astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

H Αστρονομία του Πλούτωνα

Go down

H Αστρονομία του Πλούτωνα Empty H Αστρονομία του Πλούτωνα

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 1:46 am

Μία ματιά σε έναν από τους πιο αινιγματικούς πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος. Ο νάνος της εσχατιάς του Ηλιακού συστήματος είναι ιδιαίτερος και χαρακτηριστικός και προς τα αστρονομικά του χαρακτηριστικά...
Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψουμε την αστρονομική ταυτότητα αυτού του πλανήτη και θα τον μάθουμε με τα μάτια της αστρονομίας.

Πάντα όταν αναφέρομαι στην αστρολογία, αυτό που θέλω από τους μαθητές μου αλλά και γενικότερα από τον κόσμο που ασχολείται με την αστρολογία, είναι να μπορεί να μαθαίνει πολύ καλά αστρονομία -μιας και το θεωρώ αδιανόητο να ασχολούμαστε με πλανήτες και άστρα και να μην ξέρουμε ούτε καν τα βασικά. Θυμάμαι ακόμη έναν αστρολόγο που, πριν περίπου 10 χρόνια, τον ρώτησε κάποιος τι ακριβώς είναι ο Antares και δεν κατάφερε να απαντήσει, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την αστρολογική κοινότητα.

Η ανακάλυψη του Πλούτωνα
Ο αστρονόμος Πέρσιβαλ Λόουελ, πίστευε, μετά την ανακάλυψη και του Ποσειδώνα και κάποιες μετρήσεις που θεωρήθηκαν αργότερα λανθασμένες, ότι υπάρχει ένα ακόμη πλανήτης πέρα από τον Ποσειδώνα. Ακολουθώντας αυτή του την πεποίθηση, άρχισε να αναζητά τον πλανήτη στο Φλάγκστάφ της Αριζόνα. Ο θάνατός του, το 1916, όμως, δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το έργο του. Ωστόσο, το 1929, ένας νέος αστρονόμος που εργαζόταν στο αστεροσκοπείο, ο Κλάιντ Τόμπω, ξεκίνησε να ερευνά τον μακρινό πλανήτη μέχρι που τον βρήκε, το 1930.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://astro.eportal.gr/v6/astrologia/astro-oblations/15149oz_2008012515149.eportal.gr
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 40
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

H Αστρονομία του Πλούτωνα Empty 3000 χρόνια Ιστορίας και η πορεία του Πλούτωνα

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 1:47 am

Ο Πλούτωνας λόγω της φύσης του σαν Πλανήτης επηρέαζε και θα επηρεάζει πιο πολύ τον κόσμο μακροκοσμικά, με γεγονότα τα οποία θα είναι πολλές φορές καταλυτικά για τον ίδιο τον άνθρωπο...
Εμείς, πήραμε μία «μηχανή του χρόνου» και γυρνάμε πίσω 3000 χρόνια περίπου, το 1000 π.Π., για να δούμε τις σημαντικές εξελίξεις τις οποίες έφερε η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω από τότε μέχρι και σήμερα.

Ο Πλούτωνας, από το 1000π.Χ. μέχρι και σήμερα, μπήκε 12 φορές στον Αιγόκερω και θα μπει τώρα για 13η. Στο πέρασμα του χρόνου έφερε καταλυτικές αλλαγές στην πορεία της ανθρωπότητας. Από την Διαίρεση του Ισραήλ μέχρι και την έκδοση του Κοινωνικού Συμβολαίου του Ρουσσώ, αυτό που έφερε η πορεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ήταν διαρθρωτικές αλλαγές σε θεμέλια κρατών αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.

I.) Από το 1000π.χ μέχρι και τη Γέννηση του Χριστού

Σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τις πιο σημαντικές εξελίξεις που φέρνει ο Πλούτωνας σε αυτό το ζώδιο, είναι η διάλυση κρατών αρκετά φημισμένων. Από την τοπική δύναμη του Ισραήλ που χωρίσθηκε σε κομμάτια, κατά την πρώτη περίοδο της εισόδου του Πλούτωνα στον Αιγόκερω που εξετάζουμε, μετέπειτα στην διάλυση της Βαβυλώνας, και της αυτοκρατορίας τους από τους Ασσύριους στη 2η είσοδο του.
Στη συνέχεια, στην πορεία των πτώσεων των Κρατών έχουμε την επιθετική πολιτική του Βυζαντίου που διέλυσε πολύ εύκολα το κράτος των Βανδάλων αλλά και την διάλυση του βασιλείου του Moor και την διάλυση του Βασιλείου των Ιπποτών της Ρόδου και την μετακόμιση τους στη Μάλτα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η διαφθορά και η παρακμή ήταν παρούσες, με την είσοδο μίας μεγαλύτερης δύναμης, που όμως δεν έφερε την κάθαρση, αλλά την μετέπειτα παρακμή της κοινωνίας -μιας και όλες οι Αυτοκρατορίες που επήλθαν μετά την πτώση ενός κράτους ήταν ακόμη πιο διεφθαρμένες, και βέβαια, έφεραν ακόμη πιο άνισες καταστάσεις ανάμεσα στον κόσμο.
Το πιο βασικό ήταν ότι, μεταξύ των κρατών τα οποία κατέρρευσαν, κάποια πρόβαλαν ιδιαίτερη αντίσταση και η πτώση τους ήταν σχεδόν άμεση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα βέβαια να πιστεύουμε ότι πραγματικά ο Πλούτωνας φέρνει κάποιου είδους τιμωρία για όλους αυτούς που θέλουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο να κερδίσουν την εξουσία και στη συνέχεια αντί να τη χρησιμοποιήσουν για καλό, την χρησιμοποιούν ώστε να σαπίσουν ακόμη περισσότερα τα θεμέλια της κρατικής διοίκησης.

Στην πρώτη χιλιετία όμως, παρουσιάστηκε επί της επιρροής του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ένας από τους πιο φριχτούς πολέμους τις αρχαιότητας. Ο Πελοποννησιακός πόλεμος, ο Πόλεμος που δεν έγινε μεταξύ διαφορετικών εθνών αλλά από ένα έθνος, τους Έλληνες. Αυτός ο πόλεμος τους οδήγησε σταδιακά, εκτός από στρατιωτική αποδυνάμωση, και σε πολιτική και πολιτιστική σήψη. Ίσως πρόκειται για την πρώτη φορά που, ιστορικά, κάποιο έθνος «αυτοκτονεί» με έναν τόσο έντονο τρόπο. Πάλι όμως, παρατηρώντας τα πράγματα ακόμη και στον Ελληνικό μικρόκοσμο, όλα ξεκίνησαν από την ξεδιάντροπη ανάγκη δύο κρατών για εξουσία. Η Αθήνα, από λίκνο του πολιτισμού και των γραμμάτων, άρχισε να μετατρέπεται σε ένα δυνάστη των ελληνικών πόλεων και, η Σπάρτη, επειδή βέβαια ήθελε την εξουσία για τον εαυτό της, βρέθηκε σε σύγκρουση. Ο Πόλεμος που ξεκίνησε, ουσιαστικά έδειξε πόσο σάπια ήταν η εξουσία σε ένα πολύ μεγάλο επίπεδο, αλλά... σκεφτείτε και την Κρίση στην οποία επήλθε εκείνο το χρονικό διάστημα ο Ελληνικός κόσμος. Η Πλουτώνια, λοιπόν, επιρροή, έδειξε σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ότι οι σάπιες κοινωνικές και πολιτιστικές βάσεις θα διαλυθούν, έτσι ώστε να ξεκινήσει κάτι καινούριο.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://astro.eportal.gr/v6/astrologia/astro-oblations/15150oz_2008012515150.eportal.grChristos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 40
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum