μας αντιτίθεται σε ένα βαθμό στα σχέδια που έχει η συνείδηση μας είτε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ερωτών βρίσκεται σε μία πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και θα πρέπει να προσέξει περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσης η Σελήνη έχει να κάνει και με το παρελθόν μας, είτε είναι καρμικό είτε είναι κληρονομικό έτσι η Σελήνη μπορεί σε μία ωριαία ερώτηση να μας αποκαλύψει αν υπάρχουν σε μία κατάσταση θέματα που σχετίζονται με το παρελθόν είτε μέσω της καρμικής κοσμοθεωρίας είτε της μοντέρνας κληρονομικής άποψης.

Πάντα πάντως κοιτάμε αν η Σελήνη κάνει καλές οι αρνητικές όψεις ιδιαίτερα με τον σημειοδότη του 1ου οίκου γιατί με αυτό τον τρόπο θα ξέρουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά..

Αν η Σελήνη κάνει σύνοδο με τον Σημειοδότη του 1ου οίκου τότε θα έχουμε γρήγορα γεγονότα και μάλιστα αρκετά σημαντικά. Το αν θα είναι θετικά η αρνητικά θα το καταλάβουμε από την Πτολεμαική βαθμολογία (θα τη μάθουμε σε επόμενα μαθήματα) που έχουν οι πλανήτες. Αν αυτή η βαθμολογία βγει θετική τότε θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και αν έχουμε αρνητική τότε θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα.

Αν κάνει εξάγωνο θα παρουσιαστεί στον ερωτών μία ευκαιρία την οποία και θα πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει και να εκμεταλλευτεί. Αν το εξάγωνο γίνεται σε ενεργητικά ζώδια, δηλαδή της φωτιάς και του αέρα τότε η ευκαιρία θα έρθει από το εξωτερικό περιβάλλον. Αν το εξάγωνο είναι από τα παθητικά ζώδια τότε θα έχουμε μία ευκαιρία που θα πρέπει να δημιουργήσει από μόνο του το άτομο.

Αν έχουμε τετράγωνο τότε χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος αλλά μάλλον λόγω των καταστάσεων όπως θα εξελιχθούν στο θέμα που απασχολεί τον ερωτών θα υπάρξουν εμπόδια και αρνητικές επιπτώσεις.

Στο τρίγωνο τότε μπορεί να έχουμε θετικές εξελίξεις και αίσια έκβαση του θέματος.

Στην αντίθεση σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι αντιτίθενται στον ερωτών και για αυτό θα υπάρξει αποτυχία του θέματος που τον απασχολεί.Να ξέρετε και το έχουμε ξαναπεί ότι δεν λαμβάνουμε υπόψιν του εξωκρόνιους πλανήτες στην ωριαία. Δεν μελετάμε δηλαδή την κίνηση του Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα και ούτε βέβαια των άλλων πλανητών πέρα από τον Κρόνο.Αμέσως πιο κάτω έχουμε ένα πίνακα ο οποίος και αναλύει τις κυβερνήσεις και τους πλανήτες σύμφωνα με το σύστημα της ωριαίας αστρολογίας.ΠΛΑΝΗΤΗΣ


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΗΛΙΟΣ


ΛΕΩΝ

ΣΕΛΗΝΗ


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΕΡΜΗΣ


ΔΙΔΥΜΟΙ- ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ


ΤΑΥΡΟΣ – ΖΥΓΟΣ

ΑΡΗΣ


ΚΡΙΟΣ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΔΙΑΣ


ΤΟΞΟΤΗΣ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΚΡΟΝΟΣ


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum