Έλεγχος και εξουσία στην κοινωνία

View previous topic View next topic Go down

Έλεγχος και εξουσία στην κοινωνία

Post  Christos Archos on Wed Nov 09, 2011 1:43 am

Η σύγχρονη κοινωνία έχει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δώσει πολύ μεγάλη σημασία στον έλεγχο και στην εξουσία. Με αυτό τον τρόπο χάνουμε...
την ανθρώπινη μας υπόσταση και σταδιακά μαζί με την ευτυχία κάνουμε και τους ανθρώπους γύρω μας ακόμη πιο δυστυχείς.


ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ
Ένα άτομο θα είναι τόσο διψασμένο για εξουσία όσο αυτή που είχαν οι γονείς του και πως θα απαιτεί να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων γύρω του όσο λιγότερο έλεγχο είχε στη ζωή του.
Στην παιδική μας ηλικία γεννιόμαστε με ανασφάλειες οτιδήποτε και αν μας συμβαίνει πάντα περιμένουμε από τους γονείς μας να μα το επιλύσουν και αυτοί με τη σειρά τους δείχνουν οι μόνοι σίγουροι και δυνατοί γιατί είναι και τα μοναδικά άτομα τα οποία με τον τρόπο τους μα κάνουν να πιστεύουμε ότι χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να ζήσουμε. Το παιδί δεν έχει εκλογή. Είναι υποχρεωμένο σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό να ακολουθεί τις διαταγές που του έδωσε ο γονέας. Πολλοί είναι αντίθετοι με τις απόψεις περι επιρροής των γονέων γιατί λένε: ωραία οι γονείς ήταν έτσι αυτός έπρεπε δηλαδή να συνεχίσει να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο;
Συνήθως αυτά τα άτομα είναι και αυτά που παρουσιάζουν περισσότερη άγνοια για τις επιρροές που έχουν οι γονείς στη ζωή μας ή ακολουθούν τυπικά φόρμες από αυτούς.
Οι γονείς μας είναι πρόσωπα που ζούμε μαζί τους ακόμη και σε χρόνια που η δυνατότητα επιλογής μας είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ακόμη και όταν το παιδί στα 2 του χρόνια είναι εντελώς ανυπεράσπιστο και δεν «καταλαβαίνει» όπως λένε κάποιοι στην πραγματικότητα αντιλαμβάνεται τόσα πολλά που πολλοί γονείς θα είχαν ντραπεί για κάποιες τους συμπεριφορές.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://astro.eportal.gr/v6/astrologia/astro-psychology/15145oz_2008081315145.eportal.gr
avatar
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 35
Location : Athens - London - Chicago

View user profile http://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum