astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Σεξουαλική επαφή χωρίς δέσμευση;

Go down

Σεξουαλική επαφή χωρίς δέσμευση;  Empty Σεξουαλική επαφή χωρίς δέσμευση;

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 12:17 am

Σεξουαλική επαφή χωρίς δέσμευση;
Οι ερωτικοί φίλοι.
Του Χρήστου Άρχου

Υπάρχει μία περίοδος στη ζωή κάθε ατόμου που για κάποιο λόγο δεν μπορεί να σχηματίσει μία σημαντική δέσμευση, αυτό μπορεί να είναι είτε γιατί δε θέλει το ίδιο το άτομο είτε γιατί οι συνθήκες δεν μπορούν να είναι τόσο ώριμες έτσι ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μία σχέση.
Όλοι θα έχετε βρεθεί απέναντι σε μία περίοδο της ζωής σας όπου όλες σας οι προσπάθειες να καταφέρετε μία σχέση πέφτουν στο κενό. Αυτό οδηγεί σίγουρα πολλές φορές σε απογοήτευση και μοναξιά. Η ερωτική σχέση θεωρείτε και είναι αναμφισβήτητα ίσως η κορυφαία σύνδεση δύο ανθρώπων με από αυτής της μάνας με το παιδί της. Πολλές φορές όμως δεν είναι αυτό το οποίο ζητάμε οι άνθρωποι για κάποια περίοδο της ζωής μας.
Πολλές φορές υπάρχει κόσμος ο οποίος και δημιουργεί σχέσεις βασισμένες στη φιλία αλλά με ερωτικό χαρακτήρα. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι που διαβάσετε αυτές τις γραμμές μάλλον μπορεί να γουρλώσαν τα μάτια τους αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν στιγμές που άτομα διαλέγουν να είναι μαζί από ερωτικό ενδιαφέρον έχοντας φιλικά συναισθήματα αλλά χωρίς να έχουν σχέση.
Πως θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε άραγε αυτή την ελευθεριότητα. Σίγουρα η λύση δεν είναι να προσπαθήσουμε να καταδικάσουμε αυτά τα ζευγάρια ούτε βέβαια και να πούμε ότι είναι αμαρτωλοί. Επίσης θα ήταν ίσως παιδαριώδες να αρχίσουμε να λέμε ότι δεν έχουν ηθική. Συνήθως αυτά τα ζευγάρια τρέφουν μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλο απλά δεν μπορούν να διαμορφώσουν μία συναισθηματική σχέση. Αυτό κάποιες φορές συμβαίνει και λόγο των περιστάσεων αλλά πιστέψτε με έστω ένα άτομο σε κάθε γειτωνιά έχει μία τέτοια σχέση.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της σχέσης καταρχάς;

1) Πρόκειται για άτομα που έχουν κανονική και αποκλειστική σεξουαλική σχέση μεταξύ τους μέχρις ωσότου σταματήσει να υφίσταται αυτή ή βρεθεί ένας άλλος πιο αποδεκτός σύντροφος για έναν από τους δύο
2) Διακατέχονται από ιδιαίτερα θετικά αισθήματα ο ένας για τον άλλο που περιλαμβάνουν την φιλία και ίσως πιο βαθιά ουσιαστικά συναισθήματα αλλά χωρίς να υπάρχει η αγάπη και η αναγκαιότητα αυτού που ονομάζουμε σχέση
3) Στο ζευγάρι αυτό συνήθως και οι δύο ψάχνουν να βρουν κάποιο άλλο σύντροφο για διάφορους λόγους η απλά δεν είναι σε φάση να βρεθούν με άλλο σύντροφο.
4) Συνήθως λόγο της ιδιαιτερότητας της σεξουαλικής αυτής σχέσης, τα άτομα δεν εξομολογούνται ελεύθερα την κατάσταση της σχέσης τους στου υπόλοιπους ανθρώπους.

Σίγουρα πολλοί και πολλές μπορεί να αηδιάσουν ή και να μην μπορούν να καταλάβουν αυτό τον τρόπο σχέσης αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται σίγουρα για μία πολύ πιο ώριμη και σοβαρή σχέση από τις άπειρες μονογαμικές σχέσεις που οι σύντροφοι είτε είναι από συνήθεια, είτε επειδή δεν έχουν βρει κάτι καλύτερο, ή έχουν βρει κάτι άλλο με το οποίο απατάνε το άλλο πρόσωπο ή απλά επειδή είναι παντρεμένοι με παιδιά.

Μία τέτοια ιδιαίτερη σχέση συνήθως βέβαια είναι ιδιαίτερα ανισσόροποι αν τα άτομα δεν ξεκαθαρίσουν από την αρχή το είδος της σχέσης που μπορεί να θέλουν. Υπάρχουν πολλά πρόσωπα που μπαίνουν σε τέτοιες σχέσεις γιατί δεν το θέλουν αν και το θέλει ένα από τα δύο πρόσωπα αλλά το αποδέχονται γιατί είτε νόμιζουν ότι θα καταφέρουν το άλλο άτομο να τους αγαπήσει και να μείνει τελικά μαζί του ή γιατί θέλουν τόσο πολύ κάποιον που αποδέχονται ένα τέτοιο ρόλο. Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια κάτι τέτοιο θα προκαλέσει τρομερά προβλήματα και στους δύο. Πολλοί αντιμετωπίζουν αυτές τις σχέσεις απλά σαν ένα σεξουαλικό βόλεμα για να μπορέσουν να κάνουν όπως λέμε τη δουλειά τους αλλά αυτό δεν είναι η σχέση την οποία συζητάμε μέχρι στιγμής. Η σχέση που αναλύουμε περιέχει ιδιαίτερα συναισθήματα προσοχής αγάπης ( όχι με τη ρομαντική έννοια) και έγνοιας για το άλλο πρόσωπο απλά δεν υφίσταται αυτό που ονομάζουμε ερωτισμός και ρομαντισμός όπως στις σχέσεις καθώς επίσης ούτε και η αποκλειστικότητα καθότι και τα δύο άτομα γνωρίζουν ότι ο 1ος που βρει έναν καλό σύντροφο για να κάνει μία ρομαντική σχέση ταυτόχρονα η δικιά τους σχέση θα λήξει χωρίς ιδιαίτερα παράπονα.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι άνθρωποι που αρνούνται έτσι εύκολα την καθεστηκυία τάξη και ποιες οι αστρολογικές επιρροές που οδηγούν σε αυτούς του είδους τις σχέσεις;

ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΧΑΡΤΗ
Σίγουρα ο βασιλιάς τέτοιου είδους διαφορετικών σεξουαλικών σχέσεων δεν είναι άλλος από τον Υδροχόο, στη συνέχεια ο Τοξότης, οι Δίδυμοι και η Παρθένος είναι τα ζώδια που μπορούν να δημιουργήσουν τέτοιου είδους σχέσης πιο εύκολα. Πείτε το αυτό σε έναν Σκορπιό και το πιο πιθανό είναι να σας τσιμπήσει άμεσα με το κεντρί του. Αναφέρετε το στον Κριό και το πιο πιθανό να μην μπορεί καν να σας καταλάβει, εξομολογηθείτε το σε ένα Καρκίνο και μπορεί να βάλει τα κλάματα, πείτε το σε ένα Υδροχόο όμως και αν δεν τον είχε σκεφτεί μπορεί να μπει στον πειρασμό να το δοκιμάσει. Οι Υδροχόοι βλέπετε έτσι και αλλιώς εκτιμούν ιδιαίτερα τη φιλία κάτι που σημαίνει ότι μπορεί πολύ εύκολα να βιώσουν την σχέση όπως την αναφέραμε πριν. Μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό πολλές από τις σχέσεις των Υδροχόων εμπεριέχουν περισσότερο το στοιχείο της ερωτικής φιλίας παρά του ρομαντικού έρωτα.
Μετέπειτα οι Τοξότες άνθρωποι που συνήθως βγαίνουν από την απλή καθημερινότητα είναι πολύ πιθανό να μπουν σε μία τέτοια σχέση αν και συνήθως η ανάγκη τους για πραγματικό πάθος δεν τους δίνει περιθώρια πολλές φορές να κάνουν κάτι τέτοιο πραγματικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι Δίδυμοι βέβαια από την άλλη είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρηδες και κοινωνικοί μα πάνω από όλα φιλικοί για να κάνουν κάτι τέτοιο με κάποιο φιλικό τους πρόσωπο αν και πάντα κάτι παραπάνω μπορεί να σκαρώνουν καθότι τους αρέσει πάρα πολύ να παίζουν.
Τέλος οι Παρθένοι μπορεί να εμπλακούν σε τέτοιες σχέσεις χωρίς όμως να είναι ευτυχισμένοι ποτέ με τέτοια σχέση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κάνουν τέτοιες σχέσεις αλλά συνήθως τις κάνουν είτε επειδή δεν ξέρουν τη θέλουν είτε επειδή μπήκαν χωρίς να το καταλάβουν.
Σε όλες τις Περιπτώσεις θα πρέπει ο Πλανήτης Αφροδίτη στο χάρτη του Ατόμου να δέχετε Ουράνιες επιρροές και σχεδόν καθόλου Κρόνιες. Επίσης άτομα με όψεις Ερμή και Αφροδίτη ( Σύνοδο και μισό τετράγωνο) έχουν μπεί πολλές φορές σε τέτοιου είδους σχέσεις. Θα πρέπει όμως και ο 7ος οίκος να έχει όψεις από πλανήτες όπως ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός και ο Ερμής αν και στην περίπτωση του Ποσειδώνα έχουμε μάλλον την προβληματική χροιά της σχέσης που αναφέραμε παραπάνω παρά την υγιή της. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δούμε στο χάρτη τις πρώτες όψεις που θα σχηματίσει ο κυβερνήτης του 7ου και του 5ου καθώς και η Αφροδίτη για να δούμε αν μπορεί ένα άτομο να διαμορφώσει μία τέτοιου είδους σχέση.
Όταν οι πλανήτες κάνουν όψεις με τον Zuben Eschamali η τον Zuben Elgenubi που να είναι όμως ερωτικής φύσεως και πάλι θα μπορούσαμε να έχουμε στοιχεία τέτοιων ερωτικών σχέσεων στη ζωή του ατόμου.

Η ΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ;
Καταρχάς δεν θα πρέπει να ξεχάσετε ποτέ ότι αν κάτι δεν υπάρχει στο γενέθλιο χάρτη τότε δεν θα εμφανιστεί και ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να περιμένετε να γίνει τίποτα αν δεν έχουμε πολλούς από τους κανόνες που αναφέραμε παραπάνω.
Ας αναφέρουμε τώρα κάποια στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πότε μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Να σας ενημερώσω ότι μπορεί η εκδήλωση να μην υπάρχει στο παρελθόν και να μην υπάρχει κάποιο στοιχείο να μπορεί να μας ενημερώσει για τη μετέπειτα συμπεριφορά, οπότε μην κάνετε μαντεψιές σε σχέση με τη τωρινή συμπεριφορά ενός ατόμου κανένα παιδάκι 10 χρονών δεν μπορεί να μας πει ότι μπορεί να γίνει αστυνομικός η εγκληματίας για αυτό αντί για τα μάτια σας εμπιστευτείτε τον χάρτη.
Το πρώτο και βασικό στοιχείο είναι η Αφροδίτη να σχηματίζει μία όψη με ουρανό στο Προοδευτικό ωροσκόπιο ή στο Ηλιακό τόξο. Επίσης όταν η Αφροδίτη αλλάζει στο προοδευτικό ζώδιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Προσοχή όμως η Αφροδίτη θα πρέπει για παράδειγμα να πάει από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο και όχι από τον Ζυγό για παράδειγμα στο Σκορπιό. Επίσης πολύ πιθανό να έχουμε μία όψη Πλούτωνα πάνω στον Ήλιο από διέλευση καθώς επίσης και μία όψη της Έριδας θαμπορούσε να φέρει τέτοιες αλλαγές.
Προσοχή πρέπει να δείξετε και στον άξονα ωροσκόπου – κατερχόμενου καθότι είναι μία περίοδος τότε όπου μπορεί να έχει σημαντικές αλλαγές από διελεύσεις αλλά και από αλλαγές στο προοδευτικό ωροσκόπιο. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό είναι το διάστημα όπου μπορεί ο κυβερνήτης του 5ου να κάνει κάποιες όψεις η αλλαγές επίσης στο χάρτη ή να μπει σε φάση Hidek h Exdek όταν δηλαδή στον αστρολογικό χάρτη του πλάτους είναι σε μεγάλη απόσταση από την πορεία του Ήλιου.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι το ότι μπορεί κάποιο άτομο να κάνει τέτοιες σχέσεις δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει και μία σταθερή ρομαντική σχέση στην οποία μάλιστα να μην δημιουργεί καθόλου παράπονα στο σύντροφο του. Από την άλλη όμως είναι μία πλευρά που θα πρέπει να αποδεχτούμε όσοι ασχολούμαστε με το επάγγελμα και να αγκαλιάσουμε τελικά προσπαθώντας αντί να κρίνουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους βοηθήσουμε να μπορέσουν να είναι ευτυχισμένοι μέσα από τις επιλογές τους.

Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 40
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum