astroconfessions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Η επιρροή της Αράχνης και ο προβληματισμός για τους αστεροειδής.

Go down

Η επιρροή της Αράχνης και ο προβληματισμός για τους αστεροειδής. Empty Η επιρροή της Αράχνης και ο προβληματισμός για τους αστεροειδής.

Post  Christos Archos Wed Nov 09, 2011 3:32 am

Αράχνη και σκεπτικισμός….

Αστρονομικά Δεδομένα

Η Αράχνη είναι ο 407ος αστεροειδής που βρέθηκε στην κύρια ζώνη των αστεροειδών ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο από τον Max Wolf στης 13 Οκτωβρίου του 1895 στην Χαιλδεβέργη.

Πρόκειται για ένα σχετικά μεγάλο αστεροειδή σχετικά με το μέγεθος του υπόλοιπου πληθυσμού της ζώνης των αστεροειδών, η εκκεντρικότητα του είναι 0.071, στο Περιήλιο του είναι 2,43 αστρονομικές μονάδες και στο Αφήλιο του στις 2,8 αστρονομικές μονάδες. Είναι περίπου 95 Χιλιόμετρα και η μέση ταχύτητα του είναι 18,39 Χιλ/δευ. Ο Βόρειος δεσμός της είναι στης 24 μοίρες του Αιγόκερω. Κυρίως αποτελείτε από διάφορες ενώσεις άνθρακα.

Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Σύμφωνα με τον Μύθο η Αράχνη ήταν μία γυναίκα που έζησε στην Μικρά Ασία. Ήταν πολύ καλή στο πλέξιμο και στον αργαλειό, όλος ο κόσμος υποστήριζε ότι είναι πολύ καλή σε αυτό και η ίδια σταδιακά άρχισε να πιστεύει ότι είναι η καλύτερη σε αυτά. Η Αθηνά όμως ήταν η θεά που θεωρούνταν ότι προστάτευε τις γυναίκες που ύφαιναν και βέβαια σαν θεά ήταν η καλύτερη στον Κόσμο σε αυτή τη δεξιότητα.

Η Αράχνη όμως πίστευε ότι αυτή ήταν η καλύτερη ακόμη και από την Αθηνά έτσι η Αθηνά ταξίδεψε στην Μικρά Ασία και μεταμορφωμένη σε γριά γυναίκα τις είπε ότι δεν θα έπρεπε να συγκρίνεται με τους Θεούς και πως δεν είναι σωστό γιατί είναι ύβρις. Η Αράχνη της απάντησε πως άμα δεν αρέσει στην Αθηνά τότε να έρθει να συναγωνιστούν για να αποδείξει πια είναι η καλύτερη.

Η Αθηνά τότε ξαφνικά εμφανίστηκε στην πραγματική της μορφή και δέχτηκε τον αγώνα.

Η θεά έπλεξε στον αγώνα παραστάσεις από την Αθήνα όταν οι Αθηναίοι προτίμησαν να τις αφιερώσουν την πόλη σε αυτή αντί του Ποσειδώνα ενώ η Αράχνη έφτιαξε παραστάσεις από τους έρωτες του Δία.

Εδώ ακριβώς ο Μύθος έχει δύο εκδοχές η μία λέει ότι η Αθηνά τελικά έχασε γιατί το υφαντό της Αράχνης ήταν όντως καλύτερο και της είπε «Αφού σου αρέσει τόσο πολύ να υφαίνεις τότε θα υφαίνει σε όλη σου τη ζωή» και τη μεταμόρφωσε σε Αράχνη. Η 2η εκδοχή λέει ότι η Αράχνη ντράπηκε από την ύβρι που προκάλεσε στη θεά και από την ντροπή της κρεμάστηκε, η Θεά Αθηνά τότε τη λυπήθηκε και την μετέτρεψε σε Αράχνη.

Ο Μύθος πάντως και στις δύο του εκδοχές προσπαθεί με απλοϊκό τρόπο βέβαια να δώσει τον λόγο της ύπαρξης αυτού του είδους (το οποίο για πληροφόρηση δεν είναι έντομο αλλά ανήκει στις αραχνίδες) και γιατί έχει τόσο μεγάλη δεξιότητα στην ύφανση.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Η ερμηνεία της Αράχνης αντιπροσωπεύει την ζήλια που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο, είναι ένας αστεροειδής που επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες παρά τους άνδρες, εκτός από αυτό πάντα δίνει στον κόσμο που την έχει σε σημαντική θέση (σύνοδο π.χ με τον Ήλιο η τον ωροσκόπο) μία σημαντική δεξιότητα που σχετίζετε όμως με τα χέρια. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι λόγο αυτής τους της δεξιότητας κάποια στιγμή δέχονται τα πυρά από άλλους ανθρώπους που τους ζηλεύουν και μπορεί να τους καταστρέψουν αν δεν προσέξουν. Επίσης η επιρροή αυτού του αστεροειδή φέρνει και τον κομπασμό κάποιου και την αλαζονεία που μπορεί να τον οδηγήσει και πάλι στην καταστροφή γιατί χάνει την έννοια του μέτρου. Πολύ άσχημη όψη είναι όταν η Αράχνη σχετίζετε αστρολογικά με τον αστεροειδή Αθηνά, τότε το άτομο αρχετυπικά αναβιώνει από την αρχή το μύθο και πρέπει να μάθει από αυτό να σέβεται τους άλλους και να έχει μέτρο καθώς και να είναι αρκετά προσεκτικός στης κινήσεις του. Πολύ αρνητική είναι η παρουσία της όταν είναι στον 5ο και 7ο οίκο καθώς λέγεται ότι φέρνει Χηρεία ή ατυχία στης σχέσεις μία γυναίκας. Σε σύνοδο με την Σελήνη φέρνει μία καταδυναστευτική μητέρα που φέρνει στην καταστροφή τα ίδια της τα παιδιά, ή μία μητέρα που με τον Εγωισμό και την λάμψη της αφήνει για μία ζωή στην αφάνεια τα ίδια τα παιδιά της. Στους άνδρες αν είναι στον 7ο η στον 5ο οίκο μπορεί να φέρει μία πολύ δύσκολη γυναίκα που μπορεί να του καταστρέψει τη ζωή ιδιαίτερα εάν είναι σε σύνοδο με τους κυβερνήτες του 1ου, 5ου και 7ου οίκου.

Θετικά εκφρασμένη με τρίγωνα στο μεσουράνημα η τον ωροσκόπο ή και τους Κυβερνήτες τους μπορεί να φέρει ένα πολύ σπουδαίο χάρισμα που θα μπορέσει να βοηθήσει τον κόσμο κυρίως στην τέχνη. Άτομα που έχουν σύνοδο με το Μεσουράνημα πιστεύετε ότι μπορεί να είναι με μεγάλες αντοχές καθώς και ότι μπορούν να ελέγξουν της ζωές των γύρω τους για το δικό τους καλό.

ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Φέρνει συνήθως μία προσωπικότητα με κάτι σπουδαίο που όμως τελικά δείχνει ότι το πρόσωπο παραμένει σε αυτό το σπουδαίο και γενικότερα είναι κενό, στο τέλος παραμένει φτωχό και αποτυχημένο χωρίς να κατανοεί την σφαιρικότητα των πραγμάτων. Πρέπει να προσέξει λοιπόν να μην εκτιμά μόνο το χάρισμα αλλά και να το επεκτείνει καθώς και να μην επικεντρωθεί σε αυτό.

ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Είναι τα άτομα που μπορούν να φτιάξουν κάτι από την αρχή μέχρι και το τέλος και να μην χρειαστούν την βοήθεια κανενός. Επειδή ακριβώς μπορεί να πιστεύουν ότι μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους τελικά μπορεί να γίνουν πολύ αποστασιοποιημένοι από τους άλλους ανθρώπους και να περάσουν πολλές περιόδους μοναξιάς.

ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

Πρόκειται για την αμαρτία της εξυπνάδας, παραμένουν ψυχροί μέσα στη διανοητική τους μαγεία και ικανότητα και χάνουν την πρακτική πλευρά της ζωής. Δεν συμβαδίζουν με την καθημερινότητα και δεν της δίνουν πολύ μεγάλη σημασία, στο τέλος φτάνουν στην αυτοκαταστροφή τους γιατί τίμησαν περισσότερο το μυαλό από το ίδιο το συναίσθημα είτε από εχθρούς που δημιούργησαν είτε από την εξυπνάδα τους που τελικά αποδείχθηκε βλακεία.

ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Άτομα με πολύ μεγάλες δεξιότητες στην κατανόηση των ανθρώπων γύρω τους, απορροφούνται τόσο πολύ από αυτό που στο τέλος μαγεύουν στον εαυτό τους και βγάζουν από μέσα τους τα μεγαλύτερα τέρατα που μπορεί να φανταστεί κανείς. Μία ζωή βασισμένη σε κάποιο σκοπό που στο τέλος δείχνει να μην είναι και τόσο σπουδαίος αλλά πια η ζωή έχει ξοδευτεί.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι για να έχει την παραμικρή επιρροή ο αστεροειδής αυτός πρέπει να έχει πολύ κοντινές όψεις το πολύ 0,40’ της μοίρας και γενικότερα με πολύ σπουδαία θέση στο σύνολο του ωροσκοπίου. Ειδάλλως μπορεί να υπάρξουν παρερμηνεύσεις.

Η ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

Η παραπάνω γνώση όμως μπορεί να είναι και άχρηστη, εμάς μας ζητήθηκε να γράψουμε ένα άρθρο για την Αράχνη αλλά δεν θα πρέπει μαζί με τη μία πλευρά του νομίσματος να μην δώσουμε και την άλλη για να μπορεί το κάθε άτομο να αποφασίσει από μόνο του και να μην πνιγεί στον ωκεανό του ψεύδους. Εξάλλου όταν μεταδίδεις την οποιαδήποτε γνώση πρέπει πρώτα να προειδοποιείς για όλες τις επιρροές και παγίδες που μπορεί να φέρει. Η σκεπτικιστική πλευρά να πληροφορήσω απλά ότι έχει σαν υποστηρικτή και εμένα τον ίδιο:

Οι αστεροειδής που υπάρχουν στην κύρια ζώνη μεταξύ Άρη και Δία είναι μερικές χιλιάδες, σε αυτούς του Αστεροειδής έχουν δοθεί άπειρα ονόματα τα οποία δεν δόθηκαν κάτω από το προϊόν στατιστικής μεθόδου αλλά τυχαίας ονομασίας ενός αστρονόμου που ανακάλυψε τον αστεροειδή αυτό. Φανταστείτε ότι μερικοί αστεροειδής ονομάζονται Sylvester και Rudy μερικοί αστρολόγοι μάλιστα παίρνουν τα ονόματα των οικογενειών των πελατών τους για να προβλέψουν ( Για παράδειγμα ο Αστεροειδής Μαρία μπορεί να συμβολίζει την αδελφή σας που έχει αυτό το όνομα) κατά αυτό τον τρόπο η αστρολογία ξεφτιλίζετε κυριολεκτικά.

Η αστρολογική αντιστοιχία του αστεροειδή που δόθηκε παραπάνω είναι σύμφωνα με τα πιστεύω κάποιων αστρολόγων που έχουν γράψει στα βιβλία τους για τους αστεροειδής αυτούς. Το θέμα είναι : ποιος μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτός ο αστεροειδής έπρεπε να ονομαστεί Αράχνη και όχι Λουκία για παράδειγμα. Ο μόνος λόγος που μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι ο αστεροειδής αυτός έχει αυτή την επιρροή είναι η συγχρονικότητα και πως ουσιαστικά το όνομα που δίνει ο αστρονόμος που βρήκε τον αστεροειδή κατά έναν συγχρονιστικό τρόπο αντιστοιχεί στης πραγματικές επιρροές του αστεροειδή. Το θέμα όμως σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση πολλά ερωτήματα θα μπορούσαν να τεθούν όπως στο αν οι αστεροειδής έχουν κάποια επιρροή στον άνθρωπο και αν ναι αν δεν είναι η ίδια με τον τρόπο που την κατανοούμε στους ανθρώπους.

Οπότε θα συμβούλευα μόνο τους οπαδούς της συγχρονικότητας να χρησιμοποιήσουν την Αράχνη στον αστρολογικό τους χάρτη, οι υπόλοιποι καλύτερα να μην τον χρησιμοποιούμε καθόλου.
Christos Archos
Christos Archos
Admin

Posts : 318
Join date : 2011-11-06
Age : 41
Location : Athens - London - Chicago

https://astroconfess.forumgreek.com  - astrconfess.wordpress.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum