astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Αντίθεση Ήλιου - Ποσειδώνα Ι

Go down

Αντίθεση Ήλιου - Ποσειδώνα Ι Empty Αντίθεση Ήλιου - Ποσειδώνα Ι

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 3:05 am

5 Πρόστυχα ψέματα μου είπες….

Το 1ο ότι δεν θα με πληγώσεις ποτέ
Το 2ο ότι θα είσαι δίπλα μου για πάντα
Το 3ο ότι θα με αγαπάς για μια ζωή
Το 4ο ότι δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή να με ξεχάσεις
Το 5ο ότι είσαι η αδερφή ψυχή μου
Το πιο πρόστυχο όμως από όλα είναι ότι δεν είχες έρθει ποτέ….

(Ποιητική συλλογή: Christos Archos – Memories of redemption)


(Πριν αρχίσουμε το συγκεκριμένο άρθρο θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι μιλάμε όχι μόνο για την αντίθεση του Ήλιου – Ποσειδώνα, αλλά για τις Ποσειδώνιες ιδιότητες γενικότερα, όταν αυτές συνδέονται με αντιθετικό τρόπο με τις Ηλιακές.
Κάτι που επίσης πρέπει να θυμόμαστε είναι πώς, όσο πιο κλειστή είναι η όψη σε απόσταση, τόσο πιο έντονα είναι τα παρακάτω. Και φυσικά όσοι έχουν μια τέτοια όψη, μπορεί να βρουν τα γραφόμενα εξαιρετικά «θολά» - ίσως και «λάθος»).

Η αντίθεση Ήλιου – Ποσειδώνα για αρκετούς δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ακόμη όψη η οποία χρήζει ερμηνείας όπως οι άλλες.
Δυστυχώς όμως, πολλές φορές, εξαιτίας της τάσης μας για λεπτομέρεια, ξεχνάμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και ουσιαστικοί.
Το μυαλό μας έτσι πάει σε παράξενους συμβολισμούς και απλανείς, ή ακόμα και σε ουράνιους και κενταύρους, αλλά δεν πάει στο πιο απλό!
Ψάχνουμε το θάμνο και χάνουμε τα δένδρα.
Ωστόσο, στην αστρολογική μας ατζέντα, όταν κάνουμε μια ανάλυση χάρτη, πρέπει, όσο είναι δυνατόν, να μπορούμε να διαχωρίσουμε τα σημαντικά σημεία από αυτά που είναι δευτερογενούς σπουδαιότητας.

Ο Ήλιος με τον Ποσειδώνα είναι δύο πλανήτες που δεν τα πάνε ιδιαίτερα καλά. Αυτό προκύπτει επειδή κυβερνούν ζώδια που βρίσκονται σε ασύμφωνη όψη μεταξύ τους. Αν τοποθετήσουμε τον Ήλιο στο ζώδιο της κυβέρνησης του, και τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, τότε θα δούμε ότι αυτοί οι δύο πλανήτες βρίσκονται μεταξύ τους εννοιολογικά σε φάση εννοιολογικής ασυμφωνίας.
Με λίγα λόγια τα ζητήματα του Ήλιου με τα ζητήματα που εξυπηρετεί ο Ποσειδώνας δεν βρίσκονται σε αρμονία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει είτε ο Ήλιος είτε ο Ποσειδώνας, έτσι ώστε να μπορέσει αυτή η σχέση να λειτουργήσει.
Σε περίπτωση Αντίθεσης λοιπόν, αυτή η εσωτερική ασυμφωνία μεταξύ δημιουργικότητας και ασυνειδήτου (ίσως και συλλογικού) γίνεται κυρίαρχο θέμα στη ζωή του ατόμου. Ο άνθρωπος αυτός, μέσα από έντονες διαδικασίες στη ζωή του, καλείται να αντιμετωπίσει αυτή την ασυμφωνία με πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Επειδή όμως στην συντριπτική πλειοψηφία, οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους αποτυγχάνουν να διαχειριστούν αυτά τα ζητήματα, η ζωή τους τείνει να γίνεται δύσκολη έως και μαρτυρική.


Τα άτομα που έχουν μια τέτοια όψη στον χάρτη τους, αρχίζουν συνήθως και χάνουν την επαφή του με την πραγματικότητα, ενώ αρκετές φορές χάνουν ακόμη και την αίσθηση του πραγματικού του εαυτού. Θα έχετε προσέξει κάποιους απ’ αυτούς.
Είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι κάτι το εξαιρετικά διαφορετικό και ξεχωριστό και που οι άλλοι οφείλουν να προσέξουν ( δεν το τολμούν βέβαια να το πουν καθαρά τις περισσότερες φορές).
Θα τους περιγράφαμε ακόμα καλύτερα, αν λέγαμε γι’ αυτούς, ότι πιστεύουν πως είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο, που ναι μεν τους προσέχουν, αλλά πολλές φορές ή δεν τους εκτιμούν όσο θα έπρεπε ή τους ζηλεύουν.
Το αποτέλεσμα είναι ότι φτιάχνουν εντελώς παρανοϊκά σενάρια στηριγμένα πάνω σ’ αυτήν τους την πεποίθηση.

Δυστυχώς, αυτήν την ψευδαίσθηση και προβολή του ιδεατού την κάνουν και πάνω σε κάποια συγκεκριμένα άτομα ( που συνήθως ακουμπούν τον Ποσειδώνα τους), τα οποία τα αντιμετωπίζουν επίσης ως πολύ σημαντικά και σπουδαιότερα από ότι θα έπρεπε –και αρκετές φορές μάλιστα αρχίζουν να τα θεοποιούν.

Όταν λοιπόν το (μεγαλοδύναμο όπως νομίζει) άτομο αναγνωρίζει ότι γνώρισε κάποιο άλλο (μεγαλοδύναμο επίσης) άτομο, τότε αυτομάτως αναφωνεί γι’ αυτήν την περίσταση: «Ω! δεν ήταν τυχαίο!» -διότι τίποτα δεν μπορεί να είναι τυχαίο για έναν άνθρωπο που θεωρεί ότι ο εαυτός του είναι τόσο σημαντικός και ιδιαίτερος, εξαιτίας του ωροσκοπίου του.
Στο σημείο αυτό ακριβώς πρέπει να καταλάβουμε τη πραγματική διαφορά της αληθινής θυσίας, από την θυσία του ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ.
Ο άνθρωπος που θυσιάζεται, θα θυσιαστεί για κάτι που αξίζει, ενώ ο Νάρκισσος θα πει: «Αχ, θυσίασα όλη τη ζωή μου και τόσα πράγματα για ένα άνθρωπο που δεν άξιζε!
(Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει όταν με το πλήρωμα του χρόνου καταλαβαίνει πλέον ότι ο άλλος δεν είναι κάτι παραπάνω από φυσιολογικός άνθρωπος).
Θα συνεχίσει όμως να «θυσιάζεται», επειδή αυτού του είδους η «θυσία» για τον Νάρκισσο, δεν είναι τίποτα άλλο από μία μορφή δράματος που παίζει και πρωταγωνιστεί ο ίδιος.
Η συνεχής θυσία του (την οποία πολλές φορές κάνει χωρίς να την αναφέρει καν, ή χωρίς να διεκδικήσει κάτι από τους άλλους) επιβεβαιώνει την ανασφάλειά του. Και μόνο μέσω αυτής μπορεί να πει ότι είναι ένα σπουδαίο άτομο το οποίο όμως κανείς δεν τον έχει μεταχειριστεί σωστά μέχρι τώρα, επειδή «Η ζωή είναι σκληρή και γεμάτη από αχάριστους!»

Τα άτομα λοιπόν με την αντίθεση αυτή, ζουν όλη τη ζωή τους πάνω σε μία σκηνή προσωπικού δράματος, ενός τραγικού έργου που –δυστυχώς- παίζουν, σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν οι ίδιοι. Οι κομπάρσοι είναι όλοι οι υπόλοιποι -όμως πολύ περίτεχνα τους πείθει ότι τελικά αυτός είναι ο κομπάρσος και για όλους εκείνους θυσιάζεται!
Όταν ο Ήλιος αγαπητοί μου προσπαθεί να λάμψει θα το κάνει πάση θυσία, ακόμη και μέσω του Ποσειδώνα.

Ο τύπος του Νάρκισσου είναι ιδιαίτερα έντονος τα τελευταία χρόνια και έχουν γίνει πάρα πολλές μελέτες από κορυφαίους ψυχολόγους, οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν μία εξήγηση για την ραγδαία αύξηση του Ναρκισσιστικού συνδρόμου, αλλά και να προσφέρουν κάποιες ουσιαστικές λύσεις στα άτομα που πάσχουν από αυτό.

Η συντριπτική λοιπόν πλειοψηφία των καρμικών fan, που θεωρούν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό τον κόσμο, που νομίζουν ότι οι καταστροφές οι οποίες συμβαίνουν σε αυτούς είναι μοναδικές και ότι για κάποιο «ιδιαίτερο» λόγο πληρώνουν αυτά που έχουν κάνει σε προηγούμενες ζωές είναι ναρκισσιστές. Ας μην ξεχνάμε για να συμπληρώσουμε την εικόνα τους ότι έχουν πάντα σε τεράστια υπόληψη την «μαγίστρα» η οποία θα λύσει τα μάγια που τους έχουν κάνουν οι κακοί άνθρωποι (οι οποίοι για να το πω λαϊκά μπορεί και να τους έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια). Και φυσικά πρόσωπο πρώτης γραμμής είναι γι’ αυτούς η ξεματιάστρα που θα τους ξεματιάσει, αφού –τι να κάνουμε;- όλο τους ματιάζουν.

Ίσως, μάλιστα, αρκετοί μεταφυσικοί, αντί να έχουν την ιδιαίτερη εκείνη ευαισθησία του τρίτου ματιού που είναι απαραίτητη στην δουλειά, πάσχουν από το ναρκισσιστικό σύνδρομο, δηλαδή από δυσαρμονία του Ποσειδώνα – γι’ αυτό και επαινούν μόνοι τον εαυτό τους για τις «μεγαλειώδεις» επιτυχίες τους!

(Αυτό το σημείο του άρθρου δεν νομίζω ότι θα αγαπηθεί ιδιαίτερα, αφού είναι άλλο να λες σε κάποιον ότι έχει ιδιαίτερες μεταφυσικές δυνατότητες, κι άλλο να εξηγείς ότι κάτι δεν πάει καλά με την ψυχολογία του - αλλά η αληθινή μεταφυσική είναι μια εξαιρετικά δομημένη επιστήμη, και προσωπικά έχω πάρει απόφαση τι δρόμο θα ακολουθήσω, οπότε δεν θα φοβηθώ τις αναλύσεις αυτού του είδους).


ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ

Ας αναλύσουμε πρώτα απ’ όλα διεξοδικά την όψη μεταξύ Ποσειδώνα και Ήλιου σε ψυχικό, ψυχολογικό και σε καθημερινό επίπεδο λειτουργίας ώστε οι άνθρωποι που την έχουν, να μάθουν περισσότερα γι’ αυτήν, κι έτσι να μπορέσουν να πάρουν αποφάσεις, οι οποίες θα τους κάνουν να ζουν πιο ευτυχισμένοι τη ζωή τους.

Η ΨΥΧΗ
Σύμφωνα με τους μεταφυσικούς αστρολόγους και τους εσωτεριστές, η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα δηλώνει ένα μεγάλο πρόβλημα της Ψυχής με την Ανώτερη Πνευματική Αρχή. Είναι μία μορφή κάθαρσης αλλά και πτώσης για την ψυχή, επειδή σκοπό της έχει την ουσιαστική μετουσίωση του πνευματικού ρου – ουσίας από το πλέγμα της φωτιάς. Ο καθαρμός μέσα από τα επίπεδα της φωτιάς είναι μία διαδικασία που μυητικά συνέβαινε μόνο σε περιπτώσεις όπως η θέωση.
(Για παράδειγμα στην ελληνική μυθολογία πολλές φορές βλέπουμε ευνοούμενους μεγάλων θεών, κατά την περίοδο που ήταν μωρά να τους περνάνε μέσα από φωτιά έτσι ώστε σιγά και σταδιακά να μπορέσουν να γίνουν αθάνατοι).

Όταν λοιπόν η ψυχή αναγκάζεται να περάσει από μία τέτοια διαδικασία, σημαίνει ότι εκείνο το χρονικό διάστημα βρισκόταν σε πολύ μεγάλη πλάνη. Έτσι για να διατηρήσει την αθανασία της αναγκάστηκε να επιστρέψει γρήγορα στο ενσαρκωμένο επίπεδο -πριν ακόμη έρθει η κατάλληλη ώρα για να επανέλθει το άτομο φυσιολογικά ώστε να πάρει το μάθημα του.

Για αυτό πολλές φορές τα άτομα με αυτή την αντίθεση βιώνουν σαν «χαμένα» ή ότι είναι εκτός χρόνου και αρκετές φορές νοιώθουν ότι είναι σε λάθος εποχή. Η δυσκολία της ψυχής στο να μπορέσει να συμβιβαστεί με την καινούρια ζωή (η οποία είναι περισσότερο προϊόν βίαιης ενσάρκωσης και όχι αναγκαίας) μας βοηθά να καταλάβουμε καλύτερα και το αυξημένο ποσοστό ανθρώπων με τάσης αυτοχειρίας όταν βρίσκεται ο Ήλιος σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Μια απλή εξήγηση είναι ότι η ψυχή δεν είναι έτοιμη να βιώσει μία ζωή που συχνά είναι έως και μάταιη.

Φυσικά η λύση δεν βρίσκεται στην «δραπέτευση» αλλά στην προσπάθεια του ατόμου να επαναπροσδιοριστεί σε ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον. Και με την βοήθεια αυτού του νέου περιβάλλοντος να βρει με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει τους οικείους του χωρίς να τους δηλητηριάσει με το παρελθόν του.

Η κοινωνία μας όμως δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό δεν μπορεί να βοηθήσει τέτοιου είδους άτομα, που μεγαλώνουν και τελικά φτάνουν στην ενηλικίωση με τεράστιες δυνατότητες, αλλά παρόλο το δυναμικό τους δεν κάνουν τίποτα.

Η απελπισμένη και έμμονη επίσης ενασχόληση των ατόμων αυτών να επικοινωνήσουν με «ανώτερες» σφαίρες, για τους εσωτεριστές δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια του ατόμου να μπορέσει να επικοινωνήσει έστω και για λίγο με την πνευματική χώρα στην οποία ανήκε και από την οποία εξοστρακίσθηκε βίαια για διάφορους λόγους.

Αρκετοί ερευνητές λένε ότι η αντίθεση Ήλιου – Ποσειδώνα δεν είναι άλλο από την εξορία του ατόμου. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει κάτι τόσο βαρυσήμαντο αν δεν κοιτάξει και την καρμική πύλη του ατόμου - που δεν είναι άλλη από την Σελήνη.
(Αυτό όμως είναι θέμα ενός επόμενου άρθρου, που θα επεξεργαστούμε εν καιρώ).

Θα πρέπει να συμπληρώσουμε επίσης την άποψη της εσωτερικής αστρολογίας για την αντίθεση Ήλιου – Ποσειδώνα.
Αν λοιπόν για την τυπική δυτική αστρολογία ο Ποσειδώνας βρίσκεται στους Ιχθείς, σύμφωνα με την εσωτερική ο Ποσειδώνας κυβερνά τον Καρκίνο.
Ο Καρκίνος είναι η πύλη της ψυχής που έρχεται στον κόσμο, η κάθοδος δηλαδή και η πόρτα για την Γη,
ο Ήλιος παραμένει στην εσωτερική αστρολογία να είναι κυβερνήτης του Λέοντα οπότε και έχουμε πια μία σχέση 4ου και 5ου ως προς τον Κριό αλλά και μία σχέση 1ου και 12ου ως προς τον κυβερνήτη του ηλιακού που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Ήλιο.

Έτσι λοιπόν και από την σκοπιά της εσωτερικής αστρολογίας, η ψυχή ήρθε με κάποιο λανθασμένο τρόπο στον κόσμο αυτό,. Δηλαδή με κάποιο βίαιο τρόπο αλλοτριώθηκε η ισορροπία της και μπήκε σε μία νέα φάση στην οποία η «πύλη» δεν συμφωνούσε.

Σύμφωνα με τον εσωτερισμό δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την ουσία της ψυχής που πολέμησε και ηττήθηκε το στάδιο Makara,
Εδώ ακριβώς είναι και η προφανής αμαρτία της ψυχής: η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα δεν είναι άλλο από την ύβρη του ότι μπορούμε να φτάσουμε το Θεό και να τον ξεπεράσουμε.

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ
Οι όψεις με τον Ποσειδώνα και ιδιαίτερα όταν σχετίζονται με τον Ήλιο (αλλά ακόμα περισσότερο με τη Σελήνη) μας πληροφορούν για ζητήματα που παρουσιάστηκαν στο ενδομητριακό στάδιο, όχι όμως λόγω της μητέρας αλλά επειδή το παιδί αδυνατούσε να προσαρμοστεί. Αν αντιληφθούμε αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα μετά το στάδιο της γέννησης, θα πρέπει να προσέξουμε αν σε σημαντικά στάδια της εγκυμοσύνης υπήρξαν δύσκολες διελεύσεις γιατί είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν παιδιά με αυτισμό και άλλα κινητικά προβλήματα.
Αυτό συμβαίνει επειδή ο Ποσειδώνας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τους Καθρέφτες (ειδικούς νευρικούς διαβιβαστές που είναι αναγκαίοι για την αντίδραση του ατόμου στα εξωτερικά ερεθίσματα) οπότε στην περίπτωση αντίθεσης του Ποσειδώνα με τον Ήλιο, το Εγώ δεν κατανοεί εύκολα το περιβάλλον του. Μάλιστα στην περίπτωση που υπάρχουν δύσκολες διελεύσεις στο προγενέθλιο στάδιο, έχουμε σημαντικά ψυχοπαθολογικά προβλήματα όπως τα παραπάνω που αναφέραμε.
Γενικότερα, αν αυτή η αντίθεση συσχετισθεί όταν στο χάρτη με ζητήματα υγείας θα έχουμε ένα υπερ- αισθητικό άτομο ή ένα πρόσωπο με νευροπαθολογικές ασθένειες, όπως είναι η υστερία, ο παθολογικός ναρκισσισμός και άλλα.

Σε απλό ψυχολογικό επίπεδο η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα είναι σημαντική επειδή δημιουργεί αρκετά προβλήματα στο ίδιο το Εγώ. Το άτομο δεν αντιλαμβάνεται το Εγώ του, (αλλά ούτε και τους άλλους) και κάνει συνεχόμενες προσπάθειες να το βρει και να το αποκαλύψει. Σε αυτή όμως την περίπτωση δεν πρέπει να ψάξει το Εγώ του -αλλά απλά να ανακαλύψει μέσα του πώς μπορεί να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο προσκολλημένο σε αυτό που έχουμε ονομάσει στη δυτική κοινωνία «Εγώ». Για αυτό ακριβώς το λόγο και πολλά τέτοια άτομα επηρεάζονται από φιλοσοφίες και τρόπους σκέψεις όπως ο Βουδισμός και ο Ινδουισμός, οι οποίοι δεν είναι εγωκεντρικοί και σκοπό έχουν κυρίως την προσφορά.

Τα άτομα με αυτή την αντίθεση πρέπει να ανοίξουν τον εαυτό τους προς τους άλλους χωρίς την πρόθεση όμως να «θυσιαστούν». Συνήθως έχουν υψηλό επίπεδο ενσυναίσθησης και κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων, αρκεί να μην προσπαθήσουν να μεταφράσουν τα δικά τους.
Μπορούν αν το θελήσουν, να κατανοήσουν με μεγάλη ευκολία τις καταστάσεις των άλλων και να αποκτήσουν ισχυρή φαντασία και συναίσθημα - εργαλεία που θα μπορούσαν να τους κάνουν να έχουν μία πολύ όμορφη και πετυχημένη ζωή. Αν πέσουν όμως στην Παγίδα του Ήλιου τότε προσεγγίζουν τα πάντα γύρω τους εγωιστικά και τα αποτελέσματα είναι αυτά που αναλύσαμε στην εισαγωγή.
Το πρόβλημα βρίσκεται κυρίως στα αισθηματικά τους ζητήματα γιατί μπλέκουν με κόσμο που συνήθως δεν τους αξίζει ( σύμφωνα με αυτούς όπως αναλύσαμε παραπάνω) ή που τους ζητούν κάποιου είδους θυσία.
Μία σχέση όμως μεταξύ ανθρώπων δεν μπορεί να βασιστεί στην ανισότητα, οπότε εξ αρχής η σχέση είναι καταδικασμένη να σβήσει.
Με αυτή την όψη ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν να βρίσκουν άτομα με παρόμοια στοιχεία, οπότε αρκετές φορές συναντούν ανθρώπους που είναι μπερδεμένοι στη ζωή τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν ή με κάποιο τρόπο δειλιάζουν να πάρουν αποφάσεις οι οποίες θα είναι πολύ σημαντικές.

Η παγίδα που πέφτουν πολλά από τα άτομα που έχουν την αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα ,δεν είναι άλλη από το να προσπαθούν να ξεγελάσουν τους εαυτούς τους μέσω των ευκολιών της ζωής. Έτσι, κάνουν κάτι χωρίς σκέψη, που την επόμενη μέρα το μετανιώνουν, ενώ ταυτόχρονα χωρίς να το κατανοούν καταστρέφουν τον εαυτό τους. Με αυτήν την συμπεριφορά οδηγούνται μονίμως στη διαφυγή και την αποφυγή από τα προβλήματα τους, ενώ μένουν μόνιμα με την ψευδαίσθηση ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να ασχολούμαστε με στενάχωρα πράγματα.

Ενώ όμως έχουν αυτά τα αρνητικά στοιχεία, είναι από τα λίγα άτομα που αν εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους θα μπορέσουν πολύ πιο εύκολα να μιλήσουν με την εσωτερική τους φωνή ή τον Θεό (ανάλογα με τα «πιστεύω» του καθενός). Είναι επίσης ικανοί να βρουν ένα όραμα είτε για τον εαυτό τους είτε για τους άλλους, όπου και θα πετύχουν σίγουρα, μιας και είναι μία όψη που τα υψηλής ποιότητας οράματα με κάποιο τρόπο υποστηρίζονται μονίμως από τη μοίρα.
Όσο λοιπόν αυτά τα άτομα προσπαθούν να χειριστούν την ζωή τους με τον τυπικό, καθημερινό, εγωιστικό τρόπο, τόσο πιο πολύ θα δέχονται αποτυχίες και στεναχώριες. Όσο φεύγουν από την καθημερινότητα και δημιουργούν κάτι ουσιαστικό και ελπιδοφόρο τόσο πιο πολύ η ζωή τους θα είναι γεμάτη ευτυχία.
Αυτά τα άτομα, μοιάζει να βρίσκονται όλη την ώρα κάτω από το βλέμμα της θεάς Δίκης,. Με το που σκεφτούν ή κάνουν κάτι αρνητικό, η ίδια η ζωή θα τους φέρει άμεσα την τιμωρία τους. Αν όμως φροντίζουν να μην πέφτουν στα κατώτερα επίπεδα έκφρασης (ζήλια, κακία, φθόνος, εκδικητικότητα, θυμός, λαιμαργία) τόσο η ζωή τους θα γίνεται πιο καλή και όμορφη.

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΩΝ – ΑΝΤΙΠΑΡΑΛΛΗΛΙΩΝ

Οι χειρότερες αντιθέσεις μεταξύ Ήλιου και Ποσειδώνα για το άτομο, είναι στα ζώδια του Διδύμου – Τοξότη και στον Καρκίνο – Αιγόκερω. Αυτό συμβαίνει διότι στις θέσεις αυτές υπάρχει μεγάλη άνοδος ή κάθοδος των πλανητών με αποτέλεσμα να βρίσκονται πιο συχνά σε κατάσταση Hidek και σε κατάσταση Exdek. Οι χειρότερες βέβαια θέσεις είναι η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα από τις 22ο Διδύμου μέχρι και τις 8ο Καρκίνου -και όσο απομακρυνόμαστε από αυτή τη ζώνη, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα τις αντίθεσης.
Θα πρέπει επίσης να παρατηρήσουμε ότι την ίδια ερμηνεία που δίνουμε για την αντίθεση, θα δώσουμε και όταν υπάρχει αντιπαραλληλία. Πρέπει να προσέξουμε πολύ επειδή η αντιπαραλληλία στον Ποσειδώνα δεν συμβαίνει μόνο όταν υπάρχει αντίθεση λόγω ειδικών γεωμετρικών κανόνων, οπότε μπορεί να έχουμε για παράδειγμα μία όψη χιαστί στον αστρολογικό χάρτη μήκους ( τυπικός αστρολογικός χάρτης) αλλά να έχουμε αντιπαραλληλία στον χάρτη πλάτους με αποτέλεσμα να έχουμε μία διπλή ερμηνεία η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Όταν και πάλι ένας πλανήτης περνά το στάδιο του hidek ή γίνεται και exdek (περάσει δηλαδή τις 20ο πλάτος βόρεια η νότια) τότε έχουμε αρκετά προβλήματα που παρουσιάζονται ακόμη και στο βιολογικό επίπεδο.

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ


Κάθε πλανήτης έξω από την τροχιά της Γης, όταν βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ήλιο είναι αναγκαστικά ανάδρομος. Αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση των αποτελεσμάτων της αντίθεσης αυτής.
O Ποσειδώνας ξεκινά να είναι ανάδρομος από τη στιγμή που η απόσταση του από τον Ήλιο είναι περίπου μεγαλύτερη από 101ο και τα σύμβολα που αντιστοιχούν σε αυτές τις μοίρες αντίστοιχα είναι : από τη μία ένας κλόουν ο οποίος κάνει γκριμάτσες και από την άλλη πελεκάνοι οι οποίοι ενοχλούνται από τον κόσμο και μετακινούνται από το χώρο που κατοικούν. Και τα δύο σύμβολα για το χώρο της ψυχολογίας υποδηλώνουν ένταση και ενόχληση,.
Για το σύμπαν λοιπόν, η στιγμή που ο Ποσειδώνας εισέρχεται στη φάση της αναδρομής του, είναι η στιγμή όπου τα πράγματα αρκετές φορές χάνουν την ισορροπία τους σε ένα μεγάλο βαθμό. Η κρίση αυτή και ο τρόπος που θα μπορέσει να επιλυθεί, θα είναι σε μεγάλο βαθμό ανάλογη των μοιρών που έχει το άτομο στην αντίθεση Ήλιου και Ποσειδώνα.
Σύμφωνα με τα Sabian symbols, μέσω της μελέτης θα μπορέσει να καταλάβει τον τρόπο που αυτή η εσωτερική ένταση και ανάγκη για αλλαγή θα τον βοηθήσει να πετύχει να φύγει πια από τον παγκόσμιο ιστό.

Πολλές φορές θεωρούμε την Σελήνη σαν τον μεγάλο ιστό της ανθρωπότητας σύμφωνα με τον οποίο κινείται ο κάθε άνθρωπος. Αν όμως η Σελήνη είναι η μητέρα κάθε ανθρώπου, τότε ο Ποσειδώνας είναι η μητέρα όλου του ηλιακού μας συστήματος και εκφράζει με μοναδικό τρόπο την αρχετυπική ηρεμία και ισορροπία σε ένα πνευματικό επίπεδο.
Ο Ποσειδώνας θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι προ- εγωικός -δεν έχει σχέση με τα ζητήματα του «Εγών». Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και η αναδρομή του σχετίζεται συνήθως με προβλήματα που δεν αφορούν το άτομο σαν προσωπικότητα.

Η έγκριτη συνάδελφος Veronica Mets της οποίας το άρθρο σχετικά με την αναδρομή και το κάρμα έχει μεταφραστεί σε αυτήν εδώ την κοινότητα δηλώνει ξεκάθαρα ότι η αναδρομή του Ποσειδώνα εκφράζεται με τον εξής τρόπο: Ανώτερες δυνάμεις και καταστάσεις που σας έκαναν μεγάλο μάρτυρα, τώρα σας καλούν να αντιμετωπίσετε την σκληρή πραγματικότητα του σήμερα. Αυτή είναι η αναδρομή του Αγίου.

Στο συγκεκριμένο κείμενο θα ήθελα απλά να προσθέσω ότι στο χάρτη με την Αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα πολλές φορές δεν είναι το κάρμα το οποίο μας καλεί να θυσιαστούμε, αλλά το ίδιο το οικογενειακό μας περιβάλλον. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που φτάνουν σε μεγάλη ηλικία και τελικά ανακαλύπτουν ότι ξόδεψαν το δυναμικό τους για ένα άτομο μέσα στην οικογένεια. (Πολλές φορές βέβαια αυτό το άτομο δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον γονέα).
Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει δεν είναι τόσο το παιδικό περιβάλλον, αλλά ο αμυντικός μηχανισμός της φαντασίας που χρησιμοποιεί το παιδί για να μπορέσει να αντέξει το περιβάλλον του. Αντί λοιπόν να ενδυναμώσει τον εαυτό του και να προσπαθήσει να αποδείξει την αξία του (κάτι που θα έκανε ένα Κρόνιο ή Πλουτώνιο άτομο) το πρόσωπο απλά διαφεύγει μέσω της φαντασίας του. Μέσα στις ονειροπολήσεις του επιτυγχάνει κάθε σκοπό του και στο τέλος, από τη στιγμή που τον πέτυχε εκεί, δεν χρειάζεται πια να προσπαθήσει να τον πετύχει στην πραγματικότητα.
Ωστόσο, αυτού του είδους ο αμυντικός μηχανισμός, πολλές φορές οδηγεί το άτομο σε κάποια «θαύματα», τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο από ακαριαίες μεταμορφώσεις του. Στην ουσία δηλαδή το άτομο καταφέρνει και μιμείται το όνειρο του και τελικά μπορεί και το υλοποιεί στην πραγματικότητα. Η πλειοψηφία δυστυχώς όμως των ατόμων με αυτή την όψη απλά χάνουν τον εαυτό τους μέσα στις φαντασιώσεις τους και τελικά παραμένουν να χάνουν τα χρόνια τους.

Ο αμυντικός μηχανισμός της φαντασιοκοπίας όμως είναι σχετικά άκακος αν σκεφτούμε έναν ακόμα χειρότερο αμυντικό μηχανισμό που χρησιμοποιούν συχνά αυτά τα άτομα. Πρόκειται για την προβολή των δικών τους εσωτερικών καταστάσεων στους άλλους.
Κάθε αναδρομή είναι μία στροφή προς τον εαυτό μας για τα θέματα του πλανήτη. Όταν είναι σε αντίθεση αναγκαζόμαστε αυτά τα θέματα να τα προβάλουμε στους άλλους. Με λίγα λόγια τελικά, είναι ακριβώς όπως με τον μαζοχιστή που κυνηγάει έναν σαδιστή χωρίς να καταλαβαίνει ότι ο ουσιαστικός σαδιστής είναι ο ίδιος, αφού αυτός ελέγχει το παιχνίδι.
Έτσι λοιπόν κάθε ποσειδώνια εξιδανικευμένη κατάσταση, ή αποτυχημένη έκφραση του Εγώ μας προβάλλεται στους άλλους για να ικανοποιηθούμε εμείς.
Ο κλόουν, όπως αναφέραμε στα σύμβολα, που μασκαρεύεται είμαστε εμείς και προσπαθούμε να κάνουμε γκριμάτσες επειδή δεν μπορούμε να βρούμε το εσωτερικό μας νόημα. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι ο Ποσειδώνας μας φέρνει στη στιγμή που προσπαθούμε να αμυνθούμε από τον φόβο μας για τη γέννηση μας. Στις αντιθέσεις Ήλιου – Ποσειδώνα αυτός ο πόνος όμως παραμένει να κατατρέχει το άτομο σε όλη του τη ζωή.
Υπάρχουν όμως λύσεις;
Μα και βέβαια υπάρχουν, Οι Ποσειδώνιοι τύποι που εκφράζονται όμως αντιθετικά ως προς τον Ήλιο, έχουν κυρίως σαν χαρακτηριστικό τους την μεταμόρφωση -ακόμη και αν αυτή συμβαίνει σε σταθερά ζώδια. Αυτά τα άτομα μπορεί να μένουν σταθερά ως προς τα ιδανικά τους αλλά όχι και ως προς την εικόνα τους. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος τους εχθρός. Όταν αυτά τα άτομα επιτύχουν να σταθεροποιήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, τότε αρχίζουν να βγάζουν προς τα έξω ένα δυναμικό πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουν όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι. Έχουν, θα μπορούσαμε να πούμε, στα χέρια τους τη μαγεία, αυτή την τέχνη όπου πλέον μπορούν και ελέγχουν τα πράγματα, με ένα τόσο αρμονικό τρόπο όμως, που κανείς δεν μπορεί να τους καταλάβει.
Υπάρχει σε αυτά τα άτομα κακία και μίσος,;
Μα και βέβαια! Αυτά είναι συναισθήματα που τα έχουν όλοι οι άνθρωποι. Το λέω αυτό επειδή πολλές φορές, αυτή η κατάσταση μπερδεύεται με την αγιοποίηση. Είναι όμως κάτι εντελώς αντίθετο. Είναι η προσπάθεια του ατόμου να μπορέσει όχι απλώς να κυριαρχήσει πρακτικά στο περιβάλλον του αλλά και η προσπάθεια του να δημιουργήσει τελικά στον υλικό κόσμο ένα περιβάλλον που να αντιδρά και να σέβεται τις δικές του αρχές.
Η αντίθεση του Ήλιου – Ποσειδώνα είναι πιο δύσκολη όψη ακόμη και από αυτή με τον Πλούτωνα ή την Έριδα, όταν όμως το άτομα βρει την λύση στο θέμα του, τότε μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του προσωπικό παράδεισο, γιατί έχει την δυνατότητα να ζήσει είτε στην κόλαση είτε στον παράδεισο. Ποτέ όμως κάπου ενδιάμεσα.


1η Λύση
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ;

Η φαντασιοκοπία πρέπει λοιπόν ή να πεθάνει ή να γειωθεί - και αυτή είναι η μία λύση. Ο Κρόνος μπορεί να μας βοηθήσει να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις στο ίδιο το άτομο ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει για τον εαυτό του και τους άλλους με έναν πολύ πιο γήινο και υγιή τρόπο. Θα πρέπει λοιπόν πάνω από όλα να ενεργοποιηθούν στον χάρτη οι ιδιότητες του Κρόνου στο ζώδιο στον οίκο και στις όψεις του. Με το να ενεργοποιηθεί και να αρχίσει το άτομο να ασχολείται ενεργά στα ζητήματα που φέρει ο Κρόνος, σταδιακά η Ποσειδώνια εμπειρία θα μετασχηματιστεί και θα υπάρξει ριζική αλλαγή στο άτομο μιας και δεν θα φοβάται πλέον ούτε θα νοιώθει αποκομμένο από το περιβάλλον του μιας και με την σωστή λειτουργία του Κρόνου θα έχει την ουσιαστική αποδοχή του εαυτού του και του περιβάλλοντός του. Το βασικό γιατρικό όμως είναι να μπορέσει το άτομο να αρχίσει να μην κατηγορεί όλο το σύμπαν γύρω του για ό,τι του συμβαίνει, αλλά σταδιακά να μπορέσει και να αποδεχθεί ότι αρχίζει να φταίει το ίδιο για το πεπρωμένο του.
Μέσα από τον Κρόνο φιλτράροντας τις ιδιότητες του Ποσειδώνα θα μπορέσει το άτομο να καθαρίσει πολλά σκοτεινά σημεία του μυαλού του και να δει ότι τελικά όλες αυτές οι ιδέες που έχει, μπορούν μέσω της θέσεις του Κρόνου να γίνουν πραγματικότητα. Σταδιακά λοιπόν ξεκινώντας να χειρίζεται το μυαλό του πιο καλά στους κλάδους που τον ενδιαφέρουν, θα αρχίσει να συνηθίζει και τέλος θα βάλει ένα τέλος στην αρνητική ανασφάλεια του Ποσειδώνα. Αρχικά, σίγουρα θα νοιώσει ότι κάνει «έκπτωση» στα ιδανικά του, θα αλλά πρέπει να κάνει υπομονή και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίζει να βιώνει τον εαυτό του καλύτερα.
Τέλος το άτομο θα πρέπει να αναλογίζεται κάθε μέρα, το πρωί μόλις ξυπνάει και το βράδυ προτού κοιμηθεί, γιατί αναλώνεται με άτομα και καταστάσεις που δεν του αξίζουν; Γιατί δεν έχει αποκτήσει απόλυτη ευθύνη του εαυτού του; Και πώς μπορεί να την ανακτήσει; Και γιατί πρέπει μονίμως να δίνει μία μεταφυσική νότα στη ζωή του όταν και η πρακτική πλευρά μπορεί να του δώσει λύσεις (που ίσως είναι πιο δύσκολες αλλά ρεαλιστικές);

Κάποια στιγμή στον ελεύθερο χρόνο του, το άτομο θα πρέπει να διαλογιστεί στην παρακάτω εικόνα (αφού θα έχει επιτύχει πλήρη καθαρισμό από άλλες σκέψεις και έχει χαλαρώσει με οποιοδήποτε τρόπο θεωρεί ότι είναι πιο εύκολος και προσιτός):

Σκεφτείτε ότι βρίσκεστε μπροστά σε μία απέραντη θάλασσα η οποία έχει ατέλειωτο βάθος. Η ώρα είναι νυχτερινή και εσείς στέκεστε επάνω στη θάλασσα. Δεν πατάτε επάνω στη γη, αλλά επάνω στο νερό. Σταδιακά αποφασίζετε να βουτήξετε βαθιά μέσα στο νερό. Αργά αρχίζετε να βιώνετε ένα απόλυτο σκοτάδι. Δεν θα πρέπει να φοβάστε όμως. Ξέρετε ότι αν συνεχίσετε λίγο ακόμη θα βρείτε κάποιο παράξενο πρασινωπό φως. Αρχίζετε να χαλαρώνετε στο απόλυτο σκοτάδι της θάλασσας, της ζεστής και γαλήνιας θάλασσας που σας περικλείει και σας αγκαλιάζει. Εσείς όλο και κατεβαίνετε αλλά βάζετε όλο και λιγότερη δύναμη. Κάποια στιγμή βλέπετε ένα ήρεμο πράσινο φως στον πάτο της θάλασσας και μία μεγάλη πύλη με μία άσπρη φιγούρα να την κρατά κλειστή. Αυτή η φιγούρα μοιάζει σε εσάς αλλά είναι πιο μυστικιστική και απόμακρη. Για να μπορέσετε να περάσετε την πόρτα θα πρέπει να πλησιάσετε αυτό το άτομο και να το φιλήσετε στο μάγουλο. Το άτομο σαν επιστροφή θα σας δώσει μια μαχαιριά. Από αυτή θα στάξουν μόνο τρεις σταγόνες αίμα, οι οποίες θα κυλήσουν μέχρι την πόρτα έτσι ώστε να μπορέσει να ανοίξει. Η πληγή σας θα παραμείνει ανοιχτή αλλά δεν θα τρέχει αίμα ούτε και πρέπει να φοβάστε ότι θα πάθετε κάτι κακό. Απεναντίας είναι μία πληγή θερμή και γλυκιά. Η εμφάνισή της στο σώμα σας, σας προκαλεί ευχαρίστηση. Οι τρεις σταγόνες αίμα η μία πάνω στην άλλη αγγίζουν την πόρτα και αυτή ανοίγει.
Θα πρέπει στη συνέχεια να περπατήσετε σ’ ένα μονοπάτι. Σ’ αυτό το μονοπάτι θα δείτε ό,τι σας πλήγωσε στο παρελθόν και ό,τι χάσατε άδικα. Σε κάθε σας βήμα κάθε στιγμή, οι εικόνες αυτών των καταστάσεων και των ατόμων θα αρχίζουν να σβήνουν. Περπατήστε για 10 λεπτά περίπου και σκεφτείτε ό,τι σας έχει πληγώσει και έχετε θυσιάσει άδικα. Καθώς περπατάτε να λέτε τη φράση «Κάθε βήμα μου σβήνει το παρελθόν μου. Κάθε πόνος μου γιατρεύεται. Κάθε στιγμή είναι καλύτερη. Συγχωρώ τον εαυτό μου για το λάθος μου αυτό και προχωράω με την απόλυτη κατανόηση ότι εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα».
Κάποια στιγμή αφού αναλογιστείτε το παρελθόν σας, θα φτάσετε ξαφνικά στο τέλος του δρόμου, όπου και θα δείτε μία μεγάλη φιγούρα. Κάποιοι στο στάδιο αυτό βλέπουν τον ίδιο τον Ποσειδώνα. Άλλοι διαλέγουν την πατρική τους φιγούρα. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και αφήστε να μιλήσει η εσωτερική σας φωνή. Στην παρουσία που κάθετε στο θρόνο της, καλέστε τρεις φορές τον κρύσταλλο της αλήθειας, όπως εσείς τον φαντάζεστε, και τοποθετήστε τον στην καρδιά αυτής της φιγούρας. Σταδιακά η φιγούρα θα αρχίσει να χάνεται γύρω από ένα εκτυφλωτικό φως.
Μία άλλη φιγούρα ισχυρή και γήινη θα την αγκαλιάσει, που μπορεί να μην την αναγνωρίσετε. Ξαφνικά αυτό το φως θα αρχίζει να ρουφάει όλον τον άγονο βυθό μέχρις ότου τελικά να γίνει αυτό το σημείο η επιφάνεια της γης. Τα νερά που έχουν απομείνει θα τα καταπιεί η γη και θα μείνουν μόνο κάποιες λίμνες και ρυάκια με λουλούδια και καταπράσινο χορτάρι και ένα δροσερό αέρα να σας λούζει. Μπορείτε σε αυτή την καταπράσινη πανδαισία να προσθέσετε με τη φαντασία σας ό,τι θέλετε. Το φως πια θα είναι παντού γύρω σας και εσείς θα αρχίσετε από ένα απλό σώμα να γίνεστε μία μορφή ενέργειας που θα περικλείει τα πάντα, οτιδήποτε υπάρχει σε αυτό το μέρος. Θα γίνετε ένα με αυτό το μέρος. Μπορείτε να φανταστείτε την αρμονία και τη δροσιά της περιοχής όσο θέλετε. Όταν θελήσετε να φύγετε από τον οραματισμό απλά, ανοίξτε τα μάτια σας, πάρτε μία βαθιά ανάσα και φανταστείτε για τελευταία φορά ότι σας φυσάει ένα ήρεμο και γλυκό αεράκι.

Ο οραματισμός αυτός βοηθάει όλα τα άτομα που έχουν δύσκολη θέση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα και όχι μόνο αυτούς που τον έχουν σε αντίθεση. Είναι εντελώς απλός κι απολύτως αβλαβής και το μόνο που θέλει είναι λίγο χρόνο και χαλάρωση.


2η Λύση

Μήπως η Λύση είναι ο ίδιος ο Ποσειδώνας;

Τη σημαίνει όμως το ότι το άτομο παρουσιάζει πρόβλημα στη συμπεριφορά του;
Τελικά σε πολλά σημεία σημαίνει πολλά και τίποτα. Στο κάτω – κάτω τι διαφορετικό έχει η θρησκεία από το εκάστοτε ψυχιατρικό βιβλίο που κατατάσσει τους ανθρώπους σε τρελούς και παρεκκλίνοντες; Και τελικά ποια είναι αυτή η σταθερά που μας κάνει να κρίνουμε με τόσο αδυσώπητο τρόπο τους ανθρώπους με τον Ήλιο – Ποσειδώνα και γενικότερα όλους αυτούς τους ανθρώπους που φέρουν επάνω τους μηνύματα εξωκρόνια και να τους λέμε περιθωριακούς;
Ο Ποσειδώνας είναι όντως μία εσωτερική φωνή που μας κάνει να φεύγουμε από την πραγματικότητα και κυρίως μας κάνει να βιώνουμε καταστάσεις έξω από αυτό που ονομάζουμε Κρόνιο επίπεδο.
Δυστυχώς σε πολλά επίπεδα θεωρούμε την προσκόλληση στο εξωτερικό μας περιβάλλον σαν μία υγιή συμπεριφορά και την τάση του ατόμου να ασχολείται με την δική του εσωτερική φωνή, ως αρρώστια ή απλά ως θρησκευτική συμπεριφορά.
Οπωσδήποτε, επειδή η ανθρωπότητα τώρα μόλις αρχίζει και ανακαλύπτει τον ίδιο της τον εαυτό, σίγουρα κάποιες φορές η τάση μας να ¨συζητούμε¨ με τον εαυτό μας, μας κάνει να γεμίζουμε με φόβο - και τελικά το Εγώ μας που νομίζουμε πως είναι τόσο δυνατό, τελικά λυγίζει και διαλύεται στην ισχύ δυνάμεων που είχαμε και δεν τις αναγνωρίζαμε.
Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι πολλές από τις τωρινές ψυχασθένειες για τις οποίες ευθύνεται ο Ποσειδώνας, κατά την αρχαιότητα θεωρούνταν ιερές ασθένειες. Η ιερότητα βέβαια αυτή είχε σαν συνοδό της τα βασανιστήρια της Εκκλησίας, αφού η τότε Κρόνια υπερδύναμη ήταν η Εκκλησία. Ωστόσο, δεν ξέρω κατά πόσο τα σύγχρονα βασανιστήρια του ηλεκτροσόκ είναι καλύτερα ή χειρότερα. Το θέμα μάλλον δεν είναι εκεί αλλά ότι πάντοτε υπήρχε ο βασανισμός και η απόρριψη από τις εκάστοτε εξουσίες.
Οι ακραίες περιπτώσεις Ποσειδώνιας έκφρασης, έχουν αντιμετωπιστεί κατά περιόδους, ως έκφραση αρνητικών και σκοτεινών μεταφυσικών δυνάμεων (από την εκκλησία) μετέπειτα ως εχθρός της ανθρώπινης υπόστασης (ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Αναγέννησης) και σήμερα ως εχθρός της κοινωνικής συνοχής.
Το ότι για παράδειγμα η υπερβολική ζήλια ονομάσθηκε παράνοια δεν είναι βιολογικό δεδομένο, αλλά έτσι το βάφτισαν κάποιοι άνθρωποι. Η λύση όμως όλοι παραδέχονται πως δεν είναι ποτέ στα φάρμακα αλλά στον τρόπο σκέψης του ατόμου. Λύσεις σε αυτό δεν μπορούμε να βρούμε μιας και η ψυχοπαθολογία του ανθρώπου ( ευτυχώς ) δεν είναι θέμα της αστρολογίας αλλά άλλων επιστημών. Η αστρολογία όμως μπορεί να δώσει λύσεις σε απλά ζητήματα έκφρασης του Ήλιου – Ποσειδώνα μέσω τριών απλών σταδίων.


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Οι άνθρωποι γενικότερα φοβόμαστε το άγνωστο. Το άγνωστο που μπορεί να είναι δίπλα μας αλλά και το άγνωστο που μπορεί να βρίσκεται μέσα μας. Αυτό αυτόματα μας οδηγεί σε φόβους και ανασφάλειες. Αυτές με τη σειρά τους μας κάνουν, όταν επικοινωνούμε με τον εαυτό μας ιδιαίτερα στις περιπτώσεις του Ήλιου – Ποσειδώνα, να προσπαθούμε να τις καλύψουμε με ψευδείς εικόνες.
Τα πεδία ζωής πάνω στα οποία θα προβληθούν αυτές οι εικόνες μπορούν να εντοπισθούν μέσα από τους οίκους στους οποίους υπάρχει αυτή η αντίθεση, καθώς και τους οίκους που κυβερνούν αυτοί οι πλανήτες. Αν λοιπόν οι οίκοι που βρίσκονται οι πλανήτες είναι η αιτία του θέματος, οι οίκοι τους οποίους κυβερνούν είναι τα αποτελέσματα - ενώ οι όψεις είναι οι διασυνδέσεις που αυτό το αποτέλεσμα θα διαχυθεί στον υπόλοιπο χάρτη. Πολλές φορές αυτό προέρχεται από έναν πατέρα που ζει στον δικό του προσωπικό κόσμο και αρνείται να δεχθεί να βοηθήσει το παιδί του. Το πρόβλήμα είναι ότι πολλές φορές το άτομο αρνείται να παραδεχθεί αυτή την εικόνα κι έτσι δεν μπορεί να ανακαλύψει την πηγή της φοβίας του.

Ακόμη κι αν δεν μπορεί το άτομο να ανακαλύψει τους φόβους του, θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει τελικά σκοτάδι και πως το ψευδοδίλλημα του Ηθικού Δυϊσμού ( του καλού και του κακού) είναι μία ψευδαίσθηση που ο άνθρωπος κατασκεύασε μόνος του για να κάνει πιο εύκολη (Wink τη ζωή του.
Δεν υπάρχουν λοιπόν σκοτεινές και φωτεινές πλευρές. Αυτό είναι κρίση που γίνεται από τον ίδιο τον άνθρωπο, δεν είναι όμως και η πραγματικότητα. Αν υπάρχει κακό, τότε αυτό προβάλλεται και δημιουργείται μόνο μέσα από τις εσωτερικές μας φοβίες. Με το να σταματήσουμε να φοβόμαστε τον εαυτό μας, αρχίζουμε να ξεφεύγουμε από την πρώτη παγίδα. Με το να σταματήσουμε να φοβόμαστε τη ζωή τότε αρχίζουμε να ξεφεύγουμε από τη δεύτερη παγίδα, η οποία μας τοποθετεί σε μία μόνιμη θέση άμυνας.
Ο Ποσειδώνας είναι το αιώνιο ποτάμι της ψυχής που ρέει και δεν φυλακίζεται πουθενά. Αν προσπαθήσετε να τον βάλετε σε όρια, τότε εξαρχής τον αρρωσταίνετε και τον κάνετε να δράσει δια της φυγής. Γιατί όταν το νερό δεν μπορεί να τρέξει κανονικά θα σκαλίσει τα εμπόδια και θα βρει διέξοδο, μόνο που δεν θα είναι η φυσική.
Πολλές φορές με την αντίθεση του Ήλιου – Ποσειδώνα, το άτομο έχει βιώσει μία ζωή αρκετά δύσκολη που δεν του επιτρέπει να συνδεθεί ξανά με το κοσμικό ποτάμι. Όμως με τη συνεχή προσπάθεια του ατόμου να μην κρίνει και να μην περιμένει την επανάληψη του παρελθόντος, έρχεται το εσωτερικό άνοιγμα της ψυχής, το μεγάλο δώρο που δόθηκε σε αυτά τα άτομα, ενώ λίγοι από τους υπόλοιπους ανθρώπους έχουν αυτή τη δυνατότητα. Οι άνθρωποι με τον Ήλιο σε σύνδεση με τον Ποσειδώνα είναι από τα άτομα που τις περισσότερες φορές είναι και τα υπεύθυνα για τη ζωή τους, γιατί μπορούν να είναι ελεύθερα να ζήσουν είτε σε μία κόλαση είτε σε έναν παράδεισο. Η οχύρωση και η απομόνωση σε κάποια δικά μας γνωστά επίπεδα και η αποφυγή μας να βγούμε σε νέα επίπεδα εμπειρίας και γνώσεων είναι ίσως ο μεγαλύτερος φόβος για αυτή την αντίθεση, γιατί δεν αφήνει το άτομο ελεύθερο να βγει από τους εσωτερικούς του φόβους.
Ο Καρλ Γιουνγκ είχε δηλώσει πως το ασυνείδητο πάντα προσπαθεί να δημιουργήσει μία αδύνατη κατάσταση, έτσι ώστε να μπορέσει το άτομο να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Έτσι λοιπόν οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση πρέπει να φαίνεται σαν μία ευκαιρία, μέσα από την οποία θα μπορέσει κάποιος να βρει το παρελθόν του και να δημιουργήσει το μέλλον του. Είναι πολύ σημαντικό το να συνδεόμαστε με το παρελθόν μας, ακόμη και αν είναι δυσάρεστο, επειδή μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε κατά νου, ότι αυτό που ζούμε είναι απλώς μία στιγμή ανάμεσα σε ένα παρελθόν και ένα μέλλον γεμάτο δυνατότητες. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να ελέγξουμε το άγχος και δεν χρειάζεται να διαφεύγουμε μέσω μεθόδων που δεν μας βοηθούν στη ζωή μας (μια αρρωστημένη σχέση για παράδειγμα, ή φόβος να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο, ή ακόμα και αλκοολισμός ή ναρκωτικά).
Η καλύτερη ίσως τελικά λύση είναι ο Ποσειδώνας -η ουσιαστική δηλαδή σύνδεση με τον εαυτό μας και η προσπάθεια να τον ακούσουμε, μέσα από τα όνειρα και μέσα από τις συμπτώσεις. Τα όνειρα και οι συμπτώσεις ακόμα και αν μας φαίνονται αρνητικά, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι για καλό. Ειδικότερα θα πρέπει να κατανοήσου
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum