astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Συνέντευξη στο περιοδικό Astrella

Go down

Συνέντευξη στο περιοδικό Astrella  Empty Συνέντευξη στο περιοδικό Astrella

Post  Christos Archos Tue Nov 08, 2011 10:07 pm

Συνέντευξη στο περιοδικό Astrella από τη Δημοσιογράφο Κα Μαριλένα Σίμου στον Κο Χρήστο Άρχο
“Κληρονομική αστρολογία.
Μήπως πληρώνεις τα λάθη των προγόνων σου;”Σύμφωνα με τους ερευνητές της Κληρονομικής αστρολογίας, συνήθως το να εξετάζεις τον γενέθλιο χάρτη σου μεμονωμένα δεν είναι αρκετό. Μόνο αν συγκρίνεις τους αστρολογικούς χάρτες των σημαντικότερων συγγενών απο το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας σου θα μπορέσεις να κατανοήσεις τι πάει λάθος στη δική σου ζωή. Και, ύστερα, να το διορθώσεις σπάζοντας τα δεσμά του παρελθόντος.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Για τους ερευνητές της, είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει τα μυστήρια του γενεαλογικού μας δέντρου για να μας αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της ανθρώπινης οντότητας. Μία έρευνα των “φορτίων” που κουβαλάμε απο το παρελθόν που μπορεί να δώσει εξηγήσεις για τα σημερινά μας προβλήματα. Ο Χρήστος Άρχος, ψυχολόγος και αστρολόγος, αξιοποιεί τα εφόδια που έχει αποκτήσει απο τις σπουδές του, στις δύο επιστήμες έτσι ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του αλλά και τους συνανθρώπους του. Ερευνητής Κληρονομικής αστρολογίας, θα μας εξηγήσει με ποιο τρόπο, ο ευρύτερος αυτός τομέας της αστρολογίας, μπορεί να μας οδηγήσει να λύσουμε θέματα που δυσκολεύουν στη ζωή μας.ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ χέρι – χέρι

Η Αστρολογία και η ψυχολογία, σύμφωνα με τον Κ. Άρχο είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Με την Αστρολογία μελετάμε την προσωπικότητα του ατόμου και κατανοούμε τις ιδιαίτερότητες του χαρακτήρα του. Η ψυχολογία, όμως, είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να τις αντιμετωπίσουμε. Το θεραπευτικό κομμάτι, ωστόσο, πρέπει να το αναλάβει επιστήμονας ψυχολόγος.

Υπάρχουν αρκετοί ψυχολόγου που είτε συνεργάζονται με αστρολόγους, είτε εξασκούν οι ίδιοι την αστρολογία. Οι αστρολόγοι που έχουν ουσιαστική κατάρτιση και παιδεία είναι αυτοί που μπορούν να προσφέρουν και έργο.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΝΗΣΙ

Ωστόσο, κανένας άνθρωπος δεν είναι απομονωμένο νησί και κανενός η ζωή δεν είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο των πράξεων του. Δεν πληρώνουμε για κάτι κακό που έχουμε κάνει εμείς, αλλά μεταφέρουμε μία αρνητική η θετική πληροφορία από το παρελθόν, σαν κληρονομιά!. Στις αρχές του 20ου αιώνα άλλωστε, η ψυχανάλυση είχε αποκαλύψει τη σημαντική θέση που παίζουν οι γονείς και γενικά το οικογενειακό περιβάλλον στη ζωή μας. Αυτό που δεν γνωρίζαμε παλιότερα, είναι ότι, επί της ουσίας, η ίδια η οικογένεια επηρεάζει το μέλλον μας. Κι όταν λέμε οικογένεια δεν εννοούμε μόνο τους κοντινούς μας συγγενείς στο σπίτι, αλλά ολόκληρο το γενεαλογικό δέντρο.

Έτσι λοιπόν, η γονιαδιακή βιολογία είναι πολύ πιο κοντά στην Κληρονομική Αστρολογία, από τη θεωρία του κάρμα που υιοθετούν πολλοί πολιτισμοί. Στο DNA μας κουβαλάμε συνήθειες και συμπεριφορές των γενιών πριν από εμάς. Ένα πρόβλημα μπορεί να μεταφέρετε από τον προπάππου στον Παππού και έπειτα στον πατέρα , τον γιο και τον εγγονό! Τα τραγικά λάθη που κάνουμε και που πληρώνουμε, ως άτομα, δεν είναι αποτέλεσμα ενός γενικού και αόριστου κάρμα, αλλά ένα εσωτερικό μάθημα που η οικογένεια μας αιώνες τώρα προσπαθεί να μάθει. Οπαδοί αυτής της άποψης ήταν οι αρχαίοι Έλληνες που πίστευαν ότι ολόκληρες γενιές μετέφεραν μία ευλογία ή κατάρα μέχρις ότου επέλθει η κάθαρση. Η τραγική ιστορία του Οιδίποδα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του Κληρονομικού “σημαδιού” που μπορεί να φέρει ένα πρόσωπο. Πέρα όμως, από τη μεταφυσική παράδοση της καρμικότητας, η κληρονομική αστρολογία δίνει άμεσα απαντήσεις και σε διάφορα ερωτηματικά.

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…

Για να κατανοήσει το πρόβλημα ενός ατόμου και να το αντιμετωπίσει η Κληρονομική Αστρολογία δεν μένει μόνο στον χάρτη του ατόμου, αλλά λαμβάνει συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως ημερομηνίες γέννησης των γονιών και αν γίνεται και των παππούδων (όσο πιο παλιά τόσο καλύτερα). “Μετά με διάφορες τεχνικές δημιουργούμε ένα σύνολο προσωπικών χαρτών και βλέπουμε τα κοινά τους στοιχεία. Είναι σίγουρο ότι υπάρχει μία σύνδεση, αφού πολλές φορές ο γονιός έχει το ίδιο ζώδιο με το παιδί ή ο παππούς με τον εγγονό έχουν τα ίδια αστρολογικά χαρακτηριστικά” περιγράφει ο Χρήστος Άρχος. “Μετά ανατρέχουμε στο παρελθόν – μέχρι 8 γενιές πίσω – και βλέπουμε τις πληγές και τα προβλήματα της οικογένειας. Πως; Γνωρίζοντας τρεις γενιές, μπορούμε να δούμε πως λειτουργούσαν και οι παλιότερες αφού συνήθως γίνονται επαναλαμβανόμενοι κύκλοι. Αν, λοιπόν είχε διαπραχθεί ένα έγκλημα τον προηγούμενο αιώνα, φαίνεται ότι η οικογένεια είχε βιώσει μία έντονη αρνητική κατάσταση, η οποία μεταφέρεται στους απογόνους. Ας είμαστε όμως προσεκτικοί. Με την κληρονομική αστρολογία δεν βρίσκουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια του ιστορικού του γενεαλογικού δέντρου. Μπορούμε μόνο να είμαστε ακριβείς μόνο στα κυρίαρχα γεγονότα του παρελθόντος. Κι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονίσουμε, γιατί συχνά γίνεται παρανόηση με τους αστρολόγους που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς προσφέρει η Κληρονομική αστρολογία και παρασύρονται σε λάθη”Σπάζοντας τα δεσμά…

Η κληρονομική Αστρολογία δεν κάνει προβλέψεις. Είναι μία μέθοδος αυτογνωσίας και κατανόησης του ανθρώπου. Κοιτάζοντας, ωστόσο, πως κινήθηκαν οι 7 τελευταίες γενιές, βλέπει και ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει ο απόγονος για να απελευθερωθεί από τα βαρίδια του παρελθόντος. Η Αστρολογία, γενικά είναι ένα φώς στο λαβύρινθο της προσωπικής μας ζωής. Φωτίζει διεξόδους. Το ποια είναι η κατάλληλη για εμάς θα το αποφασίσουμε εμείς και κανένας άλλος. Ο άνθρωπος πρέπει να κάνεις τις δικές του επιλογές και να ζει τη ζωή του με τόλμη και σύνεση. Όσον αφορά την Κληρονομική αστρολογία, μπορεί να αποκαλύψει τις κρυφές πτυχές των πραγμάτων. Μόνο αν δούμε κατάματα το πρόβλημα και διαπιστώσουμε πόσο φταίει η συμπεριφορά των δικών μας και μέχρι που φταίμε εμείς (γιατί, συνήθως τα ρίχνουμε όλα στους γονείς), θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Κάθε φόβος, κάθε δυσκολία είναι ένα “μικρό τέρας” που κρύβεται μέσα μας. Μόνο αν σηκώσουμε το σεντόνι και το αποκαλύψουμε θα βρούμε τη δύναμη να το πολεμήσουμε.

Αφού, λοιπόν, μετά την έρευνα, βρεθούν τα συνεχόμενα προβλήματα που στοιχειώνουν μία οικογένεια (π.χ. βία κατ’εξακολούθηση) θα είναι σε θέση ο ειδικός αστρολόγος να ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο πότε θα έχει έντονες κρίσεις. Και σ’αυτό το σημείο αρχίζει η δουλειά του ψυχολόγου. Στόχος του, να δει αν το άτομο αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και αν είναι έτοιμο να το δεχτεί και να το λύσει. Αν δεν το λύσει ο σημερινός γόνος, συνήθως το πρόβλημα συνεχίζεται επ’άπειρον…. Για αυτό ο αστρολόγος πρέπει να έχει σπουδάσει και συμβουλευτική ψυχολογία, ώστε να μπορεί να ασχοληθεί επισταμένα και αποτελεσματικά με την πολύπλοκη ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.Αμαρτίες γονέων…

Ο κ. Χρήστος Άρχος μας περιγράφει ένα περιστατικό για να γίνει κατανοητή η σημασία της κληρονομικής αστρολογία: ” Μία πελάτισσά μου είχε τεράστιο πρόβλημα με τον άντρα που αγαπούσε. Ουσιαστικά, μονίμως την εγκατέλειπε, δεν της έδινε καμία προσοχή και την απατούσε με άλλες. Μόνο στο μυαλό της η σχέση μαζί του ήταν πραγματική! Γενικά πάντα έκανε σχέσεις… κατά φαντασία κι αυτό το φόρτωνε στους γονείς της. Η μάνα της ήταν καταπιεστική και ο πατέρας τους τους είχε εγκαταλείψει. Από τις ημερομηνίες που μου έδωσε είδα ότι αυτό το πρόβλημα προϋπήρχε. Οι οικογένειες των Παππούδων της είχαν κοινό ιστορικό. Ήταν εντυπωσιακό ότι επι 7 συνεχόμενες γενιές (“κρίσεων” όπως τις λέμε) από το σόι της μάνας της, είχαμε γυναίκες που μονίμως τις εγκατέλειπαν οι άνδρες του, χώριζαν, έφευγαν για τον πόλεμο ή έχαναν τη ζωή τους από ασθένειες. Από τη γενιά του πατέρα είχαμε ακριβώς το αντίθετο. Άνδρες που έφευγαν από τα σπίτια του ή πέθαιναν νωρίς… Τους πρώτους μήνες που κάναμε συμβουλευτική ήταν δύσκολο για εκείνη να αντιμετωπίσει την αλήθεια και έτσι ζήτησα τη βοήθεια συνεργάτη μου ψυχολόγου που είχε την κατάλληλη εμπειρία. Πραγματικά τη στήριξε πολύ. Στις αρχές του 2008, τότε που είχαν δει ότι θα ερχόταν η μεγάλη κρίση, ο σύντροφος της σκοτώθηκε σε δυστύχημα!

Η ίδια η ζωή έδωσε τη λύση, πριν η κοπέλα προλάβει να ολοκληρώσει τη δουλειά με τον εαυτό της. Ωστόσο ενώ βίωσε απώλεια και πόνο για αυτόν τον άνθρωπο μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε και έκανε μία σχέση που δεν έμοιαζε καθόλου με την προηγούμενη. Τώρα προχωράει στη ζωή της και δείχνει ότι ξεπέρασε τα φαντάσματα του παρελθόντος.Μια νέα αρχή; Γίνεται!

Η κληρονομική αστρολογία είναι ένα βοήθημα για να ανακαλύψουμε άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας μας, γενετικές πληροφορίες, κάτι θολό μέσα στον κώδικα της ζωής μας που ίσως δεν κατανοήσουμε ποτέ αν δεν το ψάξουμε. Πιθανόν, αργότερα, αυτό θα μπορούν να το κάνουν πιο πετυχημένα οι επιστήμονες αποκρυπτογραφώντας τα μυστικά του ανθρώπινου γονιδιώματος. Προς το παρόν, όμως, η κληρονομική αστρολογία έχει ένα μοναδικό τρόπο να μας βοηθάει να αναγνωρίζουμε τις χίμαιρες, τις κατάρες και γενικότερα τις ύβρεις που έχουν διαπράξει οι πρόγονοι μας, ωσότου να φανεί εκείνος ο μοναδικός απόγονος που θα λύσει το ζήτημα, θα πετάξει τα δεσμά του παρελθόντος και θα ξεκινήσει νέα ζωή.

ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum